TechMatch er støttet af vores læsere. Når du køber gennem links på hjemmesiden, kan vi tjene en affiliate kommission. Læs mere.

Læs hvordan vi udvælger og tester produkter her.

Automatisk espressomaskine test: Find den bedste her

For rigtigt mange danskere er kaffe en stor del af hverdagen. Når du besøger en bekendt, bliver du næsten altid budt på kaffe. Og du kan nok ikke gå ind på et kontor i Danmark uden at finde mindst én kop kaffe. God kaffe er derfor uundværligt – både på kontoret og i det private hjem.

Hvis du foretrækker almindelig sort kaffe, er du fint stillet med en traditionel kaffemaskine, som vi også har testet her. Men flere og flere har fået øjnene op for espresso og de mange muligheder, der følger med en espressomaskine.

Derfor har vi undersøgt de espressomaskiner, du finder på markedet lige nu, så du kan få en maskine, der passer perfekt til dit behov. 

Bedst i test

DeLonghi PrimaDonna S Evo ECAM 510.55.M 

Bedste billige

Phillips EP2221/40 

Bedste design

Smeg BCC02WHMEU

Test af automatiske espressomaskiner

Når det kommer til espressomaskiner, findes der overordnet to typer. Automatiske espressomaskiner og manuelle/semiautomatiske espressomaskiner. Med en automatisk espressomaskine har du hurtigt en kop kaffe klar med et par enkelte tryk, mens en manuel maskine kræver lidt mere af dig. Her skal du selv kværne bønnerne (ofte er kværnen dog integreret i maskinen), hælde dem ned i portafilteret, stampe kaffen for derefter at indstille maskinen og brygge. En manuel espressomaskine giver dig altså flere muligheder og ikke mindst muligheden for virkelig at sætte sig ind i det håndværk, som kaffebrygning er. En automatisk espressomaskine er derimod for dig, som ønsker ukompliceret, god kaffe med et enkelt tryk. I denne artikel kommer vi kun ind på de automatiske espressomaskiner, som klarer hele processen fra bønne til kaffe for dig. Hvis du derimod drømmer om en manuel espressomaskine, men ikke lige har fundet den rigtige endnu, har vi også testet dem.  

Automatiske espressomaskiner i budget-kategorien

For overblikkets skyld har vi inddelt de automatiske espressomaskiner i to kategorier – budget og highend. 

DeLonghi Magnifica S 

Stilren, automatisk espressomaskine, som er din garante for lækker espresso med et enkelt tryk. Masser af muligheder, så du kan tilpasse din espresso præcis, som du ønsker den. Maskinen er kompakt, så den optager ikke for meget plads i køkkenet. Den er let at betjene, så du behøver ikke en barista-uddannelse for at få lækker kaffe. Magnifica S fra DeLonghi er elsket af både forbrugere og eksperter, og det er altså med god grund! En god espressomaskine til en rigtig god pris.  

Specs

Fordele

 • Espresso i professionel kvalitet
 • Kværn med 13 indstillinger 
 • Justering af dosering 
 • Perfekt temperaturkontrol 
 • Rigtig god espressomaskine til prisen 

Ulemper

 • Højt støjniveau 
 • Intet display 

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 modtager topkarakterer fra både eksperter og forbrugere i hele verden. Denne automatiske espressomaskine fylder ikke for meget (ca. 24 cm i bredden), den laver nemt velsmagende espresso og andre kaffetyper, og det eneste du skal huske er at fylde bønner og vand på. Den integrerede kaffekværn sikrer, at kaffen altid smager helt frisk. Espressomaskinen har en manuel mælkeskummer på siden, så du nemt kan servere cappucino, caffe latte eller noget tredje for dine gæster. 

Der er kun enkelte ulemper ved DeLonghi Magnifica S. For det første er den integrerede kaffekværn relativt larmende sammenlignet med lignende modeller. Det påvirker ikke den samlede oplevelse meget, men kan være et lille irritationsmoment i hverdagen, hvis man foretrækker helt lydløse kværne. Desuden kan det være svært at få perfekt barista-skummet mælk med den manuelle mælkeskummer, men med lidt øvelse kan man sagtens få lækkert mælkeskum.  

Phillips EP2221/40 

Phillips’ svar på en god, automatisk espressomaskine i budget-kategorien. Lav nemt kaffe med et enkelt tryk på denne maskine fra Phillips. Masser af indstillinger, så du kan få din espresso præcis, som du ønsker. Laver både velsmagende espresso og en større kop kaffe, og mælkeskummeren er nem at bruge, så du hurtigt kan få en cappucino, cafe latte eller hvad du ellers måtte have lyst til. Phillips EP2221 er et rigtigt godt valg, når det kommer til automatiske kaffemaskiner!  

Specs

Fordele

 • Enkel og intuitiv opstart og brug 
 • Display 
 • God temperatur på kaffen 
 • Velsmagende espresso 
 • God mælkeskummer 

Ulemper

 • Højt støjniveau 
 • Plasticfinish

Denne automatiske kaffemaskine fra Phillips kan meget af det samme, som ovenstående model fra DeLonghi. Og den gør det rigtigt godt! Maskinen bliver beskrevet som nem at starte op og nem at indstille, så du hurtigt kan få din kaffe præcis, som den skal være. Temperaturen på kaffen er god, hvilket kan være et problem – især ved første kop, når maskinen har været slukket. Kværnen har 12 indstillinger – en færre end DeLonghi – så her er der næsten intet, der adskiller de to maskiner. Mens DeLonghien er larmende, beskrives denne maskine som en højere tone, men et lavere støjniveau.  

Mælkeskummeren er nem at starte og bruge, og du får nemt velskummet mælk. Du kan sagtens arbejde med din egen teknik og skabe det helt rigtige mælkeskum, men selv uden baristatræning får du mælk, der gør din cappucino cremet og lækker. Sammenlignet med DeLonghi Magnifico kan Phillips EP2221 mange af de samme ting. Phillips-maskinen er lettere at indstille og mere tilgængeligt med sit display, mens du får lidt flere indstillingsmuligheder ved DeLonghi Magnifica. Hvis du foretrækker et lækkert display og nem indstilling uden at gå på kompromis med kvalitet og pris, er Phillips EP2221 den rette automatiske espressomaskine for dig.  

Melitta Caffeo Solo 

Meget budgetvenlig maskine, som laver rigtig god kaffe. Melitta Caffeo Solo er til dig, der ønsker lækker kaffe til en meget overkommelig pris. Med sin unikke bryggemetode, hvor bønnerne vædes inden selve brygningen begynder, trækker denne espressomaskine ekstra meget aroma ud af kaffen. Caffeo Solo er en kompakt espressomaskine, hvilket betyder, at den er perfekt til mindre køkkener, hvor plads kan være en mangelvare.  

Specs

Fordele

 • Fantastisk pris 
 • God espresso 
 • Fine muligheder for at tilpasse kaffebrygningen 
 • Kompakt model, som ikke bruger for meget plads i køkkenet 
 • 0-watt-kontakt 

Ulemper

 • Ingen mælkeskummer 
 • Lille vand- og kaffebeholder 

Med Melitta Caffeo Solo får du en automatisk espressomaskine med rigtig god værdi for pengene. Du er garanteret god kaffe med enkelte tryk på maskinen. Hverken eksperter eller forbrugere finder de store ulemper ved denne espressomaskine. Dog fremhæver de enkelte ting, som kunne være bedre. For det første er drypbakken samt bønne- og vandbeholderen af mindre størrelse. Selvom det betyder at den oftere skal henholdsvis tømmes og fyldes, især hvis maskinen bruges af flere, er der faktisk også fordele forbundet med det. Det betyder nemlig, at maskinen er særdeles kompakt, hvorfor den passer perfekt ind i mindre køkkener, hvor man ikke ønsker at afsætte for meget bordplads til en espressomaskine.  

For det andet kommer maskinen ikke med en indbygget mælkeskummer, ligesom mange af de andre modeller i testen gør. Hvis man nyder at drikke cappuccino eller cafe latte vil det altså være nødvendigt at anskaffe sig en separat mælkeskummer. Dog har modellen også en storebror, Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk, som også kommer med en mælkeskummer. Den lidt dyrere model får ligeledes gode anmeldelser og har samtidigt den eftertragtede mælkeskummer.  

Selvom Caffeo Solo er en kompakt maskine uden mælkeskummer, har du masser af muligheder for at tilpasse din kaffe. Både temperatur, kaffestyrke og -mængde kan nemt tilpasses, så du kan få din espresso præcis, som du ønsker. Der er også mulighed for at lave forskellige kaffedrikke på denne maskine. 

Til sidst kommer espressomaskinen også med en 0-watt-knap, som afbryder forbindelsen til elnettet. Det betyder, at du ikke skal være bange for at maskinen bruger unødvendig strøm, mens du ikke bruger den.  

Highend automatiske espressomaskiner

Siemens EQ.9 s300 

Velsmagende kaffe helt lydløst. Det er hvad du fr med Siemens EQ.9 s300. Denne fuldautomatiske espressomaskine lader dig brygge 11 forskellige varmedrikke, herunder 7 forskellige kaffedrikke. Maskinen er kendetegnet ved at være nærmest lydløs, nem at betjene med det lækre display og selvfølgelig laver den rigtig god kaffe. En ekstra bonus er den selvrensende mælkeskummer, som sørger for, at maskinen altid er ren og klar, når det er kaffetid.  

Specs

Fordele

 • 7 forskellige kaffetyper 
 • Ekstremt lydsvag 
 • Indbygget selvrensende mælkeskummer 

Ulemper

 • Relativt høj pris

Når vi bevæger os ind i highend-kategorien, er der garanti for velsmagende kaffe ved stort set alle maskiner. Det er også tilfældet med denne fuldautomatiske kaffemaskine fra Siemens. Her kan du være sikker på, at kaffen smager som den skal, og du har masser af muligheder for at tilpasse maskinen, så du får kaffen lige, som du ønsker. Her kommer en af de store fordele ved Siemens-maskinen: Du har mulighed for at indstille 6 kaffeprofiler, så alle i husstanden nemt kan få deres favorit.  

Noget andet, der kendetegner de automatiske kaffemaskiner i denne kategori er, at de næsten alle sammen har indbygget mælkeskummer. Det betyder, at du slipper for at kæmpe med at lære den bedste teknik til at skumme mælk. I stedet kan du nøjes med at trykke på en enkelt knap og få en lækker cappuccino. Og når kaffen er brygget og mælken er skummet, starter maskinens automatiske rensningsprogram, som sikrer at maskinen holder sig ren og klar til at lave kaffe, lige, når lysten melder sig.  

Hvis du skal have én grund til at anskaffe dig Siemens EQ.9 s300, som ikke er velsmagende kaffe, må det være maskinens støjniveau. Siemens har forsøgt – og lykkes med – at lave en fuldautomatisk espressomaskine med et meget lavt støjniveau, så du vækker resten af familien, når du skal have din morgen-kaffe.  

DeLonghi PrimaDonna S Evo ECAM 510.55.M 

Luksuriøs automatisk espressomaskine til en fornuftig pris. Her får du en maskine med et væld af muligheder og brugervenligheden i top. Det let-tilgængelige touch-display sikrer, at du nemt får brygget din foretrukne kop kaffe, hvad end det er espresso eller en kaffevariant med mælk. Maskinen er blevet kåret “bedst i test” af forbrugerrådet Tænk, og i vores test skiller den sig også ud som en maskine med masser af værdi for pengene.

Specs

Fordele

 • Lækker kaffe 
 • Mange indstillingsmuligheder 
 • Brugervenlig 
 • Fremragende mælkeskummer 

Ulemper

 • Relativt høj pris 

Når det kommer til automatiske espressomaskiner i denne prisklasse, findes der ikke ret mange, der er bedre en DeLonghi Ecam 510.55.M. Med denne fremragende maskine i dit hjem kan du få velsmagende kaffe hver eneste dag.  

For det første er det basale i orden: Kaffen smager godt, har en god temperatur og mængden af kaffe er passende. Den indbyggede mælkeskummer fungerer upåklageligt og kan desuden indstilles, så du mælken skummet, præcis som du elsker. Samtidig renser espressomaskinen sig selv inkl. Mælkeskummer efter brug, så du kan være sikker på, at den fortsætter med at virke i lang tid. Det eneste du skal sørge for er en lidt grundigere rengøring af og til samt afkalkning, når maskinen fortæller dig, at det er nødvendigt. Det er nemt! 

Du vælger nemt din ønskede kaffe fra displayet og du kan også indstille maskinen med din personlige kaffe-profil, så du endnu hurtigere kan få din yndlingskaffe. Vær dog opmærksom, at profilindstillinger nulstilles, hvis maskinen frakobles strøm. Kværnen kommer – som DeLonghis andre maskiner – med 13 forskellige indstillinger, så der er masser af mulighed for at finjustere din kaffe.  

Smeg BCC02WHMEU 

Bryg din kaffe lydløst og tilføj en smuk espressomaskine til dit hjem med den automatiske espressomaskine fra Smeg. Som den eneste i denne kategori, kommer maskinen fra Smeg uden en automatisk mælkeskummer. Det ændrer dog ikke på, at du også her får ekstremt velsmagende kaffe og sagtens kan få skummet mælken til en cappuccino – det kræver blot lidt ekstra arbejde end de maskiner med indbygget, automatisk mælkeskummer. Til gengæld er maskinen næsten helt lydløs, og så synes vi på redaktionen, at den ser rigtig godt ud.  

Specs

Fordele

 • Flot design 
 • Fås i flere forskellige farver 
 • Lækker kaffe 
 • Lydløs 

Ulemper

 • Høj pris 
 • Ingen automatisk mælkeskummer 
 • Få muligheder for tilpasning af kaffe 

Smeg-maskinen skiller sig ud ved at have et helt andet design end næsten alle automatiske espressomaskiner, vi har set før. Vi elsker designet, men det afhænger selvfølgelig af personlig smag. Helt sikkert er det dog, at espressomaskiner ofte står fremme, og derfor kan det være en god idé at vælge en maskine, som du nyder at kigge på.  

Smeg BCC02WHMEU laver rigtig god kaffe. Så kort kan det siges. Du har mulighed for at indstille maskinen til at lave den mængde kaffe du ønsker, så en espresso kommer til at passe perfekt til dine kopper. Der er 5 forskellige niveauer at vælge imellem når det kommer til kaffekværnen, hvilket er få sammenlignet med maskinerne fra DeLonghi og Siemens i denne kategori. Men bare rolig: Du kan sagtens trække god kaffe ud af flere forskellige slags bønner med maskinen fra Smeg, men hvis du virkelig ønsker at nørde, hvor fint kaffen males, er du måske bedre stillet med en af de andre maskiner.  

Maskinen kommer uden display, hvilket virker til at være et designmæssigt valg, men den er alligevel nem at betjene, hvis bare du bruger 30 sekunder på at læse manualen. Lysende knapper informerer dig, når der skal fyldes vand på eller beholderen til kaffegrums skal tømmes. Og med et par tryk er maskinens steamer klar til at hjælpe dig med at skumme mælk til din cappuccino.  

Hvis du ikke drikker din kaffe med mælk og ønsker et endnu mere rent design, fås maskinen også uden steamer til en lidt lavere pris. Se den her.  

Køb Smeg BCC02WHMEU hvis du sætter pris på et flot design og ønsker lækker kaffe uden alt for meget bøvl. Vælg en anden maskine, hvis du syntes prisen er for høj eller hvis du ønsker flere muligheder for at tilpasse din kaffe til din egen personlige smag.  

Er du ikke faldet for nogen af maskinerne i denne test? Eller vil du bare gerne være lidt klogere på, hvad der er vigtigt, når du skal til at vælge en automatisk espressomaskine. Læs vores guide til valg af automatisk espressomaskine herunder.  

Er du ikke faldet for nogen af maskinerne i denne test? Eller vil du bare gerne være lidt klogere på, hvad der er vigtigt, når du skal til at vælge en automatisk espressomaskine. Læs vores guide til valg af automatisk espressomaskine herunder.  

Guide til valg af automatisk espressomaskine: 

Bør du vælge en highend eller en billigere automatisk espressomaskine? Det hele afhænger af dit behov! Du kan sagtens få lækker kaffe med de billigere maskiner, men de dyre tilføjer i næsten alle tilfælde flere valgmuligheder, så du kan få din kaffe præcis, som du ønsker. Der er dog nogle generelle ting, du skal være opmærksom på, når du vælger din automatiske kaffemaskine. Læs med herunder og bliv lidt klogere på valget. 

Inden du har kigget på espressomaskiner ret længe, vil du opdage at der findes flere forskellige kategorier. Som vi var inde på øverst i testen, er der selvfølgelig de traditionelle, manuelle espressomaskiner. Men faktisk kan automatiske espressomaskiner også inddeles yderligere i to: Automatiske og fuldautomatiske espressomaskiner. De automatiske er dem, du typisk finder i budget-kategorien. Du kan med et enkelt tryk lave forskellige slags kaffe, men hvis du vil have cappuccino, macchiato eller andre kaffetyper med mælk, kræver det lidt mere. Her skal du nemlig have gang i den ofte indbyggede steamer og skumme mælken selv. Vær dog opmærksom, for der findes også automatiske espressomaskiner helt uden muligheden for at skumme mælk. Ved de fuldautomatiske espressomaskiner kan du med et tryk på en knap få kaffe med mælk. Der er nemlig en indbygget mælkeskummer, så du bare skal sørge for at fylde mælk på maskinen.  

Hvad end du er på udkig efter en automatisk eller fuldautomatisk espressomaskine, er der nogle ting, du bør holde øje med. Det er: 

 • Mulighed for tilpasning og personalisering  
 • Bønnebeholder 
 • Brugervenlighed 
 • Støjniveau 
 • Mælkeskummer 

Mulighed for tilpasning og personalisering af automatiske espressomaskiner

De fleste automatiske espressomaskiner kan lave god kaffe. Men hvis du gerne selv vil have mulighed for at tilpasse din espresso, kan det være en god idé at holde øje med muligheden for tilpasning, når du leder efter en ny espressomaskine. Det kan være hvor fint kaffen males, hvor meget kaffe, der bruges, hvor meget vand der bruges, mængden af kaffen og meget mere. Og hvis der er en indbygget mælkeskummer, har du nogle gange mulighed for at styre, hvor meget mælken skal skummes.  

Ved de dyrere modeller har du også ofte mulighed for at personalisere din kaffe. Hvis dig og din partner er uenige om, hvordan en cappuccino smager bedst, kan du altså lave din personlige favorit og få maskinen til at huske den, så alle nemt får deres foretrukne kop kaffe. Her kan der være stor forskel – nogle gange er der kun to mulige profiler, mens en anden maskine i vores tekst havde mulighed for op til seks.  

Bønnebeholder i din automatiske espressomaskine 

Her har du mulighed for både at få en eller to bønnebeholder, hvilket kan være brugbart hvis du ønsker at bruge forskellige bønner til fx americano og espresso. Der kan også være forskel på om bønnebeholderen er lufttæt, så den holder bedre på kaffens aromaer, hvis bønnerne opbevares her i længere tid.  

Hvor brugervenlig er din automatiske espressomaskine?

Hvis du har læst testen ovenfor ved du, at der er stor forskel på automatiske espressomaskiners brugervenlighed. Nogle kan du bare pakke op, sætte til stikkontakten og nemt gennemskue, hvordan du får brygget din ønskede kop kaffe. Ved andre kræver det nærmest en Ph.d. I brugermanualer for at få det bedste ud af maskinen. Typisk er maskinerne lettere at betjene, når de kommer med et display, da du ellers skal tyde knapper og forskellige tegn. Ellers kan det være en fordel at læse brugeranmeldelser, da de ofte giver et godt indtryk af brugervenligheden.  

Find en automatiske espressomaskine med lavt støjniveau 

Når kaffebønnerne kværnes og når kaffen brygges, har nogle maskiner tendens til at larme. Især ved de billigere espressomaskiner er der ikke brugt penge på at lydisolere, så vær opmærksom på dette, når du skal købe en maskine. Det er ikke sikkert, at en larmende maskine er et problem, men hvis du gerne vil brygge kaffe tidligt om morgenen,N når resten af familien sover, bør du tage det med i dine overvejelser.  

Automatiske espressomaskine med mælkeskummer 

Som nævnt kan du både få maskiner med og uden automatisk kaffeskummer. De fleste kommer som minimum med en steamer på siden, hvor du i ægte barista-stil kan skumme din egen mælk. Vær opmærksom på, at der kan være stor forskel på kvaliteten af disse steamere. Mens de bedste nærmer sig kvaliteten, du finder i en rigtig kaffebar, kan andre give store problemer med at lave skummet mælk med den rette konsistens.  

Hvad end du vælger en automatisk eller fuldautomatisk espressomaskine, er vi sikre på, at du vil komme til at nyde smagen af kaffe fra friskkværnede bønner. Det er nemlig den helt store fordel ved automatiske espressomaskiner: Kaffen smager fremragende! Vi håber, at guiden herover har gjort dig lidt klogere på dit valg af espressomaskine. Hvis du er på udkig efter en maskine, kan vi anbefale følgende forhandlere, hvor du med sikkerhed kan finde din næste espressomaskine:

God fornøjelse med jagten!

Om Oliver Jensen

Mit navn er Oliver Jensen, og jeg er skribent her på TechMatch. I min fritid elsker jeg at gå i dybden med elektronik (jeg har blandt andet et stort "Smart Home" setup derhjemme).Mit mål her på TechMatch er at kunne hjælpe almindelige danskere på vej i deres køb af elektronik, også selvom de ikke nødvendigvis ved meget om det.