TechMatch er støttet af vores læsere. Når du køber gennem links på hjemmesiden, kan vi tjene en affiliate kommission. Læs mere.

Læs hvordan vi udvælger og tester produkter her.

Mini projektor test: Her er de bedste mini projektorer

Størst er ikke altid bedst. I denne test hylder vi de små kompakte projektorer, som du kan have med dig overalt. Så hvis du er på jagt efter en mini projektor, er du kommet til det helt rette sted.

Ønsker du bare en bærbar biografløsning, du for eksempel kan tage med dig i sommerhus eller på rejser?

Til en brøkdel af normale projektorers priser tilbyder en mini projektor god billedkvalitet samt mange af de fordele, der følger med normale projektorer – men uden deres tunge vægt og ofte klodsede design.

Vi har foretaget en test af fem af de bedste mini projektorer, så du slipper for at skulle researche alverdens modeller. Og de nye mini-projektorer er efterhånden så gode, at det ikke er uset, at de erstatter det stationære TV i de danske hjem.

Læs med forneden og byd din bærbare hjemmebiograf velkommen!

Bedst i test

Xiaomi MI Smart 2 Pro

Billigst

Mikamax Pico

Bedste design

Samsung The Freestyle 2nd

Mini projektor test

En mini projektor er smart, hvis du har behov for at være mobil. De vejer tæt på ingenting og er lette at have med til møder, vennebesøg eller rejser. Men hvordan finder du den helt rette projekter? Du læser med i denne test. Vi har nemlig udvalgt fem af de bedste projektorer til en test, så du kan købe den helt rette projektor.

En af de helt store fordele ved miniprojektorer er selvfølgelig, at de er så nemme at transportere og bruge hvor som helst. Du kan nemt tage din miniprojektor med dig på arbejde, på ferie eller i sommerhuset.

Miniprojektorer er også utrolig alsidige og kan bruges til meget andet end ‘bare’ at se film. Du kan bruge dem til at vise en præsentation på arbejdet eller til et møde, til at vise billeder til venner og familie fra din seneste ferie, til undervisning, som en stor skærm til at spille spil og meget, meget andet. Med en miniprojektor kan du nemt og hurtigt forvandle enhver hvid væg til et lærred til ethvert formål.

Langt de fleste miniprojektorer er desuden utrolig nemme at opsætte og kræver ikke avancerede installationer. Alle de miniprojektorer du finder her i vores mini projektor test, er nogen, som nemt og let kan tilsluttes dine enheder ved hjælp af enten HDMI, USB, Bluetooth eller andre gængse forbindelser. De fleste miniprojektorer leveres med forskellige porte og trådløse forbindelsesmuligheder, så du kan tilslutte langt de fleste enheder, uanset om der er tale om en computer, smartphone, tablet eller spilkonsol.

Miniprojektorer har selvfølgelig også den fordel, at de er markant billigere end store, stationære projektorer. De kan dog ikke levere helt den samme billedkvalitet- og opløsning, men til gengæld er de langt mere økonomisk overkommelige og du får rigtig meget for pengene.

Her er de modeller, vi har fundet frem til:

Det her er nogle af de absolut bedste miniprojektorer, som du kan finde. Vi har testet dem allesammen, tjekket deres specifikationer og sammenlignet fordele og ulemper. Du kan derfor være sikker på, at alle miniprojektorerne lever op til vores strengeste kvalitetskrav, og hvis du falder over en projektor, der falder i din smag; Så kan du trygt købe den med det samme.

Xiaomi MI Smart 2 Pro

Med denne miniprojektor kan du få følelsen af ægte biografstemning hjem i stuen eller med på ferien. Miniprojektoren leverer et knivskarpt og flot billede i 1080p og i op til 120″. Projektoren har både indbygget Bluetooth og Wifi samt højtalere, så du kan også bruge den til at afspille musik fra fx Spotify fra din smartphone.

Xiaomi MI Smart 2 Pro har desuden også indbygget Android TV, som giver dig mulighed for at se både YouTube, Netflix, Viaplay og meget andet.

Specifikationer: Full HD opløsning 1920×1080 | Indbygget Android TV | DLP-teknologi | Stemmestyring via Google Assistant | Indbyggede højtalere, Bluetooth og Wi-Fi

Fordele

 • Brug din stemme til at søge efter film, serier og meget andet ved hjælp af Google Assistant
 • Brug projektoren som højtaler og afspil musik, lydbøger og meget andet direkte fra din telefon
 • Stor fleksibilitet i skærmstørrelse (60-120″) og kan derfor også bruges i mindre rum og stadig give en fantastisk billedoplevelse
 • Indbygget Android TV med adgang til diverse streaming-platforme

Ulemper

 • Har ikke noget batteri og skal derfor altid være tilsluttet strøm
 • Billedet kunne godt være en smule lysere

Flot og stilrent design

Når det handler om at vælge den helt rigtige miniprojektor, er det selvfølgelig ting som billedkvalitet, pris og tilslutningsmuligheder der er i fokus. Men det gør da heller ikke noget, at projektoren også ser flot og moderne ud – og det er præcis hvad Xiaomi MI Smart 2 Pro gør.

Xiaomi MI Smart 2 Pro har et klassisk, men stilrent og æstetisk design med lækre afrundede kanter, som giver den et eksklusivt look. Her er der tale om en miniprojektor, som du bestemt ikke behøver gemme væk, men som du sagtens kan have stående fremme, som et lille tech-kunstværk. Og med en størrelse på kun 215x201x143 cm, er den nem at have med på ferien eller på arbejdet og kan stå de fleste steder.

Indbygget underholdning

Xiaomi MI Smart 2 Pro anvender Android TV 9.0-grænsefladen og har indbygget Wifi, som giver dig adgang til et væld af underholdning, som fx Netflix, Viaplay, Disney+ og meget andet.

Integreret stemmestyring

Med Xiaomi MI Smart 2 Pro kan du søge efter film og serier blot ved at bruge din stemme. Projektoren har nemlig indbygget Google Assistant, som nemt aktiveres via knappen på fjernbetjeningen.

Klik ind og bestil den smarte miniprojekter lige her.

Mikamax Pico miniprojektor

Skab nemt en biografstemning derhjemme eller på ferien med denne lille, kompakte og budgetvenlige miniprojektor. Med sin høje opløsning og kraftfulde LED-lyskilde, leverer Mikamax Pico en imponerende billedkvalitet til prisen.

Specifikationer: Indbygget mikrofon og AUX-indgang | Lille, kompakt og letvægtig | Skærmopløsning på 4 meter | HD-opløsning i 1080p

Fordele

 • Meget prisvenlig
 • Lille og kompakt
 • Indbygget højtaler og AUX-indgang
 • Strøm via USB med mulighed for at bruge Powerbank

Ulemper

 • Ikke lige så god billedkvalitet, som de andre i mini projektor testen
 • Kan ikke anvendes med batterier

Holdbar og robust

Til trods for sin beskedne pris, er Mikamax Pico en yderst holdbar, hårdfør og robust miniprojektor. Den er lavet af kvalitetsmaterialer, som garanterer en god holdbarhed og levetid.

Specielt designet til brug med smartphone

Mikamax Pico er særligt velegnet til brug med en smartphone. Du tislutter blot din telefon til projektoren ved hjælp af det medfølgende USB-kabel. Du behøver desuden ikke bøvle med strømkabler eller andet, da projektoren får strøm via USB.

Er du interesseret i at læse mere om miniprojektoren? Så klik ind og bliv klogere på produktet.

Viewsonic M1 mini Plus mini projektor

Den mindste og billigste projektor på vores liste, Viewsonic M1 mini plus er så lille og vejer så lidt (kun 750 gram), at den er perfekt at have med sig overalt i lommen; den bedste “bærbare” projektor på listen i ordets sande betydning.

Specifikationer: WVGA-opløsning (854 x 480) | DLP-teknologi | Levetid for lyskilde: 30.000 timer | LED-lys | 1.073 milliarder farver | 50 Lumen

Fordele

 • Imponerende lille men god – passer perfekt ned i lommen
 • Ekstremt lav vægt på kun 750 gram!
 • Billedet er overraskende godt

Ulemper

 • Kun 2 timers batteri

Unikt billede

Denne mini projektor har en unik billedkvalitet på 854 x 480 pixels, hvilket betyder, at den nedskalerer indhold i en højere opløsning. Overraskende nok forbliver billedet ret skarp, og med en opgraderet lysstyrke på 125 ANSI lumen gør projektoren sig ikke til næsten udelukkende at være egnet til meget mørke omgivelser, hvis ikke billedet skal blive udvasket, men står også fint i dagslys nu.

Indbygget bluetooth

Viewsonic M1 mini Plus har indbygget Bluetooth og en højtaler, der kan spillende overraskende højt og med okay lydkvalitet. Denne mini projektor egner sig derfor også ganske udmærket som en god bærbar Bluetooth-højtaler, du for eksempel kan bruge udendørs.

Projektoren har et originalt design med friske farver, som i øvrigt kan modificeres efter ønske.

Tjek prisen på vores anbefalede mini-projektor her.

Xgimi Projektor Horizon Pro

Lille og kompakt projektor, men med imponerende kræfter. Xgimi Projektor Horizon Pro tilbyder billeder i op til 300 tommer og i 4K HDR ultra high definition. Projektoren har indbygget Wi-Fi, Bluetooth og Android TV, som giver dig mulighed for at downloade apps fra Play-butikken.

Specifikationer: Op til 300″ opløsning | 4K HDR Ultra high definition | Autofokus | DLP-matrix teknologi | Opløsning på 3840 x 2160 pixels | LED-belysningssystem med lysstyrke på 2200 ANSI lumen

Fordele

 • Med sin meget høje lysstyrke giver projektoren et klart billede selv i lyse omgivelser
 • Ekstrem lang levetid på 25.000 timer
 • Indbygget Chromecast
 • 4K wide dynamic range opløsning

Ulemper

 • Stor strømforsyning
 • Ikke mulighed for at anvende den med batteri

Se film og serier i 4K-kvalitet

Med Xgimi Horizon Pro kan du se film, serier og videoer i absolut højeste kvalitet. Projektoren har nemlig to HDMI 2.0-indgange som er 4K UHD-kompatible. Du kan dermed tilslutte din computer, blueray-afspiller, konsol eller andet til projektoren og nyde streaming i topkvalitet.

Xgimi Horizon Pro er formentlig den projektor i vores mini projektor test, som leverer den bedste billedkvalitet.

Oplev biograflignende lydeffekter

Når du vælger Xgimi Horizon Pro får du ikke kun en billedkvalitet i topklasse, men også lyd. Projektoren har 2x 8W indbyggede Harman Kardon højtalere, som understøtter både Dolby- og DTS-lydspor, så du kan nyde dine film og serier uden nødvendigvis at tilslutte eksterne højtalere. Du kan også bruge projektorens indbyggede højtalere til at afspille musik via USB eller Bluetooth og der er mulighed for at tilslutte eksterne højtalere eller høretelefoner.

Bestil den her.

Optoma ML750e

En meget kompetent portabel projektor fra Optoma og måske den alt i alt “bedste” mini projektor på vores liste. Men også en, man skal kaste lidt flere penge efter. Opløsningen i denne mini projektor er på 1280 x 820 pixels – det næstbedste efter Full HD, som Philips projektoren på listen tilbyder – men leverer en afsindig god billedkvalitet for en bærbar projektor.

Specifikationer: WXGA-opløsning (1280 x 800) | DLP-teknologi | 3D-duelig | LED-lys

Fordele

 • Rig, naturlig farvegengivelse
 • Bedste kvalitet og detaljer af skygger og mørke farver
 • Kan med “Short Throw” teknologien leverer store billeder fra en kort afstand – meget nyttigt

Ulemper

 • Kræver et meget mørkt rum til store billeder

Attraktiv at se film og underholdning på

Denne miniprojektor har virkelig god kontrast, med en rig, naturlig og indlevelsesstærk farvegengivelse – særligt af mørke og sorte farver, hvilket gør den meget attraktiv at se film på. Dog er “regnbueeffekten” lidt for tydeligt på spil i billeder og scener med høj kontrast – men dette er et problem, de fleste DLP-projektorer lider af.

Imponerende lang levetid

Projektorens DLP-system består af tre LED-farvemoduler: blå, grøn og rød, i stedet for de fleste DLP-projektorers enkelte farvehjul. Dette betyder, at projektorens LED lyskilde har en imponerende lang levetid (20000 timer), og at du ikke skal vente på, at lampen køler ned, når du slukker den; du kan pakke den væk øjeblikkeligt.

Stærk lyskilde

Med “Short Throw”-teknologien kan denne projektor levere et virkelig stort billede fra selv korte afstande – en nyttig egenskab både i hjemmet og til professionelle formål. Vær dog opmærksom på, at et stort billede kræver meget mørke omgivelser for at fremstå skarpe og tydelige. Ellers er projektorens 800 lumen en stærk lysstyrkespecifikation for en bærbar projektor.

Se den bedste pris på Optoma-modellen her.

Philips PicoPix Max One PPX520

Philips PicoPix Max One PPX520 Full HD

Denne mini projektor er en af de dyrere på listen, hvilket især skyldes dens bedste opløsning i Fuld HD / 1080p og Auto-Focus egenskaben, der nemt genopretter det skarpe billede efter bevægelse eller forstyrrelser af billedet.

Specifikationer: Full HD Projektor (1920 x 1080) | DLP-teknologi | LED-lys | Lampens levetid: op til 30.000 timer

Fordele

 • Understøtter Fuld HD eller 1080p opløsning
 • 3,5 timers batteri uden kabel er nok til alle film og flere serieafsnit i træk
 • Solidt udvalg af indgange sikrer alsidige tilslutningsmuligheder

Ulemper

 • Interface kan være bøvlet at navigere i denne mini projektor

Indbygget bluetooth og et bredt udvalg af indgange

PicoPix Max One har indbygget Wi-Fi og Bluetooth, men et også et stærkt udvalg af indgange – HDMI, USB, USB-C og indgang til høretelefoner eller eksterne lydkilder – til kablede tilslutningsmuligheder. En indbygget powerbank gør det muligt at oplade dine mobilenheder.

Den har et enkelt (om end lidt kedeligt) design i en skinnende sort farve, der giver den et “premium” look sammenlignet med mange andre mini projektorer.

Imponerende lang levetid

Denne Pico projektor har to 4-watt højtalere med solid lydkvalitet indbygget, samt en lyskilde, som Philips selv siger, der har en levetid på 20 år med 4 timers dagligt brug. Philips PicoPix Max One PPX52 rækker til cirka 3,5 timers brug, hvilket burde være nok til stort set alle film og til flere afsnit af en serie i træk. En indbygget medieafspiller med de fleste af de mest populære streamingtjenester giver hurtig adgang til et stort udvalg af indhold.

Køb PicoPix-projektoren online her.

Samsung Projektor The Freestyke 2nd Gen.

Samsung har gjort det igen. Ligesom de gjorde med deres allerede legendariske “The Frame”-TV, så har de her skabt en smuk mini projektor, der giver en fremragende filmoplevelse.

Og selvom den er ny på markedet, så bliver den taget rigtig godt i mod! Den enste ulempe? Prisen…

Specifikationer: Driftstid: Afhænger af batterivalg | 180 graders rotation | 360 graders højtaler | Selvjusterende

Fordele

 • Smukkeste design
 • Selvjusterende og auto-fokus
 • Fungerer som både projektor og højtaler
 • Høj opløsning

Ulemper

 • Høj pris

Lige til at tage med

Med en vægt på kun 830g kommer du aldrig til at være irriteret over at have projektoren med – selv hvis du ikke får den brugt. Men det er ikke kun vægten, der gør den let at have med overalt: Dens smarte funktioner, som også gør, at Samsung selv kalder den for en “Smart Projector” betyder, at det ikke kunne være nemmere at få en god filmoplevelse uanset, hvor du er. Den har “Auto Keystone”, “Autofokus” og “Auto Leveling”, som alt sammen er med til at du får lige, ensartede og skarpe billeder – uanset underlagets eller overfladens egenskaber.

Desuden fylder den næsten ingenting i sit kompakte design.

Vilde specifikationer

Full HD (1920 x 1080 pixels) sikrer et knivskarpt billede. 550 ANSI lumens giver et tydeligt billede selv uden mørklægning. Vejer kun 800g. 180 graders dynamisk betragtningsvinkel. 360-graders design med højtaler hele vejen rundt, som giver dig den perfekte oplevelse, uanset hvordan du sidder ift. projektoren.

Køb mini projektoren fra Samsung billigst her.

Før du køber en mini projektor

Portabel projektor teknologi

Når man læser om en mini projektor, vil man ofte støde på to forkortelser for forskellige projektionsteknologier: DLP og LCD.

DLP står for “Digital Light Processing Technology” og LCD for “Liquid Crystal Display”. For at spare dig for en masse teknisk volapyk, er det korte af det lange, at DLP er den langt mest udbredte projektionsteknologi blandt mini projektorer, da disse er mindre, fordi de blot har en enkelt, lille chip til at projicere i modsætning til LCD-projektorer, der har 3 paneler.

DLP-projektorer har som oftest højere kontrast og ergo dybere sorte farver, hvilket gør dem populære til at se film med. Men LCD-projektorer har som oftest bedre billedkvalitet takket være mere nøjagtig farvegengivelse og skarpere billeder. LCD-projektorer er oftest også mere lyseffektive.

Leder du efter en almindelig projektor? Så læs vores projektor test.

Mini projektor opløsning

Én ting, man må være villig til at ofre ved at vælge en mini projektor fremfor en normal projektor, er den famøse 4k opløsning. Også kendt som “Ultra High Definition”, “UHD” og lignende navne og forkortelser, 4K er en opløsning af 3840 x 2160 pixels (4096 x 2160 hvis det er “ægte” 4k, som biografer for eksempel anvender). I mange år var 4k teknologi meget dyrt og utilgængeligt for forbrugere, især fordi der længe herskede en mangel på indhold, der understøttede den høje opløsning.

Dette har ændret sig markant de seneste par år. 4k teknologi og indhold er endelig for alvor blevet mainstream, og hvis man vil være “future proof” er det nu og fremover et must at anskaffe sig teknologi, der understøtter dén opløsning.

Når det så er sagt, er Full HD (1920 x 1080 pixels) stadig den mest udbredte og optimerede opløsning. Dette skyldes, at alt indhold trods alt endnu ikke understøtter 4k, og at det for eksempel kræver et meget hurtigt og stabilt internet at streame indhold eller game i 4k, hvad mange mennesker endnu ikke kan. Fuld HD tilbyder stadig en fantastisk kvalitet, og springet fra dén opløsning til 4k er slet ikke lige så mærkbart som springet fra SD til HD var det. Man kan stadig få blændende god billedkvalitet, for selve opløsningen er heller ikke alt, når det gælder om at opnå den bedste kvalitet.

Perfekt til hjemmebiografen

Mini projektorer imødekommer behovet om en bærbar hjemmebiograf til for eksempel en sommerhustur eller en rejse, og de er ikke designet til at være dit primære display i hjemmet. Derfor er standardopløsningen på langt de fleste mini projektorer 1080p, SD/720p og på nogle af de lidt ældre modeller endda 480p. Producenterne forstår nemlig, at forbrugeren ved køb af en bærbar og eller sekundær skærmløsning ikke er villig til at bruge de helt store penge, og det er præcis, hvad mini projektorerne ville koste, hvis de skulle understøtte 4k.

Kontrast i en bærbar projektor

Kontrast udgør forholdet mellem de sorte og hvide farver i billedet. En projektor med høj kontrast leverer sortere sort og hvidere hvid. Høj kontrast går rigtig godt i spænd med en høj lysstyrke. Kig derfor efter en projektor, der har en høj ANSI lumens specifikation og samtidig en høj kontrast (“contrast ratio”).

ANSI Lumens i en transportabel projektor

ANSI Lumens refererer til en projektors lysstyrke. Jo højere, jo bedre. En projektor med en høj ANSI lumens specifikation vil kunne levere et skarpere og mindre udvasket billede i lysere omgivelser (for eksempel udendørs) end en med en lav ANSI lumens specifikation. Ofte kræver større billeder mørkere omgivelser.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken mini projektor er bedst i test?

Den bedste mini projektor er den, der opfylder dine behov. Alle projektorer på vores liste tilbyder stærke specifikationer taget deres priser i betragtning. Du bør spørge dig selv om, hvad du vil have ud af din projektor, og hvor meget du er villig til at give for den. Hvis du er ude efter den bedst mulige billedkvalitet til din transportable hjemmebiograf eller arbejdsprojektor, bør du kigge efter en, der har en høj opløsning. Philips-modellen på vores liste tilbyder den højeste opløsning og Optoma-projektoren den næstbedste (1280 x 820). Dog er opløsning ikke alt. Optoma tilbyder på trods af sin mindre opløsning afsindig god farvegengivelse, kontrast og skarphed.

Overvej dens størrelse og vægt

Andre ting du bør overveje ved køb af en mini projektor er bærbarhed, dvs. størrelse og vægt. Her er Viewsonic på listen uovertruffen og Nebula projektorerne næstbedst. Disses stilfulde design og egenskaber som kompetente bærbare Bluetooth-højtalere gør dem også attraktive til sekundært brug som højtalere. De fleste af dem vejer under et kilo og flere af modellerne på listen under et halvt.

Husk at tjekke batteriets levetid

Der er også andre ting, du skal overveje. En af disse er batteriet – hvor kraftigt det skal være, og hvor hurtigt det skal kunne oplades. Vil du kunne se de fleste film eller flere serieafsnit i træk uden afbrydelser, og uden din projektor samtidigt er til opladning, bør du vælge en model med en rækkevidde på mindst 3 timer.

Tænk også over indgange og tilslutningsmuligheder. Det er nyttigt at kunne tilkoble både mobilenheder (via Bluetooth eller USB-adapter), computere og spillekonsoller og eksterne lydsystemer. Heldigvis kommer de fleste modeller med et solidt udvalg af indgange og trådløse egenskaber.

Kan man bruge en mini projektor til iphone?

Ja, det er nemt at finde en projektor til mobil. En af hovedformålene med en mini projektor er at give en bærbar biografløsning, hvorfor det er ideelt at streame indhold fra telefon. Typisk lader en lille projektor sig tilslutte af din iPhone via Bluetooth, men man kan også bruge en HDMI-adapter, hvis man ønsker en kablet løsning. Tilslutning af din iPhone til mini projektor er også ideelt for dig, der er på farten og underviser meget eller sidder ofte i møder.

Om Oliver Jensen

Mit navn er Oliver Jensen, og jeg er skribent her på TechMatch. I min fritid elsker jeg at gå i dybden med elektronik (jeg har blandt andet et stort "Smart Home" setup derhjemme).Mit mål her på TechMatch er at kunne hjælpe almindelige danskere på vej i deres køb af elektronik, også selvom de ikke nødvendigvis ved meget om det.