TechMatch er støttet af vores læsere. Når du køber gennem links på hjemmesiden, kan vi tjene en affiliate kommission. Læs mere.

Læs hvordan vi udvælger og tester produkter her.

PC højttalere test: Se de bedste computer højtalere

Hvis du sætter pris på god lyd, så er du helt sikkert interesseret i at finde ud af, hvilke højtalere til din computer, der er de bedste.

Rigtig mange PC’er har i sig selv ingen eller dårlig lyd. Derfor er det essentielt med et par gode højtalere, som du kan koble til din PC og nyde fantastisk lyd.

Med et par lækre højtalere vil du aldrig brokke dig over din lyd længere, og du kan med fordel skrue op for volumen, hvis du vil høre musik, spille spil eller se film.

Bedst i test

Logitech Z623 2.1

Logitech Z623 2.1

Bedste premium

Logitech Z906 5.1

Logitech Z906 5.1

Bedste billige

Razer Nommo Pro

Razer Nommo Pro

Hvis du arbejder meget på din computer, og bruger den meget i løbet af dagen er det rart med et godt højtalersæt, så du er sikker på, at din lyd er i top, når du skal foretage Skype-opkald eller andre opgaver, hvor dine højtaleres lyd er på prøve.

Det kan ikke betale sig at gå på kompromis med god lyd, og du vil helt sikkert ikke fortryde det, når du har investeret i et par nye højttalere til din PC.

PC højttalere test

Der findes mange højtalere på markedet, og vi har taget os tid til at teste en masse, således at du ikke selv behøver at gennemgå dem alle.

I vores test har vi udvalgt, hvad vi mener er de bedste pc højtalere på markedet, og desuden udvalgt blot 3 produkter, således at testen er let og overskuelig for dig.

Vores test af de bedste pc højttalere er baseret på forskellige faktorer, som vi mener, er vigtige for en god højttaler, så som spidsbelastning, effekt i watt og pris.

Desuden gennemgår vi, hvilke forskellige teknologier højtalerne har, så du bedre kan danne dig et overblik over, hvad der adskiller de forskellige produkter. På den måde kan du vurdere hvilken højtaler, du synes passer bedst ind i dine krav og dit budget.

I vores test kan du læse om følgende højttalere:

 • Logitech Z623 2.1
 • Logitech Z906 5.1
 • Razer Nommo Pro

Desuden er der stor forskel på kvalitet og egenskaber hos en højtaler, så derfor har vi også forsøgt at opstille fordele og ulemper ved hvert produkt. Vi har selvfølgelig udvalg de tre, som vi mener er bedst på markedet, og derfor vil der ikke være nogle bemærkelsesværdige ulemper ved nogle af produkterne, men det giver dig alligevel et godt præg om, hvorfor du bør vælge den ene frem for den anden. Iblandt de tre forskellige produkter finder du højtalere i forskellige prisleje, fordi vi mener at god lyd ikke altid behøver at være dyrt.

Logitech Z623 2.1

Logitech Z623 2.1

I et stilrent og funktionsdygtigt nyt design finder du Logitechs Z623 2.1 højttalersæt. Z623 er en serie af lydprodukter af høj kvalitet, der er optimeret således, at højtalerne er designet i et praktisk og stilrent design til gode priser. Hvis du leder efter en højtaler, som har god lyd og som kan klare de mest basale opgaver uden, at ville betale en formue, så er denne et oplagt valg.

Specifikationer: Udgangseffekt: 200w | THX-certificeret | Aktive højtalere | Integreret forstærker | 3,5 mm stereo mini-jack lydindgang | Udgang til høretelefoner | Subwoofer

Fordele

 • Mindre højttalersæt
 • Lille Subwoofer kraftig bas
 • Nemt setup

Ulemper

 • Ingen surround-sound effekt

Garanti for lydkvalitet

Disse computerhøjttalere er populære blandt brugerne grundet deres utrolige lydkvalitet, som du får til en helt igennem fantastisk pris. Her får du en Logitech højtaler, som er THX certificeret. En certificering, der giver dig som kunde, en garanti for at den lydkvalitet, som højtalerne yder, er i toppen. Disse mindre højttalere til pc består af 1 subwoofer med en kraftig bas og 2 højtalere, hvoraf du fra den højre kan kontrollere sættets indstillinger. Logitechs Z623 højtalere til pc består af en udgangseffekt på 200 watt, en spidsbelastning på 400 W og RMS på 200 W, der gør dine lydoplevelser mere levende.

Tordnende bas

Disse logitech pc højtalere er til dig, som ønsker god kraftig lyd inkluderet en tordnende bas til en god pris, og med et nemt setup. Lyden er god selv ved den højeste setting, og du kan nemt fylde rummet med fantastisk god lyd, selvom at denne højtaler har en lavere udgangseffekt end 5.1’eren fra Logitech. Højtalerne fylder ikke meget og kan nemt konfigureres til flere enheder uden problemer. Med dette højtalersæt får du pragtfuld lyd med et smart design og til en god pris.

Logitech Z906 5.1

Logitech Z906 5.1

Til dig som vil have biografstemning helt ind i stuen, finder du blandt Logitech Z906’s serie deres 5.1 højttalersæt, som med sin surround-sound effekt, giver dig en lydoplevelse ligeså fantastisk som i biografen. Disse højtalere er mere end bare en pc højttaler, og de 4 mindre højtalere kan med fordel fordeles i hele rummet for den bedste surroundsound oplevelse fra alle rummets vinkler.

Specifikationer: Udgangseffekt: 500 watt | Dolby Digital-dekoder | Aktive højtalere | 5 højtalere | 1 subwoofer | SPDIF-indgang | 5.1-digital kanalindgang | RCA phono og 3,5 mm stereo mini jack-indgang

Fordele

 • Surround-sound effekt
 • God lyd til en god pris
 • Lille subwoofer med kraftig bas

Ulemper

 • Ingen medfølgende vægbeslag

Biograflyd

Oplev hver eneste detalje i musikken, filmen eller spillet med Logitech z06 5.1 pc speakers, der med indbygget digital afkodning af 5.1 lydspor, skaber den famøse surround-sounds effekt. Du vil opleve en fantastisk detaljeret lydoplevelse takket være Dolby Digital eller DTS-kodede lydspor. Disse Logitech højtalere er selvfølgelig også THX-godkendt, der sikre dig den bedste lydkvalitet, når du køber højtalere med denne certificering.

Inddrag hele rummet

Selvom at denne serie er markedsførst som en computer højtaler, kan de meget mere end at være en højtaler til pc. Med 4 højtalere, 1 lille og kraftig subwoofer og 1 højtaler til midterkanalen kan du placere lyden i hele rummet, hvor end du ønsker.

Lav pris går ikke ud over kvalitet

Logitechs højtalere er særlig anerkendt og roste for deres fordelagtige pris, samtidig med en fantastisk lydkvalitet. Højtalerne er nemme at montere, og du kan nemt konfigurere dit sæt med flere enheder på samme tid. Højtalerne er selvfølgelig i samme smarte, praktiske og stilrene design som 2.1 serien, og passer perfekt ind ved siden af pc’en, tv’et eller hvor du ellers ønsker højtalerne. Højtalerne har en udgangseffekt på 500 watt, en spidsbelastning på 1.000 W og RMS på 500 W, som giver dig kraftig og tordnende lyd i kombination med en god bas.

Razer Nommo Pro

Razer Nommo Pro

Blandt Razers populære og genkendelige produkter særligt målrettet mod gaming, finder du denne unikt udseende og effektive højtaler til pc. Disse højtalere er til dig som ønsker detaljeret, kraftig og omsluttende lyd, der tager dig direkte ind i handlingen, uanset om du gamer, ser film eller lytter til musik. Disse højtaler er med den karakteristiske LED-belysning, og skuffer ikke på lydkvalitet.

Specifikationer: Frekvensrespons: 35-20.000 Hz | Virtual Dolby Surround | Bluetooth-interface | Integreret forstærker | Aktive højtalere | Forbindes via USB eller 3,5 mm stereo mini jack

Fordele

 • God frekvensrespons
 • Bluetooth
 • LED-lys

Ulemper

 • Ingen HDMI indgang

Lavet til gaming

Razers højtalere er særligt brugt blandt gamere, og producenten er kendte for sine fantastiske produkter, som vil optimere din gaming-oplevelse. Du kender måske Razers LED-lys fra mus eller tastatur, som du selvfølgelig også får med i disse højttalere. Razers produkter ligger i et lidt højere prislejde, men her får du også fænomenal lysteknologi i et 2.1 system, så de to højtalere, der medfølger i sættet, er af den absolutte højeste kvalitet og leverer den mest exceptionelle lydoplevelse. Razers Nommo pro er en pc højtaler som består af to højtalere og en subwoofer.

Unikt design

Både højtalere og subwoofer er i et unikt design, der skiller sig ud fra det traditionelle look på en pc højtaler. Desuden har Razers Nommo pro subwoofer en særlig “downward firing” teknologi, der giver en en kraftig ubegrænset baslyd, som du kan regulere fuldstændig efter behov.

Fremragende lyd

Denne højtaler er selvfølgelig THX certificeret, og giver dig garanti på lydkvalitet af din højtaler. Derudover er denne højtaler med bluetooth og en frekvensrespons på 35-20000 Hz, der gør din lyd mere skarp og sikre at tonerne er så klare som muligt. Disse 2.1 højttalere har surround-sounds effekt, og fungerer med Virtuel Dolby Surround, der sikrer dig en detaljeret biografoplevelse der vil give dig fornemmelsen af at være omkranset af scenariets lydeffekter. Der medfølger en kontroller og højtalerne har USB indgang.

Før du køber dine nye PC højtalere

Når du skal købe nye PC højtalere er det som udgangspunkt en super god idé at orientere sig i en pc højtaler test som denne, for at få et overblik over, hvilke højtalere, som er bedst i test, og hvilke kvalifikationer de har i forhold til dine behov. Der er stor forskel på, hvor gode de forskellige højtalere på markedet spiller, og derfor svinger prisen på dem også. En høj pris er ikke altid ensbetydende med at højtalerne er bedre.

Logitech er et super eksempel på et mærke, som udvikler højtalere med en avanceret lydteknologi, men som udbyder produkter til en billig pris. Vær opmærksom på, hvad du betaler for, når prisen er høj, og sørg for at kigge efter mærkepraj, der sikrer dig, at prisen er høj, fordi lydteknologien i højtaleren er af høj kvalitet, og du ikke bare betaler for brandet.

Derfra kan du overveje, hvor dit budget ligger i forhold til prislejde, og hvad de vigtigste lydkvalitet for dig er. Vil du fx hellere have en kraftig bas end et surround-sound system. Eller er det vigtigere for dig at systemet har Bluetooth frem for et smart design. Når du har gjort dig disse overvejelser, er du allerede godt på vej, og så er det blot at klikke højtaleren i kurven.

Læs også: Bluetooth højtaler test.

Hvad er forskellen på 5.1 og 2.1

Forskellen på 5.1 og 2.1 højttalere er, hvor mange højttalere, der medfølger i det samlede sæt. Begge modeller indeholder en subwoofer, men 5.1 består af 5 mindre højttalere og 2.1 består blot af 2 mindre højtalere, som alle fungerer i sammen med subwooferen for at skabe den bedste lyd muligt.

Er det vigtigt med en subwoofer?

Om det er vigtigt med en subwoofer, afhænger af hvilke behov du har, og hvad dine krav til lydkvalitet er. Subwooferen regulerer som udgangspunkt bassen, og en højttaler med subwoofer vil uden tvivl give dig den bedste lyd end en uden. Men det kommer som sagt altid an på, hvad du har af ønsker til din højttaler.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke PC højtalere er bedst i test?

Som udgangspunkt er det svært at svare på præcis, hvilke PC højtalere som er bedst i test, men svaret er egentlig, at det højtalere med den bedst udviklede lydteknologi er de bedste på markedet. Led efter udgangseffekt, spidsbelastning, om produktet er THX certificeret, frekvensrespons og lydspor som Dolby digital og DTS. I sidste ende er den bedste højttaler den højttaler, som bedst opfylder dine krav til lyd.

Er 5.1 eller 2.1 bedst?

Hvorvidt 5.1 eller 2.1 er bedst kommer helt an på højtalernes teknologi. En 5.1 kan sagtens være dårligere end en 2.1 og omvendt. Den grundlæggende forskel på 5.1 og 2.1 er blot, hvor mange forskellige højtalere, der er i højtalersystemet. Desuden kan færre eller flere højtalere være godt og skidt alt efter hvad du leder efter. Nogle ønsker et enkelt 2.1 setup og nogle ønsker et mere detaljeret setup som 5.1.

Om Oliver Jensen

Mit navn er Oliver Jensen, og jeg er skribent her på TechMatch. I min fritid elsker jeg at gå i dybden med elektronik (jeg har blandt andet et stort "Smart Home" setup derhjemme).Mit mål her på TechMatch er at kunne hjælpe almindelige danskere på vej i deres køb af elektronik, også selvom de ikke nødvendigvis ved meget om det.

Skriv en kommentar