TechMatch er støttet af vores læsere. Når du køber gennem links på hjemmesiden, kan vi tjene en affiliate kommission. Læs mere.

Læs hvordan vi udvælger og tester produkter her.

Kaffemaskine med termokande test: Se de bedste modeller på markedet

Skal du have kaffe klar til morgenmødet, vil du spare på strømmen, eller er det bare et must for dig, at der altid er en kop kaffe klar?

Så er en kaffemaskine med termokande lige noget for dig.

Vi har gennemgået syv af markedets bedste maskiner, så du kan få dejlig varm kaffe, dagen lang.

Bedst i test

Moccamaster KBGT 741 Termo

Moccamaster KBGT 741 Termo

Runner up

Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe

Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe

Bedste billige

Philips Café Gaia HD7546_20

Philips Café Gaia HD7546/20

Ingen kan lide kold kaffe. Det gælder om at få fat i den varme kaffe, inden den når at blive kold.

Vil du holde din kaffe varm i lang tid, uden at den skal stå og sluge strøm på varmeelementet hele dagen?

Så skal du anskaffe dig en kaffemaskine, som brygger direkte ned i en termokande.

Så er kaffen klar til at blive serveret på morgenbordet eller at tage med på skovturen, ligeså snart kaffen har dryppet færdig. Du holder kaffen varm hele formiddagen, så du ikke skal lave kaffe flere gange. Det er ret smart, hvis der er få personer, der skal dele en kande kaffe.

Kaffemaskine med termokande test

Der er mange kaffemaskiner med termokande, som holder kaffen varm i flere timer. Derfor er vi gået på jagt efter den bedste kaffemaskine med termokande, så du ikke skal igennem det tidskrævende besvær med at finde din nye kaffemaskine.

Vi har nemlig brugt tiden på at gennemgå maskinernes tekniske specifikationer, læst uvildige test og alverdens brugeranmeldelser for at finde frem til de allerbedste kaffemaskiner. Det har ledt os frem til 7 formidable kaffemaskiner.

Her er de bedste kaffemaskiner med termokande:

 • Moccamaster KBGT 741 Termo – Bedst i test
 • Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe
 • Philips Café Gaia HD7546/20
 • Sage SDC 450 UK
 • Severin Termokaffemaskine med indbygget kværn
 • Melitta Easy Therm
 • Philips Daily Collection HD7474

Alle kaffemaskiner med termokande her lever op til vores testkrav. Det betyder altså, at du roligt kan købe en af disse modeller, hvis den falder i din smag. Du får uanset hvad en fantastisk kaffe, hvis du vælger en af de 7 kaffemaskiner med termokande.

Men du skal selvfølgelig klædes ordentligt på til dit valg. Derfor har vi fremhævet de særlige tekniske specifikationer ved de udvalgte kaffemaskiner, samt deres fordele, ulemper og helt særlige egenskaber.

Altsammen så du har de allerbedste forudsætninger for at købe din nye maskine, og så kaffen kan holde sig varm i lang tid.

Moccamaster KBGT 741 Termo

⭐️ 4,5/5 Stjerner hos Goodhousekeeping.com.

Moccamaster KBGT741 Termo

I mange, mange år har Moccamaster siddet på tronen som den absolut ultimative kaffemaskine. Med sin kraftfulde mekanik kan maskinen leverer herlig kaffe, dag efter dag i mange, mange år. Maskinen er hurtig, effektiv og robust.

Specifikationer: 10 kopper (1,25 liter) | Automatisk drypstop | 1,3 l termokande | Bryggetid: 6 minutter | Effekt: 1450 Watt | Stålkande | Bedst i test

Fordele

 • Håndlavet kvalitet
 • Hurtig kaffebrygning
 • Brygger kaffen ved den optimale temperatur

Ulemper

 • Ingen timer

Op til 10 års garanti

Moccamaster tør godt stole på, at man har lavet en god, solid kaffemaskine. Hver enkelte del bliver samlet i hånden af en medarbejde på fabrikken i Nederlandene.

Når maskinen er færdig, bliver den grundigt tjekket af endnu en medarbejder, som giver garantien for, at din Moccamaster med termokande lever op til det forpligtende navn. Derfor kan du få op til 10 års garanti på maskinen. Det må man sige er et godt tilsagn for at kvaliteten er i top.

Perfekt kaffebrygning

Egentlig er maskineriet i en Moccamaster ret simpelt. Der er ikke megen fikumdik, men til gengæld er alle elementerne af højeste kvalitet. Derfor bliver kaffen brygget ved de optimale 92-96 grader, hvor du får den absolut bedste smag ud af kaffen.

Din Moccamaster termokande opsamler al den herlige kaffe, holder kaffen varm i flere timer ved den optimale temperatur omkring de 80 grader. Så er der herlig kaffe på kanden i løbet af hele formiddagen.

Effektiv maskine

Det her kaffekraftværk er ikke blot stilfuldt og optimeret i detaljerne. Det er også hurtigt. På bare 6 minutter har du en perfekt kande kaffe. Blanderøret sørger for, at du får en jævn, ensartet kaffe ned i termokanden. Den kraftige elektronik inde i Moccamasteren sørger med andre ord for, at du får en hurtig brygning, men uden der på nogen måde bliver gået på kompromis med kvaliteten. Det er uimodståelig kaffeelegance.

Den bliver både som sagt både håndsamlet og kontrolleret på fabrikken i Holland, hvilket resulterer i den høje kvalitet, man altid kan forvente fra Moccamaster. På 6 minutter kan den lave en hel termokande med kaffe, som er brygget ved de optimale 92-96 grader.

Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe

Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe

Melitta er en af de absolut bedste og mest troværdige producent af kaffemaskiner på markedet. De har en mangeårig historie, og den er altid associeret med høj kvalitet – uden at prisen stikker af, vel og mærke. Det gælder i den grad også for Aroma Elegance Therm Deluxe.

Specifikationer: 10/15 kopper (1,25 l) | Brudsikker termokande | Effekt: 1800 Watt | Rustfri stålkande | Aftagelig vandbeholder | Timerfunktion | Afkalkningsprogram | Aftageligt svingfilter

Fordele

 • Timer-funktion
 • Har styr på kalk
 • Aromakontrol

Ulemper

 • Bruger ret meget strøm

Passer til alle mængder kaffe

Uanset om du bare skal have en lille kop kaffe om morgenen eller får gæster på besøg til eftermiddagskaffe er du stadig sikker på, at smagen er i top på denne Melitta kaffemaskine med termokande. Den er nemlig udstyret med en aromakontrol, som sørger for, at vandet ikke bare løber lige igennem små mængder kaffe og kommer til at smage for vandet. Nej, kaffen bliver nøje kontrolleret på vej ud af maskinen, så den har den helt rette smag.

Maskinen er optimeret til at give den helt perfekte kaffesmag, hvor du selv kan kontrollere, hvordan du vil have din aroma. Maskinen har både indbygget timerfunktion, aftagelig vandbeholder og en avanceret kalkkontrol.

Gør din morgenkaffe klar

Moderne kaffemaskiner bliver i dag udstyret med en timer, så du kan tidsindstille, hvornår brygningen skal gå igang. Det betyder, at du kan have frisklavet kaffe klar, når du står op, eller når det er tid til din aftenkaffe. Du skal bare gøre filteret med kaffen klar og indstille, hvornår brygningen skal gå igang. Så er der frisk kaffe lige ned i termokanden, så den holder sig varm i mange timer, efter den er blevet brygget. Det er vist, hvad man kalder for en god start på dagen.

Nem at holde ren

En god kaffemaskine med timer og termokande skal også holdes ren for at være effektiv. Det går nemlig ud over smagen, hvis der lægger for mange kalklækager inde i maskinen, så det er vigtigt at holde den afkalket.

Denne kaffemaskine med termokande gør selv opmærksom på, hvornår den skal afkalkes og har et smart afkalkningsprogram, som gør det let at vedligeholde maskinen. Du kan også putte kaffefilteret i opvaskemaskinen, og din kaffe-termokande er lavet af rustfritstål, så den er let at rengøre og vedligeholde.

Philips Café Gaia HD7546_20

Philips Café Gaia HD7546/20

Café Gaia er en helt klassisk kaffemaskine, som leverer en virkelig god kop kaffe til en lav pris. Den har vundet forbrugertests i lavpris-klassen, og det er med god grund, for selvom prisen ligger på godt og vel en plovmand, er det her en kaffemaskine, som vil gøre gavn i langt de fleste køkkener.

Specifikationer: 10/15 kopper (1,2 l) | Brudsikker termokande | Effekt: 1000 Watt | Rustfri stålkande | Drypstopfunktion | Aftagelig filterholder | Autosluk | Bryggetid: 10 minutter

Fordele

 • Billig
 • Lavt strømforbrug
 • Let at betjene

Ulemper

 • Lidt langsom kaffebrygning

Keep it simple

I mange hjem er der ikke nogen grund til at besværliggøre noget så hverdagsagtigt som at brygge kaffe. Fyld vand på maskinen, ind med filteret, nogle skefulde kaffe og så klarer maskinen selv resten. Den formel har virket i årtier og gør det stadig i dag.

Hvis du ikke har brug for alverdens ekstra funktioner er denne Philips kaffemaskine med termokande et rigtig godt køb til dig. Prisen er nemlig også skruet ned, så du får en virkelig god kaffemaskine + termokande til prisen.

Det er ikke markedets hurtigste maskine, men hvis du har brug for en enkelt kande om morgen, der skal strække sig ud over formiddagen, er den her maskine perfekt.

Spar på strømmen

Når du bruger kaffemaskiner med termokande, sparer du allerede en del på strømregningen. Du behøver nemlig ikke et varmeelement, som holde kaffen varm i lang tid, efter kaffen er brygget.

Men med Café Gaia HD7546 kan du sparer endnu mere på strømregningen.

Den bruger nemlig kun 1000 watt, og bruger dermed næsten kun den halve mængde strøm som de strømtungeste kaffemaskiner i vores test. Det betyder, at den er lidt langsommere med at brygge kaffen, men vi snakker kun få minutter.

Effektiv termokande

Før at en kaffemaskine med termokande er en god investering, skal kanden selvfølgelig holde kaffen varm i lang tid. Den disciplin klarer denne kande med bravour. Selv efter 2 timer ligger temperaturen tæt på de 80 grader, der er den perfekte serveringstemperatur.

Varmetabet er meget lavt i termokanden, hvilket blot gør maskinen endnu bedre til prisen. Tilmed drypper kanden heller ikke, når du hælder kaffen op i din kaffekop. Det betyder, at den ubesværet glider let fra kaffemaskinen og over på morgenbordet.

Sage SDC 450 UK

Sage SDC 450 UK

Hvis du er kaffenørd på udkig efter en kaffemaskine med termokande, er Sage SDC 450 et rigtig godt bud. Kaffemaskinen er lidt af en blæksprutte, der giver dig mulighed for mange forskellige bryggemetoder. Du kan både få varm kaffe på de kolde morgener og forfriskende iskaffe på de varme sommereftermiddage.

Specifikationer: 12 kopper (1,8 l) | Effekt: 1650 Watt | Stålkande | Automatisk drypstop | To forskellige filterkurve | Autosluk | 6 forskellige indstillinger

Fordele

 • Valgfrihed i bryggemetoden
 • Kan lave iskaffe
 • Stor tank

Ulemper

 • Lidt dyr

Kvalitets håndværk

SDC 450 UK er noget af den fineste kaffeingeniørkunst, du kan fører ind i dit hjem. Maskinen ligger i den dyre ende, men til gengæld er det en velgennemtænkt maskine, som giver dig fuld kontrol over alle parametre i kaffebrygningen. Dens præcise brygningstemperatur og justering af gennemstrømningshastigheden er resultatet af vaskeægte kaffeglæde og godt håndværk.

Teknikken i kaffemaskinen sikrer, at vandet har en perfekt bryggetemperatur på mellem 91 og 96 grader. Tanken er imponerende stor med en kapacitet på 1,8 liter – mere end en halv liter mere end markedsstandarden. Og du kan variere mellem forskellige filterkurve, der giver kaffen forskellig smag.

Maksimal frihed for kaffenørden

Hvis du kan lide at eksperimentere med din kaffe, kommer du til at elske Sage SDC 450 UK. Maskinen har 6 forskellige indstillinger, du kan bruge til at lave forskellige typer kaffe: Fast, Gold, Strong, My Brew (hvor du selv bestemme trækningstid, brygningstemperatur og gennemstrømningshastighed), Pour Over og Cold Brew.

Du kan endda vælge om du vil bruge et fladbundet filter eller et tragtfilter. Det har nemlig indflydelse på smagen. Tragten giver en mere frugtig smag, hvor det fladbundede filter giver en mere mørk smag af blomster, tørret abrikos og chokolade.

Kold sommerkaffe

Iskaffe er blevet en af de helt store kaffetrends de seneste år. På en varm sommerdag, kan det være lidt overvældende at hælde varm væske indenbords. Her er den såkaldte ‘cold brew’ perfekt, og det er ret unikt, at SDC 450 kan brygge den kolde kaffe.

Den smager væsentligt bedre end den kolde restkaffe, som er efterladt i din termokande.

Bryggetemperaturen er nemlig tilpasset den kolde serveringstemperatur, hvorfor du får nogle andre smagsnuancer trukket ud af kaffen. Du kan drikke den både sort eller med et skvat mælk, og du kan også komme et par isterninger i glasset.

Severin Termokaffemaskine med indbygget kværn

Severin Termokaffemaskine med indbygget kværn

Hvis du vil have den absolut bedste kaffesmag med mindst muligt besvær, er Severins Termokaffemaskine den perfekte maskine til dig. Maskinen har en indbygget kværn, så du får den friskeste, mest lækre kaffe, når du ønsker det. Med den indbyggede timerfunktion, kan du have lækker, frisk kaffe i termokanden klar, når du står op, eller det er tid til eftermiddagskaffen.

Specifikationer: 8 kopper | Effekt: 1000 Watt | Indbygget kværn | Automatisk drypstop | Autosluk | 3 forskellige indstillinger | Timer-funktion | Svingbart, genanvendligt filter

Fordele

 • Indbygget timer og kaffekværn
 • Maksimal bekvemmelighed
 • Juster styrken på kaffen

Ulemper

 • Ikke plads til særligt meget vand

Den lette løsning

På denne Severin-maskine skal du faktisk bare sørge for to ting. Hæld nogle kaffebønner ned til kværnen og vand i beholderen. Så klarer maskinen selv resten. Du skærer altså besværet med at lave den perfekte kaffe ned til det absolutte minimum, uden du går på kompromis med kvaliteten på din kaffe. Du får stadig en optimalt brygget, friskkværnet kaffe. Mums!

Perfekt kombination af timer og kværn

Hvis du vil have den absolut bedste kaffe på din timerindstillede kaffemaskine, skal du sørge for at din maskine har en indbygget kværn.

Friskkværnet kaffe indeholder nemlig langt flere aromaer end kaffe, der er kværnet på forhånd. Faktisk mister du 60 procent af aromaerne allerede 15 minutter efter, at kaffen er blevet kværnet. Derfor handler det om at kværne, lige inden du skal brygge kaffen, og så duer det ikke, at du skal gøre filteret med kaffen klar aftenen i forvejen.

På kaffemaskinen her bliver kaffen kværnet lige inden, maskinen går igang med at brygge.

Styr på smagen

Du kan selv indstille styrken på din kaffe, og hvor fint kaffebønnerne skal males i kværnen. Kunsten ved at male kaffe er at ramme den korrekte finhed. Meget fintmalet kaffe giver dig en ekstra stærk og intens kaffe. Espresso er eksempelvis meget fintmalet, men det kan også blive for intenst til en filterkaffe. Det er med andre ord lidt besværligt at styre, hvor fint kaffen skal males. Men det arbejde kan du trygt overlade til Severin-maskinen.

Melitta Easy Therm

Melitta Easy Therm

En klassisk, simpel og billig kaffemaskine, der kan lige præcis, hvad den skal. Funktionerne er minimale, men hvis du går efter en hel klassisk kaffe og er lidt ligeglad med om vandet har den præcise temperatur, som kun de mest kræsne nørder går op i, skal du nok blive glad for Melitta Easy Therm.

Specifikationer: 12 kopper (1 l) | Effekt: 1050 Watt | Autosluk | Maskinopvaskbar filterholder

Fordele

 • Meget billig
 • Helt klassisk kaffe
 • Kompakt design

Ulemper

 • Ingen ekstra funktioner

Hold det helt enkelt

Hader du også at betale for funktioner, som du ikke har brug for?

Med kaffemaskinen her behøver du ikke at spilde dine penge.

Vi kan ikke rigtigt fremhæve nogle særlige ekstra funktioner ved Melitta Easy Therm, for der er ikke nogen. Slet ingen. Til gengæld betaler du heller ikke for dem, og det er også det absolut bedste salgsargument ved den her kaffemaskine:

Du får, hvad du betaler for, hverken mere eller mindre. Det vil sige en rigtig god, klassisk kaffemaskine, uden skyggen af ekstra omkostningsfuldt udstyr.

Passer diskret ind i køkkenet

Du behøver ikke at dedikere det halve køkken for at få plads til Melitta Easy Therm. Den er lille og kompakt, så den passer let ind på hvilket som helst køkkenbord eller -skab. Den vejer blot 1,75 kilo, så du kan nemt tage den frem, når du skal bruge den, og pakke den væk bagefter.

Philips Daily Collection HD7474

Philips Daily Collection HD7474

En simpel kaffemaskine med de absolut mest basale funktioner: Drypstop og automatisk slukning. Philips er mestre i at kombinere pris og kvalitet. De tilbyder en god variation af produkter, så du kan købe lige præcis den maskine, som passer til dine kaffebehov. Philips Daily Collection HD7474 ligger i den billige ende, og er et godt valg til dig, der bare gerne vil have en god kaffemaskine uden for meget ekstra udstyr.

Specifikationer: 10 kopper (1 l) | Effekt: 1000 Watt | Autosluk | Udtagelige filterholder | Dryp stop

Fordele

 • Prisvenlig kaffemaskine
 • Klassisk kvalitet
 • Fylder ikke meget

Ulemper

 • Ingen kalkindikator

Nem at betjene

Første gang du bruger denne kaffemaskine, føles det nok som om, du har brugt den tusindvis af gange før. Det er nemlig en helt klassisk kaffemaskine, uden for meget ekstra udstyr, du skal lære at kende. Du fylder bare kaffe i filteret og sætter gang i vandet.

Renlig maskine

Med den automatiske drypstop, kommer der ikke irriterende kaffepletter udover hele maskinen. Derfor er den let at holde ren, og den er tilmed kompakt, så den ikke fylder særligt meget på køkkenbordet.

Før du køber din nye kaffemaskine med termokande

Du har måske lagt mærke til, at der kan være ret stor forskel på de forskellige kaffemaskiner. Funktionerne varierer meget, og de er også med til at gøre maskinerne dyrere. Derfor gennemgår vi her nogle af de gængse overvejelser, som er gode at tænke over, når du skal have en ny kaffemaskine.

Læs også: Kaffemaskine test

Størrelsen på kaffemaskinen

Der findes ret kompakte kaffemaskiner, som ikke fylder særligt meget på køkkenbordet. Men hvis du vil have ekstra funktioner såsom timer eller kværn, må du finde dig i, at kaffemaskinerne bliver lidt større. Hvis du prioriterer hurtighed i kaffebrygningen, skal du også regne med, at den kommer til at fylde på køkkenbordet. Men hvis det ikke betyder så meget for dig, kan du få en ret kompakt kaffemaskine.

Andre funktioner kaffemaskiner kommer med

En af de vigtigste udviklinger inden for kaffemaskiner er timer-funktionen, så du kan indstille, hvornår maskinen skal gå igang med at brygge. Det er især smart om morgenen, så du har varm, frisk kaffe klar, lige når vækkeuret ringer. Til gengæld skal du huske at gøre kaffen klar aftenen i forvejen, hvis der ikke er en indbygget kværn i kaffemaskinen.

I det hele taget er den indbyggede kværn også genvejen for dig, der vil have perfekt kaffe uden for meget besvær. Du fylder bare hele bønner og vand på maskinen, så klarer den selv resten. Fordelen ved friskkværnet kaffe er, at du langt bedre udnytter aromaerne i kaffen.

Mange nye kaffemaskiner med termokande kommer også med en kalkalarm og et kalkprogram. Så hvis du er en af dem, der glemmer at afkalke din maskine jævnligt, er den funktion en ren gave til dig.

Prisen på en ny kaffemaskine

Prisen afhænger meget af hvilke ekstra funktioner, som maskinen er udstyret med. Uden noget som helst ekstraudstyr, kan du få en kaffemaskine med termokande til omkring 300 kroner. De fleste kaffemaskiner med temrokande koster dog mellem 500 og 800 kroner, og de allerbedste koster op mod 2.000 kroner. Så får du til gengæld også et sandt kaffelaboratorium ind i dit køkken.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken kaffemaskine med termokande er bedst i test?

Den mest moderne kaffemaskine i dag er Sage SDC 450 UK, der kan lave kaffe på 6 forskellige måder, hvoraf en af dem er ‘cold brew’. Maskinen er en sand kafferevolution, og du får uanede mulighed for at styre op optimere kaffebrygningen, så du får den allerbedste smag ud af bønnerne. Til gengæld er maskinen også lidt dyr, og mindre kan også gøre det.

Philips HD7546 er det bedste lavprisvalg, som laver en fuldstændig upåklagelig kaffe uden nogen slinger i valsen. Den koster omkring en plovmand, så alle kan være med og få en god kande kaffe.

Så er det selvfølgelig også svært at komme uden om gode gamle Moccamaster, der med KBGT 741 Termo endnu en gang har lavet en håndlavet klassiker, som laver en optimal kop kaffe, år efter år efter år.

Hvem bør eje en kaffemaskine med termokande?

Det smarte ved termokanden er, at du kan holde din kaffe varm hele formiddagen. Men hvis du alligevel tømmer kanden med det samme, er der ikke megen mening ved en termokande. Så kan du lige så godt købe en normal kaffemaskine med en glaskande.

Termokanden gør også kaffemaskinen mere energivenlig. Du slipper nemlig for, at holde gang i et varmeelement, der skal varme kaffen op, inden du får den drukket færdig. Det trækker nemlig rigtig meget strøm, så der er en del at spare, hvis du får hældt kaffen direkte ned i en termokande, når den er brygget færdig.

Hvad er en termokande?

En termokande isolerer varmen eller kulden omkring din kaffe. Det vil sige, at kaffen holder på varmen i meget længere tid, end hvis du opbevarede den i en glaskande, så mange normale kaffemaskine brygger kaffen ned i.

Det smarte ved en termokande er, at den også holder tæt ved låget. Derfor kan du sagtens tage den med på picnic eller skovtur. Så kan du drikke en herlig kop varm kaffe i skyggen fra bøgetræerne.

Du kan også brygge en omgang kaffe om morgenen og holde den varm i flere timer op ad formiddagen, hvis du har lyst til mere end en kop kaffe.

Om Oliver Jensen

Mit navn er Oliver Jensen, og jeg er skribent her på TechMatch. I min fritid elsker jeg at gå i dybden med elektronik (jeg har blandt andet et stort "Smart Home" setup derhjemme).Mit mål her på TechMatch er at kunne hjælpe almindelige danskere på vej i deres køb af elektronik, også selvom de ikke nødvendigvis ved meget om det.