TechMatch er støttet af vores læsere. Når du køber gennem links på hjemmesiden, kan vi tjene en affiliate kommission. Læs mere.

Læs hvordan vi udvælger og tester produkter her.

Segboard test: Se de bedste segboards og hoverboard [2023]

De er som en forlængelse til dine fødder, der kan få dig til at svæve. De kan få dig igennem flere forskellige typer terræn, off-road og på vejen.

De smarte segboard er populære som aldrig før.

Med denne guide hjælper vi dig med at finde det helt rigtige segboard, der kan få dig til at køre hurtigt rundt omkring.

Bedst i test

GoRunner Hummer Segboard 3.0

Hummer Segboard 3.0

Bedste Billige

Segboard 1000 kr.

Segboard Carbon 6,5″

Bedste Value

Hummer Segboard 2.0

Hummer Segboard 2.0

Er du på jagt efter det helt rigtige transportmiddel, der først og fremmest er sjovt at bruge? Så skal du have dig et segboard. De minder om de allerede legendarisk segways, men de er blevet videreudviklet, og nu har de sagt farvel til styrestangen. Dermed har du hverken mere eller mindre, end hvad du skal bruge på dit segway board.

Men hvordan finder man vej igennem markedet af segboards? Det vil denne test guide dig igennem. Med vores tests af seks forskellige segboards, kan du opveje fordele og ulemper ved boardet, som du overvejer at købe.

På den måde kan du også finde det bedste segboard til børn, der er i overensstemmelse med lovgivningen.

Segboard test

Det behøver ikke at tage lang tid at finde segboardet, der lever op til selv dine højeste krav. Hvad enten du vil kører off road eller på asfalt, kan du finde det board, vi kårer som segboard bedst i test. Det er et sjovt redskab, som du skal bruge mange gange. Derfor skal du være sikker på, at du finder det helt rigtige.

Men det skal heller ikke gå for let i stykker. Materialerne skal være i orden, og sikkerheden skal være i top. For det kan godt være, at et segboard ser sejt ud. Men det ser ikke særlig sejt ud at falde, fordi udstyret ikke er i orden.

Her er de bedste segboards:

De er udvalgt efter en lang research og viser både, hvor forskellige de forskellige segboards kan være. Der er ikke nogle dårlige segboards i vores tests. Du kan derfor helt trygt købe med det samme, hvis du finder segboardet i testen, der lever op til dine ønsker.

For at klæde dig bedst på i dit valg af segboard, har vi sammenlignet de forskellige modeller, så du har det absolut bedste udgangspunkt for at træffe dit valg. Vi fremhæver fordeler og ulemper, så du på en rolig og overskuelig måde kan blive klædt på til valget. Og så har vi også fremhævet de vigtigste specifikationer ved segboardet.

GoRunner Hummer Segboard 3.0

GoRunner Hummer Segboard 3.0

Med sine robuste, off-road dæk er det her et perfekt segboard, når du skal off-road. Det er stilsikkert med sit flotte lys, som du kan styre via en app på din telefon. På den måde kan du få dit Hummer 3.0 til at se helt unikt ud, når du kører rundt med dine helt egne farver.

Specifikationer: Segboard med bluetooth og højtalere | Rækkevidde: 12-15 km | Max hastighed: 15 km/t | Ladetid: 3 timer | Motor: 700W

Fordele

 • Forbundet med app via bluetooth
 • 8,5 tommer terrængående hjul
 • Kraftigt batteri

Ulemper

 • Testens dyreste

Segboard bluetooth

Den måde, som GoRunner Hummer Segboard 3.0 bliver forbundet med din telefon er virkelig smart, hvilket ikke er noget du får med i alle segboards.

Du kan styre musik fra din telefon. Du kan styre lyset på dine forlygter. Du kan endda styre, hvordan boardet skal reagerer på dine tryk med foden. Du kan altså sikre dig den optimale køreoplevelse med det her særlige bluetooth-system.

Klarer sig i alt terræn

Det her er virkelig et segboard for dig, som vil kunne kører både off road og på asfalt. Med sine 8,5 tommer hjul og dybe dækmønster, skal du slet ikke bekymre dig om, om vejen mellem dig og dit mål er belagt med asfalt.

Dette segboard skal nok hjælpe dig igennem dine potentielle udfordringer i græs, grus eller andet terræn. Man kunne lige så vel have kaldt det for Segboard Offroad. Dette board er bedre end de fleste segboards til ujævne veje, så hav det med i dine overvejelser, når du shopper segboards.

Stå sikkert

Den smarte app-teknologi kan sørge for, at du står solidt plantet på dit nye segboard. I appen kan du kontrollere din selvbalance, og appen kan også lave en selvdiagnostik, der blot øger din sikkerhed. I appen kan du også aktivere den smarte auto balance-funktion, så du kan stå sikkert, selvom du kommer op i fart.

Segboard 1000 kr.

Segboard Carbon Black 6,5″

Her er kørertøjet til dig, der ikke gider at vente på for lange ladetider. For Segboard Carbon Black 6,5″ er opladt på kun 2-3 timer. På et fuldt batteri kan det tilmed kører helt op til 20 km.

Specifikationer: Bluetooth og højtalere | Rækkevidde: 15-20 km | Max hastighed: 10-12 km/t | Ladetid: 2-3 timer | Motor: 700W

Fordele

 • Lader hurtigt
 • Lang rækkevidde
 • Sikkerhed i top

Ulemper

 • Tyndere hjul

Optimal udnyttelse af batteri

Det drønstærke Lithium-Ion batteri fra Samsung kan køre virkelig langt, uden du skal lade op i særligt lang tid. Det er altså lige boardet for dig, som vil have anvendelighed og bekvemmelighed. Men det er, uden du går på kompromis med sikkerheden. Selvom det her er et batterioptimeret segboard, får du altså stadig alle fordelene med bluetooth-forbindelse og højtalere nede i boardet.

Producenterne har sørget for, at sikkerheden er helt i top. Segboardet har den nødvendige CE og RoHS-godkendelse. Så kan du sove roligt om natten, uden du behøver at bekymre dig over, om dit segboard er ved at bryde i brand, mens det oplader.

Kan bygges om til en segboard gokart

Hvis du tilkøber det særlige segkart, kan du bygge dit Segboard Carbon Black til en særlig lille gokart. Segkart er et særligt tilbehør, der giver dit segboard både styrehåndtag, sæde og et ekstra sæt hjul. Det er den letteste måde at få bygget en sjov, lille gokart. Udvidelsen er hverken dyr eller svær at montere. Det er en tilføjelse til dit segboard til 1000 kroner eller mindre.

Hummer Segboard 2.0

Hummer Segboard 2.0

Hummer Segboard 2.0 minder om storebroderen Hummer Segboard 3.0. Men prisen er her lidt lavere i forhold til Hummers lidt nyere segboard. Ikke destomindre er det her stadig et ekstraordinært segboard, der er rustet til lidt af hvert. Bare uden bluetooth-forbindelse og lyd i boardet.

Specifikationer: Rækkevidde 12-15 km | Max hastighed: 15 km/t | Ladetid: 3 timer | Motor 700W

Fordele

 • Terrængående
 • Solid nyklassiker
 • Sikkerhed i top

Ulemper

 • Mindre ekstraudstyr

Stilrent segboard sort

Med sin robuste plade til dine fødder og robuste 8,5 tommers hjul indbyder dette transportmiddel til, at du tester, hvad det kan klare.

Det sorte design kalder på eventyr, og du vil bevæge dig frem i terrænet som et sandt bæst. Og du kan trygt stole på, at de robuste materialer nok skal klare skærene. For Hummer Segboard 2.0 er naturligvis både CE og RoHS sikkerhedsgodkendt.

Høj kvalitet

Hummer laver ganske vist ikke de allerbilligste segboards. Til gengæld kan du også roligt regne med, at pris og kvalitet hænger tæt sammen, når producenten er danske Hummer. Mange segboards er billige discount-versioner, som ikke har den samme kvalitet og sikkerhed som dette segboard.

Og med et segboard vil du ikke gå ned på kvaliteten, for så kan det blive et farligt legetøj. Dette segboard er dog langt fra det dyreste produkt på markedet. Her får du i stedet et af de bedste produkter til prisen.

I kategorien af billige segboards er det her et topkvalitetsprodukt. For selvom der er kommet nye produkter på markedet, skal der stadig en hel del til for at måle sig med Hummer Segboard 2.0.

Segboard 10″ DakarGrey

Segboard 10″ Dakargrey

Med sine 10 tommer er det her testens segboard med de største hjul. De andre segboards kommer maksimalt op på 8,5 tommer, så hvis du vil have et segbord med lidt bedre greb, er det her valget. Segboard 10″ Dakargrey er til dig, der vil have et segboard 10 tommer bredt hjulgreb. I det hele taget er det her et virkelig solidt produkt, der hverken går ned på rækkevide eller motor.

Specifikationer: Rækkevidde: 16 km | Ladetid: 2-3 timer | Motor: 2x350W

Fordele

 • Tykke, solide hjul
 • Dobbelt motor
 • Tåler slid og daglig brug

Ulemper

 • Uden bluetooth eller højtaler

Terrænets mester

Med sine tykke segboard 10-tommer hjul, er det her segboardet til dig, der virkelig ikke vil begrænses af terrænet. Du kan komme rundt overalt med de robuste hjul. Uanset om udfordringen hedder græs, grus, mudder eller andet svært fremkommeligt materiale. Bare tænk på, hvordan en traktor elegant kommer igennem landmandens marker. Samme resultat opnår Segboard 10″ Dakargrey, uden at være stor og klodset som en traktor.

Dobbelt motor

I modsætning til de andre segboards i denne test, har Segboard 10″ Dakargrey delt motoren op i to. En til hvert hjul. Det får den til at minde om en ægte firehjulstrækker, der kæmper sig igennem hårdt terræn med kræfterne lagt i alle hjulene.

HBO-6750

Denver HBO-6750

Dette Denver segboard er det prisvenlige alternativ, der alligevel ikke går ned på kvalitet. For selvom prisen ikke er ligeså høj som testens andre produkter, er det stadig et rigtig godt segboard. Motoren er lige så stærk, og tophastigheden er lige så høj. Det har den selvbalancerende effekt, så du nærmest får den samme oplevelse som de dyrere boards i denne test.

Specifikationer: Rækkevidde: 15 km | Ladetid: 4 timer | Motor: 2x350W | Maks. hastighed: 15 km/t

Fordele

 • Billig
 • Stærk motor
 • Hurtig

Ulemper

 • Kan kun bruges i tørt vejr

Kvalitet behøver ikke at koste

Denver beviser virkelig med dette segboard, at man kan komme meget langt for færre penge. For de har lavet et segboard, der er næsten identisk med testens konkurrenter. Du får let et segboard 1000 kroner billigere, hvis du vælger et af Denvers produkter. Gummidækkene med aluminiumsfælgene og UL-godkendelsen skal nok sørge for, at du får en rigtig god oplevelse.

Kør langt på én opladning

Hele 15 km kan Denver HBO-6750 køre på en fuld opladning. Den skal sidde i ladekontakten i godt og vel 4 timer. Så har du også massevis af sjov ud af den dobbelte 350W motor og det indbyggede, genopladelige batteri. Det kan selvfølgelig variere lidt, alt efter hvad køreren vejer, hvilket terræn du kører i, hvad temperaturen er, og hvilken kørestil du bruger.

DENVER HBO-6620

Denver HBO-6620

Denvers anden repræsentant i denne test er absolut heller ikke et dårligt køb. Den er en pæn sjat billigere end storebroderen Denver HBO-6750. Det skyldes, at den ikke har en ligeså stærk motor eller batteri, som Denvers anden model. Men hvorfor betale for noget, du ikke har brug for? Det ville nemlig være spild af penge at købe et segboard med en større motor, hvis du ikke har brug for den ekstra motorkraft.

Specifikationer: Rækkevidde: 10 km | Ladetid: 2-3 timer | Motor: 2x250W | Maks. hastighed: 12 km/t

Fordele

 • Hurtigere ladetid
 • Lav pris
 • Med LED-lys

Ulemper

 • Lidt langsommere topfart

Køb det, du har brug for

Hvem siger, at du har brug for kunne køre lange distancer? Hvorfor skal dit batteri kunne holde til, at du kan køre til månen og tilbage igen? Og hvor vigtigt er det egentlig at kunne køre stærkt? Med Denver HBO-6620 får du, hverken mere eller mindre end du har brug for. Du får stadig et UL-godkendt segboard, der let kan transportere dig rundt på en sjov måde. Hvem går så op i, at du har mistet den absolutte topfart?

Hurtigere opladning

Med en ladetid på kun 2-3 timer er det her en af de hurtigste ladetider i testen. Og hvem sætter ikke pris på, at de sure ladepligter bliver kortet ned. Ingen har lyst til, at deres segboard skal være bundet til stikkontakten i væggen. Nej, dit segboard skal ud på asfalten. Derfor er det en stor fordel, at batteriet i Denver HBO-6620 er færdigladet på kun 2-3 timer.

Godt segboard til børn

Ikke nok med, at Denver HBO-6620 har en god segboard pris. Så er det også et yderst børnevenlig segboard. For selvom det her ikke ligefrem er det hurtigste segboard på markedet, er det stadig perfekt til leg på legepladsen. Her har du nemlig ikke brug for de samme tophastigheder, som du skal bruge ude i trafikken. Det kan næsten være betryggende, at segboardet ikke kører hurtigere end 12 km/t.

Inden du køber dit segboard

Hvad er et segboard/hoverboard/airboard?

Kært barn har mange navne. Nogle kalder det for segboard. Andre kalder det for et hoverboard. Du har måske endda set nogle kalde dem for et airboard. Men der er ikke stor forskel på de forskellige produkter. Det handler mest af alt bare om, hvad producenterne selv kalder dem for.

Allerede i 1967 blev den her lille maskine omtalt i en science fiction-roman af M. K. Joseph. Her blev det kaldt for et hoverboard. De havde dog en væsentlig forskel fra de segboards, vi kender i dag: De havde ingen hjul. I stedet kunne de flyve. Men det er vist kun i science fiction-romaner og -film, at man ser et flyvende hooverboard. Ligeledes har airboards i butikkerne heller ikke sagt endegyldigt farvel til hjulene endnu.

Segboard til børn og voksne

Både børn og voksne kan benytte sig af segboards. Men husk at læs, hvor stor en vægt de kan holde til. Typisk kan de holde op til mellem 80 og 120 kg, så især de voksne skal lige kigge ekstra godt efter på pakken for at tjekke, om det nu er en god idé at træde op på brættet.

Du skal også være opmærksom på tophastigheden, hvis du køber et segboard til et barn. Du har måske ikke lyst til, at dit barn fræser rundt med 20 km/t. Et segboard som GoRunner Hummer 3.0 kan justere hastighedsbegrænsningerne i den medfølgende app. Så kan forældrene justere, hvor hurtigt segboardet skal kunne køre. Og når man bliver lidt ældre, kan man så eventuelt skrue lidt op for hastigheden. Denver HBO-6620 er af samme grund et godt segboard til børn, da det kommer op på en tophastighed på 12 km/t.

Det er dog vigtigt at notere sig, at børn under 15 år ikke må køre alene rundt i trafikken. Her skal man være i følgeskab med en voksen, der er over 18 år gammel. Her er det den voksne, som har ansvaret. Man må dog sagtens bruge sit segboard på et lege- og opholdsområde. Også selvom man endnu ikke er fyldt 15 år. Så alle kan sagtens få en masse sjov og glæde ud af et segboard. Også selvom man ikke er gammel nok til at køre alene rundt i trafikken.

Segboard tilbehør

Der findes mange forskellige slags segboard tilbehør til dit segboard, så du virkelig kan sikre dig, dit helt eget unikke segboard. Der findes silikone-covere, du kan beklæde dit segboard med. På den måde kan det få et sejt, nyt look, der adskiller sig fra det metalliske, sorte look.

Transformer dit segboard til en segboard gokart

Segboard Gokart-sæderne er også blevet yderst populære. I det her univers hedder de en segkart. Du sætter sædet oven på dit segboard, der nu fungerer som en motor med to hjul. Så sætter du dig tilrette i sædet, griber fat i de to styreredskaber og sætter fødderne på stængerne for enden af tilbehøret. Vupti. Så har du fået dig en supersjov segboard gokart. Hvis dine venner tilmed har købt en segkart, kan I køre ræs mod hinanden.

Nyt batteri

Uanset hvor stærkt dit batteri er, holder selv de bedste ikke for evigt. Dit batteri kommer med årene til at miste sin spænding, men frygt ej. Batteriet kan let skiftes, så du giver et helt nyt liv til dit segboard. Hvis det er blevet lidt sløjt med at holde de lange distancer over lang tid, kan du med stor fordel få installeret et nyt batteri. Tit er de også blevet bedre, siden du anskaffede dig dit segboard. Således bliver dit segboard bedre end nogensinde før, når du anskaffer dig et splinternyt batteri.

Blær dig med en taske

Der findes også specialdesignede tasker til dit segboard. Så hvis du virkelig vil vise dig frem og passe godt på dit segboard; Så skal du skaffe dig en taske, så du let kan få dit segboard med dig rundt. Det er også brugbart, når du ikke lige har lyst til at stå på boardet.

Sikkerhedsgodkendte segboards

Sikkerheden skal være i topsædet, når du bevæger dig rundt i trafikken eller på legepladsen. Derfor skal du tjekke, om dit segboard er ordentligt sikkerhedsgodkendt. Det kan være lidt af en jungle selv at finde ud af, om det segboard har den rette holdbarhed. Derfor er der internationale sikkerhedsfirmaer, der har lavet den test for dig. Du skal således blot kigge efter, om dit segboard enten har en CE-, RoHS- eller UL-godkendelse. Så kan du trygt bruge dit segboard, for andre har allerede testet sikkerheden for dig.

Sådan virker et segboard

Segboardet er nem, intuitiv måde at transportere dig på. Du læner dig bare frem eller tilbage med fødderne. Så kører de to hjul for dig. Elektronikken i segboardet er nemlig skabt til at kunne mærke selv dine mindste bevægelser, så det nærmest læser dine tanker ud fra de små bevægelser i dine ben. Det minder en del om storebroderen Segway, der har et styr. Men segboardet er kun styret af dine helt egne bevægelser, og hvordan du styrer din balance.

Det gør segboardet oplaget til både leg og transport. Det er sjovt at bruge, og du kan lynhurtigt komme fra A til B. Et segboard må nemlig køre ret hurtigt. Helt op til 20 km/t. Det svarer til, hvis du kører godt til på din cykel, mens du er i 3. gear. Med segboardet slipper du bare for at blive forpustet og svedig. Du kan altså let komme på arbejde eller i skole, uden at få sved på panden. Det er jo også et plus at tage med i prisen for dit segboard. Derfor er det en ret optimal gave. Uanset om du vil forkæle dig selv, eller en du holder af.

Segboard regler

I færdselsloven kaldes et segboard for et selvbalancerende køretøj. Det er en særlig kategori, der dækker over både elektriske skateboards, hoverboards, segboards, airboards og uniwheels. Kort sagt alle de køretøjer, der ikke har noget styr, men som eksempelvis bliver styret af kørerens vægt, stilling og balance. Der er en række færdselsregler, du skal overholde, når du dit segboard i trafikken.

 • Dit segboard må maks. kunne køre 20 km/t.
 • Hvis du vil bruge dit segboard i trafikken, skal det være CE-godkendt.
 • Du skal altid have lys på dit segboard. Både foran og bagpå.
 • Ligesom på en cykel, skal der også en hvid refleks på foran og en rød refleks bagpå.
 • Du skal følge de samme regler som cyklisterne.
 • Hvis du kører uden for en byzone, må du kun køre de steder, hvor der er en cykelsti.
 • Børn under 15 år skal være sammen med en voksen over 18 år, hvis de kører på offentlig vej. Men der er ingen aldersbegrænsning på lege- og opholdsområder.
 • Du skal være ædru! Det vil sige, at hvis promillen er over 0,5, kører du spritkørsel. Der er også en nulgrænse for ulovlige stoffer.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilket segboard skal man købe?

Det kommer an på, hvad du skal bruge dit segboard til. Vil du have et af markedets bedste segboards, skal du købe GoRunner Hummer Segboard 3.0, der virkelig er den teknologiske frontkæmper. Det ligger til gengæld også i den dyre ende af prisspektrummet. Derfor kan du må stor fordel også købe Denver HBO-6620 hvis du vil have et godt, billigt segboard.

Hvad er det bedste segboard?

Det bedste segboard på markedet er klart GoRunner Hummer Segboard 3.0. Det er stabilt, sikkert og virkelig robust. Deres nye app er virkelig genial og kan i den grad optimere din køreoplevelse, hvor du kan høre din yndlingsmusik, mens du kører rundt. Hvis app’en og musikken ikke er vigtig for dig, kan du også købe Hummer Segboard 2.0. Det er den billige makker, der kan næsten det samme.

Hvad koster et segboard?

Prisen varierer en del i forhold til prisen. De dyreste koster næsten 5.000 kroner, hvis de ikke er på tilbud. Men du kan også finde rigtig gode segboards til en langt billigere pris. Eksempelvis koster Denvers segboard typisk mellem 1.000 og 2.000 kroner. Det behøver altså ikke at koste dig det hvide ud ad øjnene at købe et rigtig godt segboard.

Om Oliver Jensen

Mit navn er Oliver Jensen, og jeg er skribent her på TechMatch. I min fritid elsker jeg at gå i dybden med elektronik (jeg har blandt andet et stort "Smart Home" setup derhjemme).Mit mål her på TechMatch er at kunne hjælpe almindelige danskere på vej i deres køb af elektronik, også selvom de ikke nødvendigvis ved meget om det.