TechMatch er støttet af vores læsere. Når du køber gennem links på hjemmesiden, kan vi tjene en affiliate kommission. Læs mere.

Læs hvordan vi udvælger og tester produkter her.

Elektrisk løbehjul test: Her er de bedste el løbehjul

Overvejer du at købe et el løbehjul, men ved ikke lige, hvor du finder det bedste elektriske løbehjul?

Så er det her guiden til dig, der vil have det fulde overblik over de bedste el løbehjul på markedet.

Vi gennemgår otte forskellige, så du kan finde dit nye el løbehjul.

Runner up

GoRunner Connect 8.5″

Bedst i test

GoRunner Pro 10″ Sort V2

GoRunner Pro 10″ Sort V2

Vores valg

Segway Ninebot Max G30D

Segway Ninebot Max G30D II

De er lynhurtigt blevet rasende populære. Og med god grund. For det er en sjov og smart måde at komme rundt i byen på.

Du slipper for at blive forpustet, som hvis du tager cyklen. Men du bevarer den bekvemmelighed, du ikke får med bilen, når du skal lede efter en dyr parkeringsplads.

Drømmer du også om at køre elegant og hurtigt igennem byen?

Så læs med her.

Vi synes nemlig også de er smarte og sjove. Derfor har vi gjort fodarbejdet for dig og sparket hjulene i gang. Så hvis du er på jagt efter et løbehjul til transport, vil blive klogere på de billige el løbehjul, leder efter et el løbehjul til børn eller skal bruge et el løbehjul til voksne, kan du finde svaret her.

El løbehjul test

Både børn og voksne finder de elektriske løbehjul rasende populære. Den teknologiske udvikling går i øjeblikket hurtigt. Løbehjulene får bedre batterier, de bliver mere holdbare og får stærkere motorer.

Men det er ikke lige let at følge med i markedet, når det hele tiden ændrer sig. Derfor har vi sparret dig for tidsbesværet og gennemgået otte af de bedste el løbehjul.

Vores el løbehjul test: De bedste el løbehjul

 • GoFast El-Løbehjul GX5
 • GoRunner Pro 10″ Sort V2 el løbehjul
 • Segway Ninebot Max G30D el løbehjul
 • Xiaomi MI Pro 2 Nordic el løbehjul
 • Gorunner Comfort 10” el løbehjul
 • Ninebot by Segway Kickscooter ES1
 • Unagi The Model One E500 el løbehjul
 • Xiaomi MI PRO 2 el løbehjul

De forskellige el løbehjul har hver især forskellige egenskaber, men er allesammen gode nok til at føre dig fra A til B på en sjov måde. Vel og mærke uden du får sved på panden eller skal finde en parkeringsplads, da du kan sætte dit el løbehjul næsten alle steder.

Vi har trawlet os gennem internettet for at finde de bedste bud på et godt el løbehjul til dig. Vi har også forsøgt bedst muligt, at der ikke er nogen dårlige el løbehjul med i testen. Du kan altså roligt gå igang med at købe, hvis du finder et løbehjul, der passer perfekt til dine behov, mens du læser vores test.

Fordele og ulemper ved el løbehjul

For at klæde dig bedst muligt på, så du kan træffe det helt rigtige valg, sammenligner vi de forskellige modeller ved at fremhæve fordele og ulemper ved de enkelte el løbehjul.

Vi har fremhævet de vigtigste tekniske specifikationer, og vi går også i dybden med de helt særlige egenskaber, de enkelte løbehjul har. Så grib godt fat i håndtaget og kør med på vores køretur gennem løbehjulslandskabet.

⭐️ 5/5 Stjerner baseret på 36 anmeldelser.

GoRunner Connect 8.5″

Dette GoRunner løbehjul kan du med rette kalde for fremtidens transportmiddel. Det lever op til alle myndighedernes krav og er optimeret til kørsel på de danske veje. Det har et stilrent design med et elegant indbygget speedometer. Men det betyder ikke, at prisen stikker helt af.

Specifikationer: Punkterfrie dæk | CE-godkendt | 350W motor | Rækkevidde: 20 km | Maks. hastighed: 20 km/t

Fordele

 • Solide, punkter frie dæk
 • Flot design
 • Billigt

Ulemper

 • Lavere rækkevidde

Designet til det danske vejr

GoRunner er et dansk firma, og dets designere har sørget for at løbehjulene kan modstå det genstridige danske vejr. Egentlig startede GoRunner med at indkøbe løbehjul og sælge dem videre. Men hurtigt fandt de ud af, at de kunne bygge et meget bedre løbehjul selv. Resultatet er deres GoRunner el løbehjul i mange forskellige modeller.

Du behøver ikke at bekymre dig om småsten på cykelstierne, sne eller grus. De specialdesignede dæk er punkterfrie, så du ikke skal have lappegrejet med i baglommen, når du er ude og køre. De punkterfrie dæk på el løbehjulet har dog iwkke en ringere køreoplevelse af den grund. Designerne har nemlig sørget for, at hjulene har den samme komfort som dæk med slange i.

Valgfrihed til sjov

Du kan købe to versioner af el løbehjulet. De to forskellige versioner har forskellig tophastighed, selvom de koster det samme. Det ene version har en topfart på 30 km/t, mens den anden er begrænset til 20 km/t. Hvorfor så det, spørger du nok dig selv om.

Årsagen skal du finde i færdselsloven. El løbehjul må nemlig kun køre 20 kilometer i timen. Hvis et el løbehjul kan køre mere, er de ulovlige i den danske trafik. Derfor har GoRunner været smarte og givet dig muligheden for at købe en 20 km/t-version, så du ikke kommer i karambolage med færdselsloven.

Smart display

Du kan let holde øje med alt på el løbehjulet. Midt på dit styr sidder der et elegant, digitalt speedometer. Det hjælper dig med at holde øje med din fart og løbehjulets andre funktioner. For eksempel kan du med din app bestemme din fartindstilling.

Der er både en energibesparende indstilling, en drive-funktion og endda et sport-indstilling. Du kan også se, hvor meget batteri der er tilbage på løbehjulet.

GoRunner Pro 10″ Sort V2

GoRunner Pro 10″ Sort V2 el løbehjul

Sikkerheden er virkelig blevet opgraderet i dette el løbehjul fra GoRunner. Det er blevet udstyret med både skivebremser og gear. Med skivebremserne kan du hurtigt bremse op, hvis der opstår en farlig situation i trafikken. Og med de to gear kan du vælge, om du vil gå efter topfarten på 20 km/t, som er den maksimale hastighed, du må ramme på de danske veje.

Specifikationer: 2 gear-funktioner | Skivebremser | CE-godkendt | 350W motor | Rækkevidde: 20 km | Maks. hastighed: 20 km/t

Fordele

 • Beskyttet mod regn og støv
 • Hurtigt at folde sammen
 • Har skivebremser

Ulemper

 • Lav rækkevidde

Klarer høj vægt

Ikke alle el løbehjul er robuste nok til fuldstore, voksne mennesker. Hvis man vejer over de 100 kg, kan det faktisk være svært at finde det rette voksen løbehjul, som mister al sin kraft, fordi det ikke er designet til din vægt. Men GoRunner Pro 10″ Sort V2 er godt løbehjul til voksne 120 kg tunge. Det kan nemlig klare en maks. vægt på 150 kg.

Let at transportere

GoRunner har fået patent på deres helt særlige foldesystem, som gør det vildt nemt at transportere el løbehjulet rundt. Et løbehjul kan hurtigt blive lidt for stort og klodset, hvis du altså ikke lige står på det. Det passer ikke så godt inde i en bil, og det kan nemt fylde for meget i dit hjem, mens det lader op om natten. Men GoRunner Pro 10″ Sort V2 glider nemt ind i bagagerummet på din bil, så du slet ikke skal bekymre dig om pladsen, hvis du vil have el løbehjulet med dig i bilen eller toget.

Sikker bremsning

GoRunner har sat særlige skivebremser på deres el løbehjul. Det sikre dig, at du hurtigt og sikkert kan lave hurtige opbremsninger, hvis du har brug for det. Skivebremserne har længe været brugt af mountainbike-rytterne, som har brug for at kunne hurtig op og ned i fart.

Nu er teknologien overført til el løbehjulet. Det teknologiske princip er egentlig ikke særlig avanceret. Der sidder en metalskive ved siden af hjulet. Din bremse klemmer om skiven, så du ikke længere kan køre. Så kan du bremse lynhurtigt.

Segway Ninebot Max G30D

Segway Ninebot Max G30D II el løbehjul

Du kender sikkert de traditionelle segways, som har gjort den amerikanske producent til pionere inden for elektriske køretøjer. De har selvfølgelig også lavet et elektrisk løbehjul.

Et Ninebot el løbehjul er en kraft maskine, der både kan klare stejle bakker, og som har en enorm rækkevidde. Det er et af de mere bekostelige løbehjul, men til gengæld får du også en ekstremt høj rækkevidde.

Specifikationer: 2 gear-funktioner | Skivebremser | 350W motor | Rækkevidde: 65 km | Maks. hastighed: 20 km/t

Fordele

 • Ekstrem stor rækkevidde
 • Klarer stejle stigninger
 • Komfortabel kørsel

Ulemper

 • Rimelig dyrt

Kør langt ud i det blå

Rækkevidden på 65 km er virkelig unikt for et motor løbehjul. Der er ikke mange, der kan måle sig med Ninebot by Segway Max G30D II el løbehjulet’s enorme rækkevidde. De vil være gået i stå længe før, ninebotten overhovedet får sved på panden.

El løbehjulet ville snildt kunne klare et maraton, og stadig have en tredjedel af sit batteri tilbage. Det skal godt nok bruge 6 timer på at være fuldt opladt, men de længere ladetider kommer ofte sammen med de store rækkevidder.

Optimalt til pendling

Selvom du har langt til arbejde, kan Segway Ninebot Max G30D snildt være løsningen for dig. Der gerne vil undgå trafikkøer, fyldte tog og sved på panden. Let og komfortabelt kan Ninebot Max 630D transportere dig fra dit hjem og på arbejde.

Det er bygget til at kunne køre både på asfalt og i lettere terræn. Bakker er heller ikke noget problem for løbehjulet, som kan klare stigninger på hele 20 procent. Det er også værd at skrive sig bag øret, selvom vi har meget få stigninger i Danmark, der er stejle.

Perfekt udnyttelse af batteriet

En af hemmelighederne bag Ninebot Max 630D er, at teknikken udnytter batteriet til perfektion. Der er ikke meget ved et stort batteri, hvis man ikke kan bruge det ordentligt. Men Segway bruger både et Energy Recovery Ssystem og et Smart Battery Management System.

Det betyder blandt andet, at batteriet bliver genopladet, når du bremser. Den energi, som bliver produceret i dine opbremsninger forsvinder nemlig ikke bare ned i asfalten. I stedet opfanger batteriet den energi, som bliver produceret.

Se alle vores favorit Segway Ninebot modeller.

Xiaomi MI Pro 2 Nordic

Xiaomi MI Pro 2 Nordic el løbehjul

Det gennemførte Xiaomi løbehjul rammer den perfekte kombination mellem pris og rækkevidde. Det har batteri til at køre 45 kilometer, men det får ikke prisen til at flyve i vejret. Tværtimod, får du næppe en bedre rækkevidde til prisen.

Specifikationer: 300W motor | Rækkevidde: 45 km | Maks. hastighed: 20 km/t | Ladetid: 5-6 timer | Kan forbindes med smartphone

Fordele

 • God rækkevidde
 • Lav pris
 • God app

Ulemper

 • Kan kun bære op til 100 kg

Optimeret til Danmark

Hvis du køber et udenlandsk løbehjul, kan du risikerer at ende med håret i postkassen. Færdselsreglerne er nemlig forskellige over hele verden.

I Danmark må du maks. kunne 20 km/t på dit løbehjul, så hvis du købe dit løbehjul fra et andet land, kan det være, at det har en alt for hurtig topfart. Men dette Xiaomi el løbehjul er tilpasset vores færdselsregler, så du ikke risikerer at få en lang næse, hvis politiet vil inspicere dit løbehjul.

Smart app

Producenten Xiaomi plejer egentlig at lave smartphones og fjernsyn. Deres begejstring for god software smitter også af på deres løbehjul. Det kan nemlig let forbindes med din smartphone, så du kan holde øje med alt, der vedrører dit løbehjul.

Det dækker alt fra hastighed, gennemsnitshastighed, hvor langt du har kørt, og hvor meget batteri, der er tilbage på løbehjulet. Appen er designet, så den er kompatibel med Android 4.3 eller iOS 9.0 til iPhone.

Det stilfulde løbehjul kan let foldes sammen, og de pneumatiske 8,5″ hjul sikrer dig en virkelig komfortabel køreoplevelse.

God rækkevidde til prisen

Med sin rækkevidde på 45 km, kan Xiami MI Pro 2 Nordic virkelig komme vidt omkring på en fuld opladning. Løbehjulet har et virkelig solidt batteri for et løbehjul med motor. Batteriet er tilmed optimeret, så energien bliver udnyttet optimalt og kan give dig endnu flere kilometer.

Til gengæld er prisen holdt helt i bund. I dette løbehjuls prisklasse får du typisk kun den halve rækkevidde. Så man må virkelig sige, at det her løbehjul er et godt køb til prisen.

Gorunner Comfort 10”

GoRunner Comfort 10” el løbehjul

Hvis du har brug for ekstra mange kilometer og bor lidt pladsbeklemt, er det her et virkelig smart løbehjul. Batteriet er nemlig aftageligt, så du kan efterlade dit løbehjul udenfor dit hjem og bare tage batteriet med indenfor, når du skal lade det over natten.

Specifikationer: 350W motor | Rækkevidde: 45 km | Maks. hastighed: 20 km/t | Ladetid: 5-7 timer | Ekstra batteri kan tilkobles | CE-godkendt

Fordele

 • Lang rækkevidde
 • Skivebremser
 • Robust løbehjul

Ulemper

 • Intet dårligt

Fylder intet i dit hjem

Det er ikke alle, som har plads til et el løbehjul derhjemme. Hvis du skal bruge det dagligt, kan det være lidt af en belastning af bære dit løbehjul op på tredje sal hver dag. Det slipper du for med GoRunner Comfort 10″.

Producenterne har nemlig været så smarte at installere det med et aftageligt batteri, så du kan tage batteriet med indenfor, uden du skal tage hele løbehjulet med indenfor. Det betyder måske ikke så meget, hvis du kan lade det lade i din garage. Men for mange byboere vil det sikkert være et stor plus.

Rækkevidde bliver ikke nogen hindring

Rækkevidden er allerede høj, men hvis du har brug for at kunne køre ekstra langt, kan du let udskifte dit flade batteri med et fuldt opladt ekstra batteri. Samtidig er det udstyret med de særligt gode skivebremser.

Fordi batteriet er aftageligt, kan du for alvor udvide din rækkevidde, hvis du køber et ekstra batteri. Bare tænk på, at med ét batteri kan du ramme 45 km. Med to batterier kan du kører op mod 90 km.

Med tre opladte batterier kan du køre hele vejen fra København til Storebæltsbroen. Du skal blot have to ekstra batterier med i rygsækken. Så er du klar til en tur mellem Sjællands øst- og vestkyst.

Sikker og robust

Med de særlige skivebremser er du sikker på, at du kan bremse lynhurtigt. Faktisk har løbehjulet tre forskellige bremser. Foruden skivebremsen, sidder der også en fodbremse bagerst på løbehjulet, som bremser på baghjulet Den tredje bremse sidder inde i motoren.

Det betyder altså, hvis du trykker på bremsen på styret, bremser du både med motoren, mens skivebremsen også gør sit arbejde. Og som de øvrige GoRunner løbehjul er Comfort 10″-versionen lavet i et robust og sikkert design.

Segway Ninebot ES1

Ninebot by Segway Kickscooter ES1

Amerikanske Segway har lavet et supermobilt løbehjul, der kun vejer 11,3 kg. Det er altså et virkelig bekvemt løbehjul for dig, der vil kunne tage det med overalt. Måske vil du tage løbehjulet til en station og have det med i toget? Så bliver du virkelig glad for, hvor hurtigt det bliver opladt, og hvor let det er at folde sammen.

*UDGÅET*

Specifikationer: Rækkevidde: 25 km | Maks. hastighed: 20 km/t | Ladetid: 3,5 timer | Ekstra batteri kan tilkobles | CE-godkendt

Fordele

 • Perfekt til korte ture
 • Nemt at have med overalt
 • Kan tilkobles smartphone

Ulemper

 • Baglygte medfølger ikke

Det gode supplement

Bare fordi, du har skaffet dig et løbehjul, behøver du jo ikke at stå på det hele tiden. Det kan jo være, at du faktisk er ret glad for at tage toget om morgenen, men det er for besværligt at tage bussen det sidste stykke til eller fra stationen.

Segway Kickscooter ES1 som skabt til dig, der har behov for fleksibilitet. Det er skabt til at kunne foldes let sammen, og det vejer blot 11,3 kg. Så du kan let bære rundt på det med bare en hånd.

Mulighed for ekstra batteri til weekendturen

Selvom du foretrækker, at dit løbehjul er kompakt, kan det alligevel være, at du gerne vil ud og køre lidt længere ture en gang imellem. Den mulighed får du også med dette løbehjul. Du kan let tilkoble et ekstra batteri, så du får øget din rækkevidde.

Det her er altså et elektrisk løbehjul til voksne mennesker, der kan have forskellige behov på forskellige dage. Så er det blot rart, at Segway finder muligheder, hvor andre måske ser begrænsninger.

Diskret design

Nogle el løbehjul kan desværre være lidt store og klodsede. Det er også fint nok, hvis du vil have en kraftmaskine, der kan transportere dig over lange distancer. Men hvis du mere er til kompakte og stilrene transportmidler, er der tænkt på dig med Ninebot Kickscooter ES1.

Bare se på det lille, fine speedometer på styret. Det giver dig essentiel information om hastighed og batteritid uden at sluge plads på dit styr. Her udnytter Segway egentlig bare de overflader, som der allerede er i styret.

Unagi The Model One E500

Unagi The Model One E500 elektrisk løbehjul

Det ligner, at den er kommet direkte fra fremtiden med sit flotte, metalstel og glatte overflade. Speedometeret er elegant integreret i styret, og du får en virkelig luksuriøs køreoplevelse på dette løbehjul. Du kan vælge mellem fire flotte farver.

Se prisen her.

Specifikationer: Rækkevidde: 25 km | Maks. hastighed: 25 km/t | Ladetid: 4-5 timer | Tre gear

Fordele

 • Stilrent design
 • Fås i fire flotte farver
 • Tre forskellige gearFordele

Ulemper

 • Kører for hurtigt til de danske veje

Gear op til maksimal sjov

Det er perfekt til blær, og kan komme op på en topfart på 25 km/t. Men selvom det er et flot løbehjul, er rækkevidden desværre ikke imponerende målt med de ofte højere priser. Det er heller ikke justeret til de danske færdselsregler

Med tre gear kan du justere i forhold til, hvilken hastighed du ville ramme. I første gear kan du komme op på 15 km/t. I det mellemste gear kan du komme op på 20 km/t. Og i tredje og sidste gear kan du komme helt op på 25 km/t.

Det gør løbehjulet ideelt til leg, hvor du vil op og ramme de helt sjove hastigheder. Du skal bare huske, at du kun må bruge løbehjulet på en privat vej, for færdselsloven siger, at et el løbehjul i trafikken maks. må kunne køre 20 km/t.

Behagelig hjul

Unagi har virkelig sørget for at skrue helt op for kvaliteten, og det gælder også for de fleksible, men hurtige gummihjul. Du får en stor komfort, når du kører rundt på det her eksklusive løbehjul. Kombinationen mellem den effektfulde bremse og de lækre gummihjul gør også, at du bremser, når du vil bremse. Bremselængden er således kun 4 meter, når du kommer i fuld fart.

Xiaomi MI PRO 2

Xiaomi MI PRO 2 elektrisk løbehjul

I den billigere ende af de legevenlige løbehjul finder vi Xiaomi MI PRO 2. Løbehjulet har en nordisk broder, vi allerede har gennemgået i denne test, og som minder meget om dette løbehjul. Der er dog en væsentlig forskel: Farten! Xiaomi MI PRO 2 bremser ikke af sig selv, når den kommer op på 20 km/t.

Specifikationer: Rækkevidde: 45 km | Maks. hastighed: 25 km/t | Ladetid: 5-6 timer | Kinetisk energidannelsessystem

Fordele

 • FordLang tids leg
 • Høj tophastighed
 • Velfungerende cruise-systemele

Ulemper

 • Må ikke bruges i trafikken

Legebarnet på to hjul

El løbehjulet vil blive ved med at kæmpe sig op mod topfarten på 25 km/t. Det gør løbehjulet ideelt til leg, og hvis du hellere vil køre på det her løbehjul i trafikken, skal du købe den billigere nordiske model.

Det her er et af de hurtigste løbehjul på markedet, og sammenkoblet med det optimerede batterisystem, der giver dig en rækkevidde på 45 km, er du sikker på mange timers sjov, før du må finde en stikkontakt igen.

Du kan prøve at finde en privat vej og ramme de allerhøjeste hastigheder. Hvis I kører om kap, kommer du sikkert til at vinde. Især hvis I kører flere heats.

Hold styr på dine rekorder

Med den medfølgende app kommer du ikke lige til at glemme dine hastighedsrekorder og omgangstider. Det kan du altsammen holde styr på med den smarte app, som følger med Xiaomis løbehjul. Xiaomi laver også smartphones og fjernsyn, så de har virkelig godt styr på deres software. Det smitter også af på deres løbehjul.

El løbehjulet – et alternativ til cyklen

Det er langt fra alle ture, som passer til bilen, gåbenene, bussen eller toget. En gang imellem skal vi transportere os over distancer, der er for lange til en gåtur. Alligevel er det også lidt omstændigt at skulle starte bilen og finde en parkeringsplads, når du kommer frem.

Det kan også være, at der er langt imellem bus- eller togafgangene. Normalt har cyklen været danskernes foretrukne transportmiddel til de her mindre ture. Men el løbehjulet gør i disse år sit indtog, og det er med god grund.

Et elektrisk løbehjul er et klimavenligt transportvalg

På en let, bekvemmelig, klimavenlig måde kommer du fra A til B. Vel og mærke uden at blive forpustet eller svedig. Tilmed har el løbehjulet den fordel, at du let kan klappe det sammen.

Hvis du eksempelvis pendler på vej til arbejde og skal have dit løbehjul med i toget, kan du let klappe det sammen. Ikke noget med at skulle finde plads i en overfyldt cykelvogn i toget. På den måde er el løbehjul til voksne en perfekt transportform til de kortere distancer.

Nogle vil sikkert mene, du skal bruge en motor til dit el løbehjul 3000w kraftig. Men det er slet ikke nødvendigt. Selv med et el løbehjul 2000w kraftigt eller endda et el løbehjul 1000w kraftigt kan du sagtens klare skærene med at få dig fragtet rundt på cykelstierne.

Du kan forbedre komforten med el løbehjulet

De fleste løbehjul er lavet, så du skal stå op. Men hvis du vil øge bekvemmeligheden kan du endda købe el løbehjul med sæde. Et elektrisk løbehjul med sæde kan også købes med meget kraftige motorer. Det kunne eksempelvis være et Razor elektrisk løbehjul, du skal have fat i, hvis du vil have et sæde på dit løbehjul. Razor laver nemlig flere forskellige modeller, der er udstyret med et sæde. Du skal bare være opmærksom på, at der ikke må være noget sæde på el løbehjulet, hvis du bruger det i trafikken.

Børn kan også være med. Eksempelvis er et Razor el løbehjul perfekt til legepladsen, hvor man kan vise sig frem foran vennerne.

Før du køber dit elektriske løbehjul

Du har måske bemærket, at der kan være ret stor prisforskel på de forskellige el løbehjul på markedet. Der kan nemlig være ret stor forskel på, hvad de forskellige modeller kan, og du skal derfor overveje, hvad du skal bruge dit løbehjul til.

Er det bare til leg, eller skal du også bruge det til transport? Og hvordan skal du i så fald bruge el løbehjulet til transport? Skal et el løbehjul kunne fragte dig 20 km frem og tilbage til arbejde? Eller skal du tage det til den nærmeste togstation, så du kan have det med i toget?

Lav en behovsafdækning

Der kan selvfølgelig være mange fordele ved at købe et løbehjul med en stor motor og et langtidsholdbart batteri. Men der kan være enkelte essentielle fordele, som gør et andet løbehjul mere oplagt for dig at købe.

Derfor kan du med stor fordel selv klikke dig ind på den enkelte model for at se, om den lever 100 procent op til dine krav og forventninger, inden du køber dit el løbehjul. På den måde kan du sikre dig, at du bliver glad for dit løbehjul mange år frem i tiden.

Elektriske løbehjul distance/rækkevidde

Der kan være stor forskel på, hvor stor rækkevidden er på de forskellige løbehjul. Nogle kan køre helt op til 65 km på en opladning, mens andre højst kan køre 25 km. På nogle modeller kan du endda udskifte batteriet, mens du er på farten. På den måde kan du let fordoble din distance.

Det er selvfølgelig altid dejligt at kunne køre langt, uden du skal finde en stikkontakt på halvvejen. Men for de fleste af, er det også sjældent, at vi skal ud på så lange ture. Derfor kan du i langt de fleste tilfælde sagtens klare dig med en lidt kortere rækkevidde.

Hvis du omvendt helst vil være på den sikre side, skal du selvfølgelig ikke holde dig tilbage. Der er ingen el løbehjul regler, som forhindrer dig i at kunne køre langt.

Ydeevne og tophastighed hos el løbehjulet

Et el løbehjul har typisk en tophastighed på 20 km/t, der også er grænsen for, hvor hurtigt du må køre på de danske veje. Men du kan også godt købe nogle endnu hurtigere el løbehjul, som kan klemme sig helt op på en tophastighed på 30 km/t. Dem må du bare ikke bruge på den offentlige vej.

Men hvis du vil være hurtig i accelerationen, skal du kigge efter en god motor, der gerne er på de 300W. Der er jo ingen i trafikken, som kan stoppe dig, fordi du accelererer for hurtigt og give cyklisterne baghjul. Så længe du holder dig inden for hastighedsbegrænsningen på 20 km/t.

Maks kapacitet/vægt på el løbehjulet

El løbehjul er som regel bygget til, at der kun kan stå en person på løbehjulet. Og så er det i øvrigt også ulovligt at stå to personer på løbehjulet. Producenterne markerer normalt, hvad løbehjulet maksimalt kan bære. I vores test kan løbehjulene bære mellem 100 og 150 kg.

Derfor skal du huske at holde øje med det med småt, hvis du vejer over 100 kg. For det vil være virkelig ærgerligt, hvis dit el løbehjul skulle gå i stykker.

Benyttelse af el løbehjulet

Ting kan desværre blive slidt, så du skal selvfølgelig passe på dit el løbehjul, så du kan bruge det i lang tid. Selvom el løbehjulene både er sikkerhedsgodkendte, og designet er gjort ekstra vandtæt, hedder anbefalingen som regel, at du kører på asfaltveje i tørvejr.

På den måde kan du være sikker på, at dit løbehjul holder i meget længere tid. Typisk er det specificeret i manualen, hvad det specifikke løbehjul kan holde til.

Du skal også være opmærksom på, at du skal bruge cykelstierne, og hverken må kører på fortorv eller fodgængerovergange, hvis du bruger det i trafikken. Ellers risikerer du at få en bøde, og det er en ærgerlig og unødvendig ekstra udgift at få lagt ovenpå dit el løbehjul.

Sørg for at el løbehjulet er sikkerhedsgodkendt

Færdselsloven har en række krav til dit el løbehjul, som det skal overholde, før du må køre rundt på det i trafikken. Løbehjulet skal være CE-godkendt. Og hvad betyder det så? CE-mærket er en sikkerhedsgodkendelse, hvor producenten har erklæret, løbehjulet lever op til alle EU’s lovkrav.

Du er måske endda stødt på det andre steder i din hverdag, for du kan også finde det på en lang række andre produkter på det europæiske marked.

Hav fokus på vægt

Derudover skal du også sørge for, at dit løbehjul højst vejer 25 kg. Det må hellere være længere end 2 meter eller 70 cm bredt. Det må også højst kunne køre 20 km/t, og så skal det være forsynet med både for- og baglygter, ligesom der også skal være hvide eller gule reflekser foran og på siden, samt en rød refleks bagpå.

Disse krav gælder dog kun i trafikken. Så hvis du vil bruge dit el løbehjul alle mulige andre steder, behøver du slet ikke at tænke på disse krav.

El løbehjul pris

Der kan være ret stor forskel på prisen for dit elektriske løbehjul. De løbehjul, som vi har gennemgået i denne test kan du købe til under 3000 kroner. Men nogle af modellerne koster også op mod 6000 kroner.

Det er typisk rækkevidden, som får prisen til at stige. Det er nemlig en meget mere avanceret teknologi, som ligger inde i de dyreste el løbehjul.

Teknologien sørger nemlig for, at batteriet bliver brugt så køreøkonomisk som overhovedet muligt, og at batteriet endda kan bliver ladt op igen, når du bremser.

Regler for el løbehjul

Helt generelt skal du overholde mange af de samme regler, som hvis du kører på cykel. Det vil sige, at du skal køre på cykelstien (hvis der altså er en), og du skal følge alle de samme skilte og signaler, som gælder for cyklisterne.

Hvis du drejer skal du give et sving med din hånd, og hvis du stopper, skal du også give tegn. Og så må der altså kun være én person på løbehjulet – de fleste løbehjul er i øvrigt heller ikke stærke nok til at kunne bære to voksne personer.

Dit el løbehjul skal være forsynet med både bag- og forlygter, som skal være tændt hele tiden. De skal også være kraftige nok, til at lyset kan ses mindst 300 meter væk.

Du skal sørge for, at dit løbehjul er CE-godkendt, højst vejer 25 kg, ikke er længere end 2 meter, højst er 70 cm bredt og ikke kan køre hurtigere end 20 km/t.

Streng promillegrænse

Der er også en streng promillegrænse, hvis du kører på el løbehjul. Hvis du bliver taget med en promille på over 0,5, får du en bøde på 2.000 kroner. Hvis du bliver stoppet gentagne gange, stiger beløbet. Anden gang lyder bøden på 4.000 kroner, og tredje gang du bliver stoppet, kan du ende i fængsel, hvis det er en grov forseelse. Reglerne gælder også for ulovlige stoffer, hvor der er en nulgrænse.

Orienter dig om reglerne og undgå dyre bøder

Hvis du vil bruge dit el løbehjul i trafikken, skal du være fyldt 15 år. Ellers skal du følges med en voksen på over 18 år. Men du må godt bruge el løbehjulet udenfor trafikken.

Det kan blive dyrt, hvis du ikke overholder reglerne. Det koster nemlig 700 kroner, hvis du:

 • Bruger løbehjulet på fortovet, i et fodgængerfelt eller på en gangsti.
 • Kører med end én person på løbehjulet – og alle på løbehjulet får en bøde
 • Ikke kører i den rigtige retning på cykelstien
 • Ikke bærer lygter, som er lovpligtige hele døgnet
 • Ikke overholder afmærkningerne eller skiltene
 • Ikke giver tegn, lige inden du skal dreje eller stoppe.

Bøden kommer op på 1.000 kroner, hvis du:

 • Ikke stopper for rødt
 • Ikke følger færdselsretningen
 • Ikke overholder din ubetingede vigepligt ved eksempelvis hajtænder
 • Bruger din håndholdte mobiltelefon, mens du kører

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er det bedste el løbehjul?

Hvis du går efter en gigantisk rækkevidde, en virkelig effektiv motor og den nyeste teknologi, skal du klart gå efter Segways Ninebot MAX 630D. Det er et komfortabelt, elegant og kraftfuldt el løbehjul, som er et af de bedste elektriske køretøjer til de danske veje.

Segways luksusløbehjul ligger typisk også i de lidt mere dyre priskategorier. Derfor kan du også spare mange penge, hvis du køber GoRunner Comfort 10″. Rækkevidden er lidt mindre, men det er også et hurtigt, sikkert og kraftfuldt løbehjul til en rigtig god pris.

Er elektriske løbehjul lovlige i Danmark?

Ja. Siden 2019 har der været særregler for elektriske løbehjul i den danske færdselslov. Der er dog særlige krav til, hvilke el løbehjul som må kører rundt på vejene. De skal være CE-godkendte og må maks. kunne køre 20 km/t. De må heller ikke have noget sæde, og de skal veje mindre end 25 kg, højst være 2 meter lange og 70 cm brede.

Der er også sat en aldersbegrænsning på, hvem der må bruge de elektriske løbehjul. Du skal være fyldt 15 år, før du må bruge det alene i trafikken. Ellers skal du følges med en voksen.

Disse regler gælder dog kun i trafikken. På legepladser, opholdsområder og privat vej, gælder reglerne ikke.

Hvor hurtigt må man køre på et el løbehjul?

Ude i trafikken må du højest køre 20 km/t. Faktisk må dit el løbehjul slet ikke kunne hurtigere end 20 km/t med motorkraft alene, hvis du vil bruge det i trafikken.

Til gengæld er der ikke nogle hastighedsbegrænsninger, hvis du bevæger dig væk fra trafikken. Derfor kan du også godt finde hurtigere el løbehjul ude på markedet.

Om Oliver Jensen

Mit navn er Oliver Jensen, og jeg er skribent her på TechMatch. I min fritid elsker jeg at gå i dybden med elektronik (jeg har blandt andet et stort "Smart Home" setup derhjemme).Mit mål her på TechMatch er at kunne hjælpe almindelige danskere på vej i deres køb af elektronik, også selvom de ikke nødvendigvis ved meget om det.