TechMatch er støttet af vores læsere. Når du køber gennem links på hjemmesiden, kan vi tjene en affiliate kommission. Læs mere.

Læs hvordan vi udvælger og tester produkter her.

Elektrisk skateboard test: Her er de bedste el skateboards

De superseje elektriske skateboards vinder frem i disse tider. De er populære som aldrig før, og der er massevis af bræts på markedet.

Men hvilket skateboard har den bedste kvalitet, og hvilket har den bedste pris?

Vi har gennemgået 7 el skateboards, så du kan blive godt klædt på til at købe det helt rette produkt.

Bedst i test

GoRunner Elektrisk Skateboard

Runner up

Roadsurfing Hub 2.0

Roadsurfing Hub 2.0

Bedste billige

Impulse Elektrisk Skateboard

Impulse Elektrisk Skateboard

Det er en skøn fornemmelse bare at stille sig op på sit board og fræse afsted. Skateboardet er allerede en essentiel del af det urbane bybillede.

Og nu har de fået opgraderingen med en motor, så du kan komme hurtigt og nemt igennem byen på et elegant elektrisk board.

Hvadenten du vil bruge skateboardet som transportmiddel eller til leg, kan du finde den rette løsning i denne sammenligning. Vi har kigget på hastighed, motoren, fjernbetjeningen og andre vigtige parameter, du kan have med i dine overvejelser, når du vil købe et skateboard med motor.

Elektrisk skateboard test

Du får mest sjov ved at stå på det rette bræt. Men det sjove er ikke nødvendigvis at gå nettet igennem for at finde brættet. Al det besvær har vi klaret for dig med testen her, hvor vi har brugt en masse tid på at finde de bedste skateboards. Vi har fundet 7 forskellige modeller, der alle lever op til kvalitetskravene i vores el skateboard test. Du kan altså roligt købe et elektrisk board, hvis du falder over et, der falder i din smag, i den her sammenligning.

Her er de modeller, vi har fundet frem til:

 • Roadsurfing Hub 2.5
 • Roadsurfing Hub 2.0
 • Impulse Elektrisk Skateboard
 • Boosted Board Mini X
 • Elwing Powerkit
 • Razor Cruiser Elektrisk Skateboard
 • Boosted Board Mini S

De er nogle af de bedste modeller, som du kan finde på markedet lige nu. Så uanset om du er på jagt efter et billigt elektrisk skateboard, eller du vil have den højeste kvalitet: Så skal du nok finde et board, når vi sammenligner pris og alle de tekniske specifikationer.

I testen sammenligner vi de forskellige boards’ unikke fordele og ulemper. Vi fremhæver de helt særlige egenskaber, som boardet har. Og så kårer vi til sidst en testvinder. Men husk, at det bedste board afhænger af, hvad du er på udkig efter og er villig til at betale for.

Roadsurfing Hub 2.5

Roadsurfing Hub 2.5

Med en supermotor og en formidabel drejeevne er Roadsurfing Hub 2.5 virkelig luksusboardet i denne sammenligning. Motoren er mere end dobbelt som kraftig som lillebroderen Hub 2.0. Her er der opgraderet på de mest essentielle features, uden at prisen er eksploderet af den grund.

Specifikationer: Rækkevidde: Op til 25-35 km | Maks hastighed: 39 km/t | CE-godkendt | Motor: 2x560W

Fordele

 • Kraftfuld supermotor
 • Næsten umuligt at slide op
 • Nyeste teknologi
 • Fantastisk kørselFordele

Ulemper

 • Der er ikke noget dårligt, at sige om dette board.

Super solidt board

I Kina har de for lang tid siden opdaget bambussens hemmelighed. Selv tynd bambus er helt utroligt robust. Derfor har kineserne brugt bambussen både til våben, stilladser og alt andet, hvor holdbarheden var essentiel. Roadsurfing har udnyttet de samme fordele og bygget dette elegante el skateboard af denne utroligt stærke træsort. Det giver dig både en helt særlig stabilitet, men materialet er også ret fleksibelt.

Dette board er som sagt udstyret med et stærkt og fleksibelt bræt, der er lavet af bambus. Og det er bedre beskyttet mod vand. Så du kan bare komme an. Det bliver virkelig svært for dig at ødelægge dette solide el skateboard.

Nyeste programmeringer

Der er en del teknologi og programmering, der ligger skruet inde i boardet. Det skal sikre dig den bedste køreoplevelse, og derfor vil du helst have den nyeste teknologi i programmeringerne. Den nyeste programmering på markedet hedder ECS, og selvfølgelig bruger Roadsurfing den i deres Hub 2.5 board. Det sikrer dig, at dit elektriske skateboard er 100 procent opdateret på sin performance.

Topfart i særklasse

Det er de færreste skateboards, der kan komme op på en topfart på 39 km/t. Med ligesom lillebroderen Hub 2.0 kan dette board komme op på den imponerende topfart. Og med mere end dobbelt så mange watt i motoren, accelererer det endnu hurtigere og laver mindre støj end forgængeren. Den her motor er i sandhed en bemærkelsesværdig opdatering på et elektrisk skateboard, der allerede var virkelig godt.

Roadsurfing Hub 2.0

Roadsurfing Hub 2.0

Hele fundamentet for at få en god kørsel ligger i hjulene. Dem som brættet ligger oven på, og som skal drøne over al asfalten. Derfor udmærker Roadsurfing Hub 2.0 sig med sine lækre, orange polyurethane hjul, der er udstyret med super soft 78A durometer. Det giver dig et virkelig godt grip og en stødabsorbering fra asfaltens ru overflade.

Specifikationer: Rækkevidde: Op til 25 km | Maks hastighed: 39 km/t | CE-godkendt | Motor: 2x250W

Fordele

 • Topklasse hjul der giver god kørsel
 • Hurtig acceleration
 • Lækker fjernbetjening

Ulemper

 • Fjernbetjeningen måler distance i miles, så du skal omregne kørsel til km

Hurtigt elektrisk skateboard

Brugerne af skateboardet er enige om en ting: Det er hurtigt. Faktisk så hurtigt, at du kan undslippe en løssluppen hund, hvis den sætter en jagt ind efter dig. For Roadsurfing Hub 2.0 kan accelerere hurtigt og opnå en høj topfart på hele 39 km/t. Men du får stadig en behagelig crusing-følelse, når du mærker, din fart bliver skruet ud i dine superlækre, orange hjul. Og så virker bremserne selvfølgelig også upåklageligt. For med høje hastigheder, er det lige så vigtigt at kunne stoppe i tide.

Smart fjernbetjening

Du styrer skateboardet med en lille fjernbetjening. Så den skal selvfølgelig også være topklasse. Med dette Roadsurfing Hub får du en elegant sort fjernbetjening, der ligger godt i hånden på dig. Den har også en sikkerhedssnor, så du ikke taber fjernbetjeningen, mens du er ude og cruise. Fjernbetjeningen viser dig, hvor hurtigt du kører, hvor meget batteri der er tilbage, og hvad din rækkevidde er. Så du har nemt al den information, du skal bruge, til rådighed.

Sikkert og solidt

Roadsurfing Hub 2.0 har den vigtige CE-godkendelse, der er lovpligtig for, at du kan køre rundt i trafikken. Den har også en slow mode-funktion, så du ikke kommer til at køre for stærkt i trafikken. Her må du nemlig maks. køre 20 km/t. Men med slow mode, sørger skateboardet selv for, at det ikke bliver noget problem.

Impulse Elektrisk Skateboard

Impulse Elektrisk Skateboard

Pinepeak har lavet det prisvenlige alternativ, der stadig er værd at stå på. Det kan bruges af børn fra 5 år og op, og er bestemt et godt første el skateboard. Også selvom rækkevidde, acceleration og tophastighed ikke er lige så høj som de dyreste modeller.

Specifikationer: Rækkevidde: 9-12 km | Maks hastighed: 15 km/t | Motor: 150W

Fordele

 • Børnevenligt elektrisk skateboard og transportmiddel
 • Flot design
 • Virkelig billigt

Ulemper

 • Lavere tophastighed og acceleration under kørsel

Rammer i børnehøjde

Det her er det sikre valg til forældrene, der vil give en god gave til deres børn. Elektriske skateboards kan køre lynhurtigt, og hvis du ikke synes, dit barn er stort nok til de store hastigheder. Så kan du med god ro i maven købe skateboardet. Med en topfart på 15 km/t kommer man nemlig ikke op på hastigheder, hvor farten kommer ud af kontrol. Brættet er også godkendt til børn helt nede fra fem års alderen. Så selvom motoren ikke er markedets bedste, er det bestemt nok til de mindste.

Flotte orange hjul

Kombinationen af den sorte overflade, den rene træfarve på undersiden og de flotte orange hjul er virkelig en fryd for øjet. Designet indbyder til fart, sjovt og fleksibilitet. Det er et board, der ikke ser stift ud, men tværtimod udstråler stor komfort.

Lav pris

Dit skateboard og nye transportmiddel behøver slet ikke at koste det hvide ud af øjenene. Hvis du søger efter “køb elektrisk skateboard” kan du hurtigt blive skræmt af de høje priser på op mod 10.000 kroner.

Det er måske ikke alle, der har lyst til at betale prisen for de allerbedste elektriske skateboards på markedet. Selvom kvaliteten er virkelig god på de boards, skal man også have lyst til at bruge pengene på produktet. Derfor passer Impulse Elektrisk Skateboard fra Pinepeak perfekt ind i mikset af skateboards. For her kan langt de fleste være med prismæssigt.

Boosted Board Mini X

Boosted Board Mini X

Dette skateboard er et sandt wattmonster. Med en motor på hele 1000W, er det et af markedets absolut kraftigste skateboards. Samtidigt er det diskret og kompakt. Men tag ikke fejl. Inde bag det mørke ydre er det virkelig et sandt kraftcenter, der presser energi ned i de stærke hjul.

Specifikationer: Rækkevidde: 22 km | Maks hastighed: 32 km/t | Motor: 1000W

Fordele

 • Kraftig motor
 • Høj topfart
 • Manøvredygtigt
 • Skateboardet er af høj kvalitet

Ulemper

 • En kende dyrt

Kraftfuld motor

Det er simpelthen ikke til at komme udenom, hvor kraftfuld motoren er i Boosted Board Mini X. Det er bestemt ikke forkert, at kalde det her board for boosted. Med sine 1000 watt kan det lægge en ufattelig kraft ned i hjulene. Det gælder selv, hvis du kører op ad bakke. Den kan klare stigningsprocenter på op til 20 procent. Det er procenter, som vil få selv de mest hårdfåre cykelryttere i Tour de France-feltet til at svede.

Stor manøvredygtighed

Boosted Board Mini X er udstyret med det særlige kicktail-design. Det betyder, at i modsætning til andre elektriske skateboards kan det langt lettere lave store sving. Typisk er elektriske skateboards designet som et longboard. Det er en del længere, end dem du kender fra skate-ramperne, og ikke lige så let at manøvrere. Til gengæld kan det kører langt hurtigere. Boosted Board Mini X giver dig til det bedste fra begge verdener: Høj fart og manøvredygtighed.

Du styrer enkelt og elegant med kicktail-designet, der gør, at du kan lave skarpe 90 graders sving – uden det går udover din manøvredygtighed. Skateboardet her er perfekt til det voksne legebarn.

Connect med din smartphone

Der er naturligvis også udviklet en app til det her solide luksusboard. Appen giver dig mulighed får at tracke dine ture. Den giver dig også et realistisk estimat over, hvor meget batteri du har tilbage. Så løber du ikke tør for batteri, mens du står midt ude i ingenting. Du kan også dele dine ture med dine venner, der kan blive imponerede over dine resultater på boardet.

Elwing Powerkit

Elwing Powerkit

Hvis du er en ægte skateboard-nørd er det her boardet for dig. Elwing Powerkit er modulopbygget. Det betyder, at hver enkelt del let kan skiftes ud og erstattes. På den måde har du muligheden for at skabe dit drømmeskateboard, der passer lige præcis til dine vildeste drømme.

Specifikationer: Rækkevidde: Op til 30 km | Tophastighed: 38 km/t

Fordele

 • Stor valgfrihed
 • Let at skifte indstilling i fjernbetjening
 • Modulopbygget

Ulemper

 • Skateboardet er lidt dyrt

Design dit eget elektriske skateboard

Hele fidusen med Elwing Powerkit er, at du selv kan vælge, hvordan du vil have dit el skateboard. Du kan vælge alt fra dæk til motor og batteri. På den måde kan du optimere boardet til dine behov og din kørestil – uanset om du går op i rækkevidde, vægt eller tophastighed. Så kan du designe det helt perfekte el skateboard, der er som skabt lige efter dit hjerte.

Betyder det så, at Elwing Powerkit er et dårligt transportmiddel og et skod-skateboard, der først bliver rigtig godt, når du har skiftet alle delene ud? Nej. Bestemt ikke. Motoren er kraftfuld, så du kan komme op på en af markedets absolut højeste tophastigheder. Hele 38 km/t!

Ergonomisk og intuitiv fjernbetjening

Det er den lille remote, som for alvor styrer dit elektriske skateboard. Derfor er det også vigtigt, at det ligger perfekt i hånden og fungerer intuitivt. Hvis du vil fremad, skal det køre fremad. Hvis du vil skrue op for farten, skal det være let at accelererer. Og hvis du vil bremse, skal det selvfølgelig gå lynhurtigt. Den styring får du med den intuitive fjernbetjening. Den ligger virkelig godt i hånden og er specialdesignet til at passe ind i mellem fingrene. Ikke ligesom den store klodsede, firkantede fjernbetjening til dit gamle fjernsyn.

Razor Cruiser Elektrisk Skateboard

Razor Cruiser Elektrisk Skateboard

I den billigere ende af vores testede elektriske skateboards har vi Razor Cruiser Elektrisk Skateboard. Boardet er perfekt til børn, der er fyldt 9 år og op efter. Det er nemlig ikke testens hurtigste skateboard. Men alligevel er det hurtigt nok til, at man skal kunne få meget sjov ud af dette board. Med sin longboard-form kan du hurtigt og sikkert cruise rundt på legepladsen og i skolegården.

Specifikationer: Køretid: 40 minutters konstant brug | Tophastighed: 10 km/t | Motor: 125W

Fordele

 • Børnevenlig
 • Billig
 • Enkel fjernbetjening

Ulemper

 • Lav tophastighed i skateboardet

Let at bruge

Mange elektriske skateboards er i dag udstyret med både apps og avancerede fjernbetjeninger. Men egentlig behøver du kun en knap: En der skruer op og ned for farten. Den håndholdte fjernbetjening, som følger med Razor Cruiser Elektrisk Skateboard er i den grad let at bruge. Den er udstyret med den klassiske tænd og sluk-knap samt en simpel, intuitiv styrepind. Det kan dårligt gøres lettere.

God til børn

Du skal være fyldt ni år, før du er stor nok til dette el skateboard. Men så er du også klar til timevis af sjov på et godt, børnevenligt el skateboard. De kraftigste motorer bør være henholdt til de voksnes boards. Men med topfarten på 10 km/t behøver du altså heller ikke mere til at have det sjovt på legepladsen.

Boosted Board Mini S

Boosted Board Mini S

Boosted Board Mini kommer i både en stor og en lille størrelse. Vi har tidligere kigget på Boosted Board Mini X i denne artikel, men der skal selvfølgelig også være plads til S-versionen. Det er nemlig skabt til dig, der vil have et af de bedste boards på markedet, men ikke lige planlægger at sætte nye hastighedsrekorder. Motoren i Boosted Board Mini S er lidt mindre, men ellers er kvaliteten stadig høj.

Specifikationer: Rækkevidde: 11 km | Tophastighed: 28 km/t | Motor: 1000W

Fordele

 • Småt, lækkert og god kvalitet
 • God plads til fødderne
 • Let at styre og nem kørsel
 • God acceleration

Ulemper

 • Mindre rækkevidde

Den billigere lillebror

Vi har allerede konstateret, at storebroderen Boosted Board Mini X er et virkelig godt el skateboard med en imponerende 1000W motor. S-versionen kan stort set det samme, men er gjort godt og vel 2000 kroner billigere. Du får stadig det kraftfulde wattmonster af en motor. Din topfart er også kun reduceret med 4 km/t. Derfor er det her skateboardet for dig, der er villig til at gå lidt ned i kvalitet mod et kraftigt prisdyk.

Let at styre

Boosted Board Mini S har også det elegante kicktail design, der gør dig i stand til at lave hurtige, skarpe sving, mens du står på boardet. Ligesom X-versionen følger dette board ikke longboard-designet, men i stedet det mere klassiske design. Det gør dette skateboard langt mere manøvredygtigt end andre modeller på markedet.

Før du køber dit elektriske skateboard

Du ville ikke læse med her, hvis du ikke allerede var interesseret i at købe et el skateboard. Men der er måske stadig nogle uafklarede spørgsmål, som er rare at få helt på det rene, før du købet dit elektriske skateboard. Ellers kan du risikere, at du ikke bliver lige så glad for dit køb. Derfor gennemgår vi her de ting, som du skal have med i dine overvejelser, inden du køber dit el skateboard. For der er stor forskel på, hvilket board der er er godt til børn og voksne samt transport og leg.

Hvad er dit behov?

El skateboard kan bruges til mange forskellige ting, og du kan risikere at købe det forkerte skateboard, hvis du ikke har tænkt over dit behov. Dit produkt skal kunne lidt forskelligt, alt efter om du skal køre rundt i trafikken, eller om du har anskaffet dig et nyt legetøj. Så inden du læser videre, kan du med stor fordel vende blikket væk fra skærmen i et minut eller to og overveje, hvad du egentlig vil bruge dit elektriske skateboard til?

Rækkevidde

De forskellige modeller varierer en del i rækkevidden. Rækkevidden handler om, hvor stort dit batteri er, og hvor meget energi din motor bruger. Hvis du skal køre meget stærkt, påvirker det også din rækkevidde. Hvis du til gengæld køre i et godt, stabilt tempo, kan du komme meget langt på dit elektriske skateboard.

De bedste modeller kan køre op til 35 km på et fuldt batteri. For de fleste er det mere end rigeligt, hvis du skal bruge det til transport. Hvis du i stedet skal bruge det til sjov og leg, betyder rækkevidden også noget. Men du skal heldigvis ikke tænke på, om du strander et eller andet fremmed sted, hvor du er langt væk hjemmefra.

Mange modeller har heldigvis virkelig smarte målemekanismer, der kan give dig et godt estimat på, hvor langt du kan køre. Teknologien kigger simpelthen på, hvor meget spænding der er tilbage på batteriet. Og ud fra det udregne den, hvor kilometer du har tilbage i boardet.

Tophastighed

Du kan finde nogle virkelig hurtige elektriske skateboard, hvor motoren kan hjælpe dig op mod 39 km/t. Roadsurfing Hub 2.0 og storebroderen 2.5 er de to hurtigste elektriske skateboards i vores sammenligning. Lige bagefter finder vi Elwing Powerkit, der kan komme helt op på 38 km/t.

Ofte er det netop tophastigheden, som er afgørende for prisen. De billigere elektriske skateboards kan typisk ikke køre lige så hurtigt som de dyrere modeller.

Men det er heller ikke nødvendigt at presse farten helt op til markedets absolutte tophastigheder. Så hvis du ikke har fart i blodet, kan du må fordel overveje nogle af de billigere modeller.

Du skal også være opmærksom på, at der i Danmark er en hastighedsbegrænsning på 20 km/t, når du kører rundt i trafikken. Du skal altså primært gå op i tophastigheder, hvis du vil bruge dit skateboard uden for vejene. Du kan jo finde et aflukket område og fræse rundt der.

Pris

Prisspændet er meget stort på de forskellige el skateboards. Du kan hurtigt komme til at betale op mod 10.000 kroner for et elektrisk skateboard, men så betaler du også for en kvalitet, som mange typisk ikke er villige til at betale for. For omkring 5.000 kroner kan du komme rigtig langt og få nogle af markedets bedste produkter.

Hvis du ikke skal bruge dit skateboard hver dag, er der ingen grund til at købe et af de helt dyre elskateboards. Omvendt kan det også godt betale sig at bruge lidt ekstra på et el skateboard, hvis du skal bruge det hver dag og køre længere distancer.

Det kan også være, at du er på udkig efter et stykke vaskeægte luksuslegetøj, hvor du virkelig kan mærke suget i maven, når farten bliver høj. Så skal du også være villig til at bruge nogle tusinde kroner på det, for ellers bliver du hurtigt skuffet.

Hvad skal du bruge dit elektriske skateboard til?

Folk bruger elektriske skateboards på mange forskellige måder. Grundlæggende set kan vi dele det op i to kategorier: Leg og transport.

Det elektriske skateboard er født ud af longboardet. Det adskiller sig fra de traditionelle skateboard ved at være meget længere og mere stabilt, end de helt traditionelle skateboards, du kender fra ramperne. Et elektrisk longboard er hurtigt, og derfor er det oplagt til transport.

Da man fandt på at putte en motor på longboardet, opstod de første elektriske skateboards. På den måde kan man sige, at det er som født til transport over lidt længere distancer.

Det betyder dog ikke, at det elektriske skateboard ikke også er et supersjovt legetøj. Modellerne i dag er heller ikke udelukkende baseret på longboards. Eksempelvis er Boosted Board Mini baseret på kicktail-designet, der er meget mere manøvredygtigt og bedre til leg.

Hvilke fordele er der ved brugen af et el skateboard?

Med det elektriske skateboard kan du komme hurtigt og let omkring. Mange af de mindre distancer, du normalt skulle bruge en bil til, kan du let klare med et elektrisk skateboard.

Især hvis distancen er lidt for lang til at gå. På den måde bliver skateboardet det klimavenlige og sjove alternativ til benzinslugende biler.

Du slipper også for alt bøvlet med at finde et sted at stille enten din bil eller din cykel. Når trængslen stiger i byerne, kan det nemlig være svært at finde plads til dit transportmiddel. Det gælder bare ikke for et elektriske skateboard. Det tager du bare med dig.

El skateboard til børn eller voksne?

De bedste el skateboards kan køre meget hurtigt. Også meget hurtigere end, hvad forældre er trygge ved at overlade til deres børn. Men der findes også modeller til børn, som er virkelig gode og perfekte til legepladsen og skolegården.

Du skal også være opmærksom på, at børn under 15 år kun må bruge deres el skateboard på lege- og opholdsområder. Hvis de vil køre ude i trafikken, skal de følges med en ansvarlig voksen, som er over 18 år.

Elektrisk skateboard regler

Hvis du kører rundt på et elektriske skateboard i trafikken, kommer du ikke udenom, at du skal overholde færdselsloven. Den sætter både krav, som et electric skateboard skal leve op til. Der er også nogle krav til, hvordan du kører rundt. Men hvis du bruger dit skateboard på private områder, opholdsområder eller legepladser, gælder reglerne ikke.

Ude i trafikken, må dit skateboard ikke kunne køre hurtigere end 20 km/t med motorkraften alene. De skal også være CE-godkendte. Så sørg for, at dit skateboard er indstillet på de rette hastigheder og har den rigtige godkendelse, inden du tager det med ud på gaden.

Du skal også bære lygter og reflekser. Både lyse foran og røde bagpå, og de skal være tændt hele tiden. Men det er ikke fordi, de skal monteres på dit skateboard.

Du må også gerne bære det på tøjet. Så længe lygterne bare kan ses på 300 meters afstand. Og reflekserne er allerede indbygget i mange skateboards. Her ligger de som en elegant, lille stribe, som du kun lægger mærke til, når lygterne lyser reflekserne op i mørket.

Når du kører rundt, skal du overholde de samme regler som cyklisterne. Det vil sige, at du skal huske at give tegn, når du svinger eller stopper.

Du skal også holde dig til cykelstien – hvis der altså er en. I modsætning til cyklerne må du dog kun køre i byzoner, eller steder hvor hastighedsbegrænsningen ikke overstiger 50 km/t. Så du må eksempelvis ikke køre på en landevej, hvis der ikke er en cykelsti.

Du må heller ikke fuld eller påvirket af ulovlige stoffer, når du kører på et elektrisk skateboard. Promillegrænsen er den samme, som hvis du kører bil: 0,5. Der er nultolerance for ulovlige stoffer.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilket elektriske skateboard er bedst i test?

Hvis du vil bruge dit skateboard ude på vejene, skal du købe enten Roadsurfing Hub 2.0 eller Roadsurfing Hub 2.5, som har en væsentlig kraftigere motor, men som til gengæld også er lidt dyrere. Begge modellerne har det nødvendige CE-mærke, der er lovpligtigt, hvis du vil bruge dit skateboard ude i trafikken.

Du kan også indstille det til at køre i slow mode, så du er sikker på, at du ikke overstiger hastighedsbegrænsningerne i færdselsloven.

De er også de perfekte skateboards, hvis du vil bruge det til leg og virkelig mærke deres tophastigheder. Roadsurfing Hub 2.5 er lavet af bambus og er bygget lidt mere robust.

Motoren kan accelerere hurtigere og støjer lidt mindre. Men Roadsurfing 2.0 er også et virkelig godt skateboard, som du trygt kan købe.

Tilmed er de to Roadsurfing Hub skateboards et virkelig godt køb til prisen. De koster lige omkring de 5.000 kroner, hvis du ikke finder et ekstra godt tilbud.

Det gør til det klart bedste valg, hvis du sammenligner pris og kvalitet. For det kan mere eller mindre det sammen, som de skateboards der koster op mod 3.000 kroner mere.

Hvor hurtigt må el skateboards køre?

På offentlig vej må et skateboard maksimalt kunne køre 20 km/t. Hvis det kan køre hurtigere, er det ikke tilladt i trafikken.

Du skal altså sikre dig, at der er en hastighedsbegrænsning på dit skateboard, så det ikke kører for stærkt. Ellers kan du risikere at få en bøde, hvis du bliver stoppet af politiet.

Men de regler gælder kun ude på de offentlige veje, så du kan godt afprøve de højeste tophastigheder på private områder og opholdssteder.

Er det lovligt at køre på elektriske skateboards på vejen?

Nej, du skal ind på cykelstien med dit elektriske skateboard. du må ikke kører rundt ude blandt bilerne, med mindre du kører rundt inde i en by, og der er ikke er nogen cykelsti.

Men ellers kan du sagtens bruge dit board i trafikken. Et el skateboard skal bare leve op til nogle krav, der er beskrevet i færdselsloven.

Skateboardet skal have en særlig CE-godkendelse, og det må maks. veje 25 kilo, være 1,2 meter og 70 cm bredt. Hastighedsbegrænsningen for el skateboards er på 20 km/t.

Det kan måske være svært at vurdere, hvor hurtigt du kører, når du ikke har et speedometer. Derfor må et elektriske skateboard ikke kunne køre hurtigere end 20 km/t.

Der er også en aldersbegrænsning i færdselsloven, så du skal være fyldt 15 år, før du må køre alene rundt i trafikken på et elektrisk skateboard. Ellers skal du følges med en voksen over 18 år.

Husk også, at du skal køre rundt med lygter og reflekser, uanset om det er lyst eller mørkt. Foran skal du have en lys eller gul lygte, og bagpå skal du have en rød lygte.

Der er dog ikke noget krav om, at lygterne skal være monteret på skateboardet. Du kan ligeså bære en cykellygte på dit tøj, mens du kører rundt. Lygterne skal bare være kraftige nok, til at du kan ses på 300 meters afstand.

Reflekserne har mange af producenterne allerede tænkt på. De har nemlig lagt nogle elegante, diskrete reflekser ind i hjulene. På den måde får du sikkerhed, og du overholder loven. Og det ser slet ikke dumt ud. Du kommer slet ikke til at lægge mærke til de små reflekser, når først hjulene bevæger sig hurtigt rundt.

Om Oliver Jensen

Mit navn er Oliver Jensen, og jeg er skribent her på TechMatch. I min fritid elsker jeg at gå i dybden med elektronik (jeg har blandt andet et stort "Smart Home" setup derhjemme).Mit mål her på TechMatch er at kunne hjælpe almindelige danskere på vej i deres køb af elektronik, også selvom de ikke nødvendigvis ved meget om det.