TechMatch er støttet af vores læsere. Når du køber gennem links på hjemmesiden, kan vi tjene en affiliate kommission. Læs mere.

Læs hvordan vi udvælger og tester produkter her.

Elektrisk longboard test: Her er de bedste el longboards

Foråret og sommeren den perfekte årstid til at give sig i kast med et elektrisk longboard eller elektrisk skateboard.

Begge er super cool og effektive alternative transportmidler for dig, der stråler af attitude og selvsikkerhed. Longboards er også perfekt for dig, der gerne vil begynde at stå på skateboard, men føler dig intimideret.

Vi gennemgår tre af de bedste elektriske longboards og et enkelt elektrisk skateboard, så du kan blive klædt ordentligt på til at købe det helt rigtige board på markedet.

Bedst i test

GoRunner Elektrisk Skateboard

Runner up

Roadsurfing Hub 2.0

Roadsurfing Hub 2.0

Bedste billige

Razor Longboard

Razor Longboard

Longboardet er meget mere begyndervenligt en skateboardet, eftersom det er bredere, længere og har større og blødere hjul, som alt sammen bidrager til bedre balance, mere komfort og en højere hastighed.

Vi har testet et udvalg af 4 forskellige elektriske longboards og skateboards for at hjælpe dig med at finde dit nye, ultraseje transportmiddel til sommeren og fremover!

Elektrisk longboard test

Vi har testet 4 modeller med henblik på (top)hastighed, batteri (rækkevidde, levetid og ladehastighed), bremser og sikkerhed, materiale og vægt. Her er 4 elektriske long- og skateboards, du stærkt bør tage i betragtning!

Her er modellerne, vi har fundet frem til:

Vi har brugt lang tid på at researche os frem til de bedste longboards, og alle produkter i testen er virkelig gode. Derfor kan du trygt gå igang med at købe, hvis du falder over lige det longboard, der passer til dine drømme

Roadsurfing Hub 2.5

Roadsurfing Hub 2.5

Med dette iøjnefaldende elektriske longboard fra Roadsurfing er det garanteret, at du emmer af stil, mens du kører! Det er Roadsurfings ypperste elektriske longboard model. Med dette elektriske longboard får du den bedste acceleration, ydeevne og støjsvaghed takket være de to opgraderede 90mm, 560w motorer .

Specifikationer: Rækkevidde: Op til 25-35 km | Tophastighed: 39 km/t | CE-godkendt | Motor: 2x560W

Fordele

 • Bræt af 100 % bambus sikrer høj materiel styrke og fleksibilitet
 • Hurtig acceleration og lavt støjniveau takket være to opgraderede motorer
 • Dette board kan håndtere en stigning på op til 30 procent

Ulemper

 • Intet at sætte en finger på her! En model af højeste kvalitet.

Sikkert, solidt og let

Produktets materialer og komponenter er af højeste kvalitet. Selve træet er 100 procent bambus, som sikrer, at det er stærkt, fleksibelt og let. Dette bræt vejer kun 7,5 kg og er derfor super nemt at transportere. De polyurethane hjul griber tilmed godt fast i vejen og forhindrer hjulene i at skride.

Både til sjov og transport

Med sine tre forskellige hastighedsindstillinger er det elektriske longboard godkendt til lovlig kørsel på offentlige veje, så længe “Slow mode” med en tophastighed på 20 km/t anvendes. “Medium” og “Fast” indstillingerne har til gengæld tophastigheder på henholdsvis 30 og 39 km/t, så du virkelig kan fræse afsted og mærke, at det kilder i maven, mens vinden blæser dit hår tilbage! Roadsurfing Hub 2.5 kan endda håndtere en stigning på hele 30 procent!

Roadsurfing Hub 2.0

Roadsurfing Hub 2.0

Et niveau under Hub 2.5 finder du Roadsurfing Hub 2.0. Udover at være en looker, tilbyder dette bræt kvalitet for alle pengene. Griptapen sikrer at du står fast, hjulene har fantastisk vejgreb og bambus/fiberglasbrættet gør det let og fleksibelt.

Specifikationer: Rækkevidde: Op til 25 km | Tophastighed: 39 km/t | CE-godkendt | Motor: 2x250W

Fordele

 • Støjsvage hub motorer gør folk i tvivl om, hvorvidt det overhovedet er et elektrisk bræt!
 • Kan klare en stigning på op til 25 %
 • Vægt på blot 7,6 kg gør brættet yderst transportabelt

Ulemper

 • Visse opgraderinger på Roadsurfing Hub 2.5 (blandt andre batterirækkevidde og stigning) gør dén model mere attraktiv

Tre fart indstillinger

Ligesom dets storebror, kommer Roadsurfing Hub 2.0 med tre hastighedsindstillinger, der har forskellig topfart. “Slow” har en topfart på 20 km/t, hvilket gør dette board godkendt til lovlig kørsel på offentlige veje. “Medium” og “Fast Mode” tilbyder en topfart på henholdsvis 30 og 39 kilometer i timen, og er således begge egnet til kørsel væk fra de offentlige veje og i dedikerede skaterområder, hvor du kan få lov at give den fuld gas. Brættet kan håndtere en stigning på hele 25 %.

Solidt og let bræt

Brættet er lavet af bambus og fiberglas, som gør det både solidt og let. Det var kineserne, der opdagede bambussens hemmelighed: Nemlig at det var solidt, samtidigt med, at det var let. Det gjorde det til det perfekte kampmateriale, men samtidigt også optimalt til byggeri. Roadsurfing brættet har taget hemmeligheden med i deres longboard, så det er blevet både solidt og let.

Høj sikkerhed

Det er griptape på bræt og polyurethane hjul, som sikrer dig et stærkt greb og skridsikkerhed, mens du står på brættet. De regenerative bremser sikrer høj sikkerhed og mest mulig gendannelse af strøm ved opbremsning. Der er også hvidt print på hjulene, så de fungerer som reflekser i mørke, og der medfølger et sæt øvrige reflekser, så du kan opfylde kravene til lovlig kørsel.

Razor Longboard

Razor Longboard

Dette Razor Longboard til en fordelagtig pris er bedst egnet til dig, der ønsker at købe et bræt til dit barn. Razor Longboard har nemlig en tophastighed på blot 16 kilometer, hvilket for det første gør det lovligt at bruge i trafikken, hvis dit barn er over 15, men for det andet gør det et af de mere sikre bræt at stå på.

Specifikationer: Tophastighed: 16 km/t | Rækkevidde: Op til 40 minutter | Fra 9 år og op efter | Vægt: 5,5 kg

Fordele

 • Lav vægt
 • Kommer med en digital, håndholdt razor fjernbetjening, så du kan justere din fart
 • Dette Razor longboard er perfekt til børn

Ulemper

 • Batteriet holder kun 40 minutter eller op til ca. 10,5 kilometers kørsel

Dette Razor Longboard vejer kun 5,5 kg, hvilket gør det velegnet til børn. Det kommer ikke for højt i fart, så forældrene kan sove trygt om natten. Batteriet har en rækkevidde på 40 minutter eller omkring 10,5 kilometer. Det gør det perfekt til legepladsen, skateparken, eller hvis man ikke har tålmodigheden til at køre lange distancer.

En så lav topfart gør dog dette Razor Longboard med motor et dårligt valg til dig eller dit barn, der udover at køre lovligt også gerne vil kunne køre en smule stærkt, når I er væk fra de offentlige veje.

Sikkert at stå på

Razor Longboard er lavet af bambus, et stærkt, men fleksibelt materiale, og boardet er belagt med griptape, der sikrer, at du står godt fast på det. Razor Longboard har også hjul af urethan, der griber godt fat i vejen.

Smart fjernbetjening

Razor Longboardet er udstyret med en digital, håndholdt Razor longboard fjernbetjening, som du kan justere brættets hastighed med, mens du kører. Det ligger gode i hånden og er meget intuitivt at styre. Du skal bare koncentrere dig om én knap, der får dig til at køre fremad eller stoppe.

Elwing Powerkit

Elwing Powerkit

Dette el skateboard repræsenterer noget af den højeste kvalitet på markedet, samt et af det mest tilpasselige elektriske skateboards. Nimbus-boardet i canadisk ahorn er præcist og responderer på alt, du beder det om. Og så er det udstyret med dual motorer (2 styks på 500W hver), der kimser af bakker og sørger for en tophastighed på 38 km/t.

Specifikationer: Rækkevidde: Op til 30 km | Tophastighed: 38 km/t | 2x 500 W motor | Ladetid: 3 timer

Fordele

 • Høj tophastighed
 • Responderer hurtigt
 • Lavet i canadisk ahorn

Ulemper

 • Lidt heftig pris, selvom pengene er givet rigtig godt ud

Effektivt batteri

Med et 216 Wh Lithium-ion batteri har dette skateboard en rækkevidde på helt op til 30 km, og det kan genoplades på blot 3 timer. Det er altså selvom, at den kraftige motor virkelig trækker heftigt på batteriet, når der skal accelereres lynhurtigt.

Let tilpasning til longboard

Selvom det her teknisk set er et skateboard, kan du til en hver tid udskifte dit bræt med det længere Halokee-longboard, som også er lavet i canadisk ahorn. Du skruer bare dine hjul og din dobbelmotor af og monterer dem på dit nye bræt. Vupti: så er dit elektriske skateboard lavet om til et wonderful electric longboard. Dette bræt sælges seperat.

Før du køber dit elektriske longboard

Hvad er et longboard?

Du har måske set folk suse forbi dig på noget, der ligner et skateboard, men hvor bordet er længere. Det kaldes et longboard. Longboards er bredere og længere end skateboards – deraf navnet. De har større, blødere hjul. Derfor er longboards lettere at stå på for begyndere og kan køre hurtigere. De er derfor bedre egnet til lange distancer og pendling end normale skateboards.

Det gør sig endnu mere gældende for elektriske longboards. Elektriske longboards og elektriske skateboards lover at tage over, når du føler dig afkræftet, og tager sig af de stejle bakker, du på et normalt bræt ville skulle stå af for at gå op ad, så du bevarer dit momentum. Derudover er de elektriske modeller som oftest udstyret med lys og bremser, der øger din sikkerhed i trafikken.

Elektrisk longboard vs. elektrisk skateboard

Elektriske longboards har nogle klare fordele i forhold til de elektriske skateboards: De er nemmere at køre og holde balancen på, de er mere komfortable, de kan køre hurtigere og er mere begyndervenlige. Det elektriske skateboard har dog én afgørende fordel over elektriske longboards: de er langt bedre egnet til at lave tricks på, og du kan lettere manøvrere, når du skal lave skarpe sving.

Er du derfor typen, der skal skate med vennerne og hellere vil opsøge skaterparkerne end de offentlige veje, så giver det elektriske skateboard klart en federe oplevelse end longboardet.

Hvad skal du bruge boardet til?

Man kan inddele folk, der er på markedet efter et elektrisk longboard eller elektrisk skateboard, i to grupper: Dem som skal bruge det til at pendle, og dem som køber det for underholdningens skyld.

Pendleren

Tilhører du pendlergruppen, er det klart mest oplagt for dig at købe et elektrisk skateboard/longboard. Longboards kører nemlig hurtigere og er mere komfortable og mindre krævende at stå og balancere på. Motoren hjælper dig, når du bliver træt, og tager sig også glædeligt af bakkerne, så du ikke går i stå og taber dit momentum.

Med et elektrisk longboard eller elektrisk skateboard kommer du nemt og hurtigt fra A til B, og du slipper for at møde på arbejde gennemblødt af sved! Derudover er de fleste elektriske longboards eller elektrisk skateboard ganske lette at have med dig under armen på din arbejdsplads, i bilen, bussen, toget eller metroen. Du slipper således for at skulle tænke på parkering og overvågning af et køretøj.

Sjov og spas

For dem, der er på markedet efter et elektrisk longboard eller elektrisk skateboard for underholdningens skyld, er der mange fordele ved dem fremfor at købe et ikke elektrisk transportmiddel.

Dels kan de gøre drønhurtigt, uden at du skal arbejde hårdt for det, du slipper også for at skulle gå op ad bakke, hver gang du gerne vil køre ned ad en og mærke suset i maven. Det er intet mindre end en skateboard-revolution, hvor du kan opnå lynhurtige hastigheder – selv, når du kører på flad vej.

En anden klar fordel er, at mange modeller har nemme og effektive bremser, der gør dem langt mere sikre end traditionelle boards, der ikke er udstyret med bremser.

Sidst men ikke mindst bør vi tale om fart. Er du en fartentusiast, er der nemlig nogle elektriske boards, som for eksempel Roadsurfing Hub 2.5 eller Elwing Powerkit elektrisk skateboard på vores liste, der tillader mavekildende hastigheder på næsten 40 kilometer i timen! En sådan hastighed er simpelthen bare ikke mulig at opnå med traditionelle, ikke elektriske boards.

Den eneste umiddelbare fordel, de traditionelle boards har i forhold til elektriske, er, at de er bedre egnet til at lave tricks på – og at du selvfølgelig får mere motion ved at bruge dem, hvis det altså er det, du ønsker.

Fart og køretid

For alternative køretøjer så som et el løbehjul, elektrisk longboard eller elektrisk skateboard gælder det, at de højst må kunne opnå en hastighed på 20 kilometer i timen for at være lovlige til kørsel på offentlige veje.

Mange elektriske longboards og el skateboard imødekommer dette behov samtidigt med, at de tilgodeser behovet om at kunne køre hurtigere i for eksempel lege- og opholdsområder eller dedikerede skaterparker.

Derfor har flere af modellerne på vores liste flere fartindstillinger, der justerer boardets topfart, så der både er mulighed for at køre lovligt og give den gas væk fra de offentlige veje på sit el skateboard!

Alle modeller på denne liste er udstyret med batterier af forskellige rækkevidder. Hvis man skal pendle, eller generelt regner med at bruge longboardet mange timer ad gangen, bør man overveje en model med et batteri, der har en lang rækkevidde, så som de to Powersurfing bræt på listen eller det elektriske skateboard Elwing Powerkit.

Batteriet er et af de komponenter, der i høj grad er med til at afgøre prisen på et bræt. For eksempel kommer det på listen billigste Razor longboard med et batteri, der kun rækker til 40 minutters brug. Til gengæld passer det perfekt til børn med sin lavere tophastighed.

El longboard regler

Der gælder flere regler for lovligt brug af elektriske longboards i trafikken. Ligesom det gælder for elektriske løbehjul, må elektriske longboards og elektriske skateboards maksimalt have en topfart på 20 kilometer i timen. Derudover skal de være CE-mærket, må højst veje 25 kilo, være 1,2 m. lange og have en bredde på 70 cm.

Du skal køre med lys i alle døgnets timer. Det vil sige, der skal være en hvid eller gul lygte foran, du skal have en rød lygte bagpå. Lygterne skal være så kraftige, at de tydeligt kan ses på mindst 300 meters afstand. De kan enten sidde på køretøjet, eller også kan du fastgøre dem på dit tøj.

Du skal også reflekser på, mens du kører i trafikken. Du skal have en hvid refleks foran, og en rød refleks bagpå. Der skal også en hvid eller gul refleks på hver side. Reflekserne kan sidde på køretøjet, men du må også godt fastgøre dem til dit tøj.

Man skal være 15 år eller over for, at man kan køre lovligt på el longboard. Hvis du er under 15, skal du have en voksen ledsager med dig. Denne regel gælder dog ikke for lege- og opholdsområder.

Trafikregler for alternative køretøjer så som et elektrisk løbehjul, et elektrisk longboard eller et elektrisk skateboard følger trafikreglerne for cykler, og man skal benytte cykelstier, hvor det er muligt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er det bedste elektriske longboard?

Man kan desværre ikke udråbe ét specifikt elektrisk longboard eller elektrisk skateboard til at være kongen over dem alle. Elektriske longboards og skateboards kommer nemlig i forskellige udgaver, der tilgodeser forskellige menneskers behov til varierende priser. Ved køb af et elektrisk longboard eller skateboard bør man først og fremmest tage stilling til, om man ønsker, at det er lovligt til kørsel på offentlige veje.

Derefter bør man overveje, hvilke hastigheder man ønsker at kunne køre, hvor let, holdbart og fleksibelt materiale man vil have, boardet skal være lavet af, hvor støjsvage motoren eller motorerne skal være, og hvor stejl en stigning boardet skal kunne klare.

Andre overvejelser inkluderer hvor mange kilometer man vil have, batteriet skal række til samt hvor hurtigt det skal kunne genoplades og hvor effektive, sikre og strømgendannende bremserne skal være. Det kan være en god ide at lave en prioriteringsliste og herefter se, hvilke priser man kan få sine vigtigste ønsker opfyldt ved af de forskellige modeller.

Skal man købe et elektrisk skateboard eller longboard?

Hvorvidt du skal vælge et elektrisk skateboard eller longboard afhænger af flere ting. Det første, du bør spørge dig selv om, er, hvad du skal bruge dit nye alternative transportmiddel til.

Er det til pendling, er det elektriske longboard en no-brainer. Longboards er bredere, længere og har større og blødere hjul, der alt sammen gør dem nemmere, hurtigere og mere komfortable at balancere og stå på.

Elektriske longboards er netop designet med pendleren in mente, da motorkraften sikrer, at bakker ikke bliver et problem, og at du ikke trætter dig selv fuldstændig ud under kørsel.

Derudover er de fleste elektriske longboards og elektriske skateboards udstyret med effektive og nemt tilgængelige bremser, der øger sikkerheden og gør det langt hurtigere og nemmere at standse i trafikken end på de normale longboards og skateboards, der ikke er elektriske.

Hvor hurtigt må et el longboard køre?

For at være godkendt til lovlig kørsel på offentlige veje må et elektrisk longboard eller skateboard højest kunne opnå en topfart på 20 kilometer i timen udelukkende på kraften af dets motor.

Derudover må du uden for byzoner kun køre på strækninger med cykelstier, og hvor hastighedsgrænsen højst er 50 kilometer i timen.

Elektriske longboards og skateboards er underlagt de samme trafikregler som cykler og skal altid benytte cykelstier, hvor de er tilgængelige.

Om Oliver Jensen

Mit navn er Oliver Jensen, og jeg er skribent her på TechMatch. I min fritid elsker jeg at gå i dybden med elektronik (jeg har blandt andet et stort "Smart Home" setup derhjemme).Mit mål her på TechMatch er at kunne hjælpe almindelige danskere på vej i deres køb af elektronik, også selvom de ikke nødvendigvis ved meget om det.