TechMatch er støttet af vores læsere. Når du køber gennem links på hjemmesiden, kan vi tjene en affiliate kommission. Læs mere.

Læs hvordan vi udvælger og tester produkter her.

Laserprintere test: Find den bedste laserprinter

På kontoret skal det gerne gå lidt hurtigt. Få hvem gider at stå og vente på en gammel, langsom printer, der hakker sig igennem hvert eneste stykke papir, den er igang med at udskrive? I denne test gennemgår fire af de bedste laserprintere.

Tid er penge. Og det er virkelig ærgerligt at spilde tiden, hvis du ikke har en hurtig printer. Med en laser printer, får du en god printer, uanset om du på er jagt efter farve, fart eller god pris.

En laserprinter kan lave et flot, elegant farveprint og du kan sige farvel til en masse besværlige ledninger på kontoret med en trådløs laserprinter.

Markedet er fyldt med forskellige produkter, så uanset om du er på jagt efter en effektiv, billig laserprinter eller en noget mere sejlivet maskine, er du kommet til det rette sted. Vi har nemlig gjort forarbejdet for dig og fundet frem til de bedste af de bedste produkter i vores laser printer test.

Bedst i test

HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw

HP LaserJet Pro M283fdw

Billig

Brother DCP-L2530DW

Brother DCP-L2530DW

Premium

HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw

HP LaserJet Pro M479fdw

Laserprinter test

Forskellige printere kan forskellige ting. Man kan også sige, at der er noget for enhver smag. Uanset om du skal købe ind til en større virksomhed, eller har behov for at printe mange sider på hjemmekontoret, kan du finde det rette produkt her. Vi har nemlig brugt lang tid at finde frem til fire gode laserprintere:

 • HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw
 • Brother DCP-L2530DW
 • HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw
 • Brother HL-L8360CDW

Produkterne er på ingen måde udvalgt tilfældig. Det er måske ikke dem allesammen, der passer til dine behov. Men uanset om du skal bruge en laser farveprinter, en wifi laser printer eller en lille laserprinter, har vi fundet en printer til dig. Vi har læst os gennem uvildig research og læst forbrugeranmeldelser.

På baggrund af denne research har vi udvalgt de fire laser printere, som du kan læse om i denne test. Derfor kan du roligt købe maskinen, hvis du falder pladask for et produkt og ikke kan vente med at lave dit første laserprint.

Vi har sammenlignet modellerne ved at fremhæve fordele og ulemper. Vi har beskrevet modellernes særlige egenskaber og fremhævet yderligere specifikationer, så du let kan danne dig et overblik over forskellene og finde den bedste laserprinter til dig.

HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw

⭐️ 4,8/5 Stjerner hos TechGearLab.

HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw Laserprinter

Denne hurtige farve laserprinter passer perfekt til det kontoret, som har brug for en printer, der kan lidt af hvert. HP’s multifunktionsprinter kan både printe, scanne og kopiere. Altsammen kan både foregå via Wi-Fi og USB.

Specifikationer: 21 sider per minut | Plads til 250 ark | Anbefalet månedlig volumen: 150-2500 sider | WiFi-forbindelse | Touchscreen | Bedste farvelaserprinter

Fordele

 • Lavere pris sammenlignet med andre i denne test
 • Multifunktion all-in-one laser printer
 • Udskriv alle steder fra

Ulemper

 • Kun plads til 100 ark i udbakken

God til hjemmekontoret

Hvis du arbejder hjemmefra og har brug for at printe en del, er det irriterende at skulle bruge de gammeldags tonerprintere. Med HP Color LaserJet PRO MEP M283fdw får du en god, effektiv maskine, der passer godt til få personers brug. Der findes maskiner som printer flere ark i minuttet, og er optimeret til, at mange bruger dem. Men det er ikke nødvendigvis dit behov. Du vil have flotte sider, der printer hurtigt – til en god, fair pris.

Du kan tilmed forbinde denne laserprinter med din telefon, så du kan udskrive og scanne direkte fra din telefon. På den måde er denne HP laserprinter en all in one laser printer, der let glider ind og bliver en del af dit kontor.

Integreret med telefon

HP har udviklet sin HP Smart-app, så du kan printe via din telefon fra alle steder. Det kan være, at du er væk fra din computer og falder over et vigtigt dokument, en opskrift eller en invitation, som du gerne vil udskrive. Så kan du gøre det med det samme. På den måde risikerer du ikke at glemme, at du faktisk havde noget vigtigt, du skulle printe, når du kommer tilbage til din laserprinter.

Giver dig alle kontorets fornødenheder

Det er måske lige voldsomt nok at investere i en stor kopimaskine, som også fylder meget. Her er HP Color LaserJetPro den gode multifunktionsprinter, der både kan printe, scanne, kopiere og endda sende og modtage fax. Så uanset hvilket behov, der pludselig opstår på hjemmekontoret, kan denne maskine hjælpe dig.

Brother DCP-L2530DW

Brother DCP-L2530DW Sort/Hvid Laserprinter

Selvom det kan være lækkert at have den bedste farvelaserprinter, er det også at skyde over målet for nogle personer. De flotte farvesider gør nemlig også din printer en del dyrere. Så hvis du kan leve uden farvefunktionen, er her en god sort/hvid-printer, der er superhurtig.

Specifikationer: 30 sider per minut | Plads til 250 ark | Anbefalet månedlig volumen: 2000 sider | WiFi-forbindelse / trådløs laserprinter | Bedst i test sort/hvis laserprinter

Fordele

 • En af de billigere i vores test
 • Hurtig og effektiv
 • Kan udskrive på begge sider

Ulemper

 • Printer ikke i farver som andre i denne test

Billig kontorhjælp

De fleste går op i at få udført det bedste stykke arbejde så billigt, hurtigt og effektivt som overhovedet muligt. Det kan Brother DCP-L2530DW virkelig leve op til. For selvom den kan ligne en grå kontormus med sine sort/hvide toner, giver den dig luft til andre farverige udgifter i budgettet. Med sine 30 sider per minut er den næsten lige så hurtig som en meget dyr laserprinter. Tilmed er den nem og brugervenlig at håndtere.

Spar på papiret

I mange tilfælde er det virkelig spild, at printeren kun udskriver på den ene side. Papir koster penge, og hvis du printer på begge sider, har du allerede fundet en smart måde at halvere dit papirbudget. Det bliver både din pengepung og miljøsamvittighed glad for. Brother DCP-L2530DW kan nemlig let printe på begge sider af papiret, uden du skal besvære dig med at finde ud af, hvordan du sætter den til det. Brugerbetjeningen er nemlig virkelig nem.

Du kan udskrive helt op til 30 sider i minuttet, og der er en god stor plads til papir inde i multifunktionsprinteren, der selvfølgelig også kan scanne og kopiere. Du kan tilmed bruge Brothers ekstra store tonere i printeren.

Let og kompakt

Til det mindre kontor vil du ikke have en stor og voldsom maskine, som optager al pladsen i rummet. Det er ikke for sjov, at større virksomheder og institutioner har indrettet særlige kopirum. Det er, fordi maskinerne fylder og larmer. Denne laserprinter fylder kun lidt over en halv gange en halv meter og kan let glide ind på dit kontor. Den er tilmed lydsvag, så du kan sagtens snakke i telefon, mens den arbejder.

HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw

HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw

IT-sikkerheden er i højsædet på denne farvelaserprinter. Den opdaterer simpelthen selv sin firmware, så den hele tiden er beskyttet overfor hacker-angreb. På den måde sætter du ikke din virksomheds IT-sikkerhed over styr, blot fordi I gerne vil opgradere med en ny og forbedret printer. Printeren er lavet til de større kontorer, som gerne vil udskrive mange sider om måneden.

Specifikationer: 27 sider per minut | Plads til 250 ark med mulighed for udvidelse på 550 | Anbefalet månedlig volumen: 750-4000 sider | WiFi-forbindelse / trådløs laserprinter | Touchscreen

Fordele

 • Virker til både telefoner, tablets og computer
 • Energieffektiv
 • Udskriver på to sider

Ulemper

 • Testens dyreste printer

Gør jer selv mobile

Det er de færreste virksomheder, som i dag kun kommunikerer gennem deres computer. Smartphonen er blevet en lige så integreret del af virksomhedernes arbejdsgang, og derfor bør printeren også understøtte det. Denne HP farvelaserprinter kan betjenes fra langt de fleste enheder. Når man snakker Wi-Fi i dag er det slet ikke nok, at din bærbare computer kan tilsluttes printeren, uden du skal stikke et USB-stik ind i den. Alle andre devices skal også med.

Spar på strømmen

HP fremhæver selv, at denne printer er 18 procent mere energieffektiv end deres tidligere modeller. I et firmas økonomi er det mange bække små, som gør den store forskel. Derfor skal man så sandelig også tænke energieffektivitet med ind i regnestykket, når man er på udkig efter en ny printer til kontoret.

Forbindes let til dit arkiv

HP Color LaserJet PRO MFP M479fdw kan blive firmaets nye arkivar-assistent. Denne multifunktionsprinter kan nemlig scanne og uploade direkte til Microsoft SharePoint. Det gør det nemt at holde styr på dokumenter, kvitteringer og andre vigtige papirer.

Brother HL-L8360CDW

Brother HL-L8360CDW Farvelaserprinter

Til det større kontor skal du også have fat i en større printer. Du skal ikke hele tiden fylde printeren med mere papir, og det er en hurtig printer. Denne Brother laserprinter passer ind på det lidt større kontor, som skal kunne printe op til 4000 sider om måneden.

Specifikationer: 31 sider per minut | Plads til 250 ark med mulighed for udvidelse | Anbefalet månedlig volumen: Op til 4000 sider | WiFi-forbindelse | Touchscreen

Fordele

 • En af de hurtige laserprintere i denne test
 • Kan udvides med meget papir
 • Lydsvag farve laserprinter

Ulemper

 • Intet rigtig dårligt at sige om denne farve laserprinter

Optimer kontortiden

Hvis du skal have printet virkelig meget, er det ret irriterende at skulle skifte papir i tide og utide. Med denne farvelaserprinter tilføje flere skuffer, så du enten kan opbevare flere forskellige typer papir eller bare øge papirskapaciteten med op til 2080 flere ark. Naturligvis kan du også printe på begge sider.

De fleste printere kan indeholde en fin mængde papir, men hvis du skal udskrive meget, løber du alligevel hurtigt tør. Derfor trækker det klart op i vores farvelaserprinter test, at du kan tilføje op til fire ekstra printer-skuffer. Så kan du bruge kontortiden på andre gøremål, der giver din forretning bedre værdi, end når du skal fodre printeren med mere papir.

Støjsvag printer

Laserprintere skal typisk passe ind på et helt normalt kontor, hvor folk sidder og arbejder. Her skal der ikke være unødig støj, for kollegaerne kan i forvejen være rigeligt højlydte inde i storrumskontoret. HP Color LaserJet Pro MEP M479fdw larmer kun 49 db, mens den printer. Det er, hvad svarer til lyden på et bibliotek, som jo er kendte for at være nogle ret stille steder.

Understøtte mange programmer

Hvadenten I bruger Dropbox, Google Drive, OneDrive eller Evernote, kan I bruge printeren på kontoret. Softwaren er nemlig tilpasset en lang række programmer, som I måske allerede bruger på kontoret. Printeren kan naturligvis fungere trådløst, så du kan printe fra alle steder på kontoret.

Før du køber din nye laserprinter

Selvom du nok har besluttet dig for, at det er tid til at købe en laserprinter, har du måske stadig nogle spørgsmål, du mangler at finde svaret på, før du er klar til at købe din nye bedste laserprinter. Derfor har vi her samlet nogle af de mest gængse overvejelser, du måske går og har. Vi giver dig svaret, så du kan være helt sikker på, at du køber den rigtige laser printer.

Det er først og fremmest en god idé at lave et estimat over, hvor meget I printer om måneden, før du køber en ny printer. Hvis I printer mere end 2500 sider om måneden, kan du desværre ikke nøjes med en af de billigere laserprintere.

Sort/hvid laserprinter eller farvelaserprinter

Sort/hvid-laserprintere er en helt del billigere end en farvelaserprinter. Det betyder ikke, at kvaliteten er dårligere. De andre funktioner på denne slags laser printer er typisk lige så gode, som de dyrere farveprintere. Hvis du kan leve med fraværet af de flotte farvesider, er der altså ingen grund til at bruge ekstra penge på farverne.

Skal du bruge en wi-fi laserprinter?

I dag er kontorer typisk ret mobile. Du bruger sikkert både en smartphone, laptop og måske endda også en tablet som en del af dit arbejde. De er smarte, fordi de er mobile og ledningsfrie. Hvis du vælger en Wi-Fi laserprinter, understøtter du det arbejdsmiljø, som rigtigt mange folk i forvejen har. De fleste printere er tilmed udstyret med Wi-Fi-adgang, så du skal ikke frygte, at du kommer til at betale ekstra for denne service. Det er allerede standard.

Laserprinter med scanner eller uden

En laserprinter med scanner forvandler din laserprinter til en smart all in one-maskine, der også kan fungere som kopimaskine og arkiveringsassistent. Det er nok de færreste, som bruger deres scanner hver dag, men når man har brug for den, er den virkelig rar at have. Ellers skal man tage billeder af vigtige dokumenter med sin telefon, og resultatet bliver ikke lige så godt, som hvis du bruger en scanner.

Tilmed er langt de fleste laserprintere lavet som all in one-maskiner. Du skal altså næsten gøre dig umage med at finde en printer, hvor der ikke følger en scanner med. Således er der kun én printer i denne test, som ikke har en medfølgende printer. Den er til gengæld optimeret til at spytte sider ud og er designet til kontoret, der nok skal skaffe en scanner på anden vis, hvis man virkelig har brug for den.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en laserprinter?

Du kan måske huske de gamle printere, der kører blækpatronen frem og tilbage over siden. Laserprinteren bruger i stedet en toner, som brænder farverne fast på papiret med en lasers præcision. Fordelen er, at maskinen printer meget hurtigere, og tonerne har blæk nok til langt flere prints end de traditionelle blækpatroner. Prisen er også tilsvarende højere, så hvis dit printerbehov ikke er særlig stort, bliver den lynhurtige printer også hurtigt meget dyr.

Hvilken laserprinter er bedst i test?

Hvis du printer meget på dit kontor, og det er vigtigt, at jobbet hurtigt bliver gjort, skal du vælge Brother HL-L8360CDW. Printeren kan udskrive hele 31 sider i minuttet og kan holde til mange tusinde print om måneden. Du kan endda udvide med flere papirsskuffer, så du ikke hele tiden skal skifte papir. Samtidig er Brothers printer heller ikke den dyreste printer i sin kategori. Den er et virkelig godt køb i sin prisklasse.

Hvad er forskellen på en blækprinter og en laserprinter?

Resultatet på papiret ser måske nogenlunde ens ud for det utrænede øje. Men de to forskellige printere kommer frem til resultatet på to vidt forskellige måder. Du har sikkert set, hvordan blækprinteren kører sin toner frem og tilbage over papiret. Det kan den efterhånden gøre ret hurtigt. Men laserprinteren gør arbejdet langt hurtigere, og når den først er kommet igang er den godt og vel to sekunder om at udprinte en normal, sort A4-side.

Laserprinteren bruger en toner, der kan indeholde mange tusinde siders print. Toneren bliver brændt ned i papiret af en meget præcis laser, som fortæller toneren, hvor på papiret, der skal printes. Det tørrer derfor så hurtigt, at siden allerede er helt tør, når den ligger i din udskriftsbakke.

Til gengæld er prisen på toneren væsentligt dyrere end blækpatronerne, der typisk kan købes for nogle hundrede kroner. Men tonerne holder også meget længere. De kan typisk printe op mod 2000-3000 sider per toner, så i det lange løb er tonerne billigere per print. Men du skal også printe ret meget, før du vinder besparelsen.

Om Oliver Jensen

Mit navn er Oliver Jensen, og jeg er skribent her på TechMatch. I min fritid elsker jeg at gå i dybden med elektronik (jeg har blandt andet et stort "Smart Home" setup derhjemme).Mit mål her på TechMatch er at kunne hjælpe almindelige danskere på vej i deres køb af elektronik, også selvom de ikke nødvendigvis ved meget om det.