TechMatch er støttet af vores læsere. Når du køber gennem links på hjemmesiden, kan vi tjene en affiliate kommission. Læs mere.

Læs hvordan vi udvælger og tester produkter her.

Hovedtelefoner test: Se de bedste over/on-ear hovedtelefoner

Stiller du også høje krav til god lyd? Stiller du dig ikke tilfreds med nogle sølle, små ear plugs?

Så læs med her!

Vi har nemlig gennemgået 9 af markedets absolut bedste hovedtelefoner, så vi kan vejlede dig til, hvordan du får den allerbedste lydoplevelse.

Bedst til prisen

Argon Audio Quiet Storm

Bedste design

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Bose 700

Bedste i test

Sony WH-1000XM5

Nu hvor der er brugt lang tid bag den musik, du elsker at lytte til, er det så ikke ærgerligt, at du ikke får den fulde oplevelse?

Inde i musikken gemmer der sig bittesmå detaljer, som bare venter på, at du opdager dem. Det kan være, at trommerne lyder særligt sprøde, og du kan mærke sangerens inderlighed, så de små hår på armene rejser sig.

Derfor skylder du dig selv de bedste hovedtelefoner på markedet, så du kan få en fantastisk lyd-oplevelse med den absolut højeste lydkvalitet.

Og hvis du er på jagt efter de bedste hørebøffer, er du kommet til det helt rigtige sted. Vi har nemlig gjort forarbejdet for dig og fundet 9 gode hovedtelefoner, hvoraf et par måske snart blive dine nye hovedtelefoner.

Hovedtelefoner test

Det kan tage lang tid at finde de helt rigtige lydbøffer, og derfor har vi lavet denne test, så du ikke skal bruge al for lang tid på at finde dine nye hovedtelefoner.

Uanset om du er på jagt efter billige hovedtelefoner, hovedtelefoner med mikrofon eller støjdæmpende hovedtelefoner, skal vi nok finde et sæt trådløse hovedtelefoner, som passer lige præcis til dig. Vi har fundet 9 par hovedtelefoner, som hver især har deres egne, unikke egenskaber.

Vi har fundet frem til følgende modeller:

Du skal selvfølgelig have det bedste udgangspunkt til at sammenligne produkterne. Derfor har vi fremhævet de helt unikke egenskaber ved hvert enkelt sæt.

Du får et praktisk overblik over både det gode og dårlige ved de forskellige testdeltagere, og så har vi også fremhævet de helt særlige, tekniske specifikationer ved de enkelte produkter. På den måde kan du blive bedst muligt klædt på til at finde dine nye hovedtelefoner.

Argon Audio QUIET STORM

Med sit flotte stilrene design er disse hovedtelefoner nogle, som får folk til at vende øjnene efter dig på gaden. De er udstyret med en trådløs forbindelse, så du via bluetooth kan lytte til både musik og podcast uden at skulle bekymre dig om de irriterende kabler.

Specifikationer: Vægt: 290 gram | Bluetooth 5.0 | Frekvens respons: 20-20.000 Hz | Batteritid: Op til 30 timer

Fordele

 • Effektiv Noise Cancellation
 • God lydbalance
 • Flot design
 • Lang batteritid
 • God forbindelse
 • Bedste hovedtelefoner til prisen

Ulemper

 • Mikrofonen kunne godt være lidt bedre

Fang alle detaljer i lyden

Alle som bruger disse trådløse hovedtelefoner er enige om en ting: Lyden er vanvittigt god. De gengiver både en dyb bas, men beholder en virkelig god balance i lydniveauet. De spænder over et lige så stort frekvensspektrum som menneskets ører. Det vil sige, at du kan høre samtlige lyde i musikken – bortset fra dem der er så høje eller dybe, at du aldrig vil få en jordisk chance for at kunne høre dem.

Perfekte høretelefoner til hverdagen

QUIET STORM-hovedtelefonerne er noget nær optimale til den travle hverdag. Med et smukt, stilrent design og fremragende lyd, kommer disse hovedtelefoner til at opfylde alle dine lydmæssige behov i hverdagen. Og hvis du skal have dem med i rygsækken kan de klappes sammen og ligges i det medfølgende rejseetui.

God forbindelse

I lang tid har forbindelsen i hovedtelefoner med bluetooth været lidt af et problem. Hvis teknologien ikke er god nok i hovedtelefonerne eller din smartphone, kan der komme irriterende hak i lyden, når de ikke kan forbinde sig til hinanden.

Heldigvis er Argon Audio QUIET STORM udstyret med den nye bluetooth 5-teknologi. Det er din garanti for, at lyden er stabil i dine hovedtelefoner, og der ikke kommer irriterende udfald.

Du forbinder bare med din telefon, og så gør hovedtelefonerne, hvad de er som skabt til. Hvis du skulle modtage et opkald, kan du besvare opkaldet med den indbyggede mikrofon. Og så er prisen virkelig god.

Hvis hovedtelefonerne løber tør for strøm, kan du bruge det medfølgende kabel til at lytte til musik, hvilket er vildt smart, når du er på farten!

B&O BeoPlay H95

B&O BeoPlay H95

Lydlegenderne fra Struer plejer at være ret kompromisløse, når de laver deres produkter. Det gælder også Beoplay H95, der er et formidabelt sæt noise cancelling hovedtelefoner, der lukker støj ude og tilpasser sig til dine omgivelser.

Specifikationer: Bluetooth 5.1 | Frekvens respons: 20-20.000 Hz | Følsomhed: 95 dB | Batterilevetid: Op til 36 timer | Fire indbyggede mikrofoner | Ladetid: 3 timer | Adaptive Active Noise Cancelling

Fordele

 • Kompromisløs lyd
 • Formidabel mikrofonlyd
 • Intelligent støjreduktion
 • Bedste hovedtelefoner til en premium pris
 • Mange farver

Ulemper

 • Desværre ret dyre

Luk omverdenen ude

Danske Bang & Olufsen gør brug af den helt særlige, nyudviklede, digitale støjreduktion, som hedder Adaptive Active Noise Cancellation.

Det betyder, at det er et par hovedtelefoner med støjreduktion, der registrer lyden i dine omgivelser og på baggrund af den lyd, får du den optimale lydoplevelse. Hvad enten du vil høre musik på maksimal volumen, du vil koncentrerer dig om en podcast, eller du faktisk vil udnytte støjreduktionen til at nyde stilheden.

Du får en formidabel mikrofonkvalitet, når du taler i telefon, og lyden er selvfølgelig i absolut topkvalitet. Det er den her slags hovedtelefoner, som får musik til at lyde bedre, og de kommer i et elegant design i enten guld, grå eller sort.

Lækkert design

Dette er et par hovedtelefoner, som både er solide, eksklusive og smukke. Det er klassisk B&O-design, for dette sæt hovedtelefoner er udført i børstet aluminium og ægte læder. B&O er nærmest garant for ikoniske designs, og man må virkelig sige, at de lever op til det gode rygte med Beoplay H95.

Du kan vælge mellem både sorte eller grå hovedtelefoner. Og hvis du virkelig vil have et sæt eksklusive hovedtelefoner, kan du vælge et sæt med grå læder-sammenbinding og ørekopper i gyldent, børstet aluminium.

Unik lydkvalitet

Der er selvfølgelig ikke en finger at sætte på lyden i det luksuriøse sæt hovedtelefoner. Bluetooth-forbindelsen er af en af de nyeste generationer, og den er så kraftig, at du kan afspille musik i en kvalitet, der er næsten lige så god som en cd-kvalitet. Det vil sige meget bedre lydkvalitet, end hvad du normalt kan trække uden af din streamingtjeneste. Og med aktiv støjreduktion, er du sikker på, at du kan høre alle detaljerne.

Sony WH-1000XM4

Sony WH-1000XM4

Det er svært at finde en meget bedre støjreduktion på nogle andre høretelefoner. Sony WH-1000XM4 er en af de bedste støjreducerende hovedtelefoner, som du kan finde. Over 700 gange i sekundet bearbejder de omkringliggende lyde og tilpasser hovedtelefonerne til at give den bedste lydoplevelse.

Specifikationer: Bluetooth 5.0 | Frekvens respons: 4-40.000 Hz | Følsomhed: 105 dB | Batterilevetid: Op til 30 timer | Ladetid: 3 timer

Fordele

 • Dyb bas
 • Tilpasser sig automatisk
 • Bedste hovedtelefoner til støjreduktion (What HiFi)

Ulemper

 • Ikke gode til gaming

Perfekt til transport

Med sin gode batteritid, fuldstændigt enestående støjreduktion og komfortable design, er disse hovedtelefoner som skabt til togrejsen eller cykelturen. Du kan let have dem med overalt, og der følger en solid opbevaringskasse med, som beskytter dem nede i tasken. Med disse støjdæmpende hovedtelefoner slipper du for at høre på støjende maskiner ude fra vejen, eller de andre passageres irriterende snak i toget eller bussen.

Selv ved høj larm, bliver lyden lukket ude, og den er endda så klog, at den kan huske, hvordan de steder, du befinder dig mest, lyder.

Behagelige at have på

Man kan virkelig fornemme, at disse hovedtelefoner er skabt til, at du skal kunne bruge dem i lang tid. Det skyldes ikke bare den relativt lange batteritid. Nej, de er virkelig behagelige at have på.

De vejer ikke særligt meget, men hemmeligheden er deres superbløde ørepuder. De er lavet af opskummet polyuretan. Det betyder, at trykket på øret bliver fordelt jævnt over hele øret. I samspil med den suveræne støjreduktion kan du sagtens arbejde med dem hele dagen på kontoret.

Nem at styre

Selvom hovedtelefonerne er udstyret med virkelig avanceret teknologi, er de stadig ekstremt nemme at betjene. De reducerer selv lyden, hvis du begynder at tale, og du kan nemt deaktivere den støjreducerende funktion, hvis du har brug for at tale med nogle omkring dig.

Du kan også let besvare telefonopkald med en virkelig god lydkvalitet. Der er nemlig hele fem mikrofoner i hovedtelefonerne, som er dedikeret til at gengive den stemme i en perfekt lydkvalitet.

Philips TAPH805

Philips TAH8506

Er du på jagt efter trådløse hovedtelefoner, som ikke koster det hvide ud af øjnene? Men som altså stadig har både godt batteri, god lydkvalitet og en effektiv støjreduktion. Så tag et kig på TAH8506 fra den nederlandske producent Philips.

Specifikationer: Vægt: 279 gram | Bluetooth 5.0 | Frekvens respons: 7-40.000 Hz | Følsomhed: 90 dB | Batterilevetid: Op til 60 timer | Ladetid: 2 timer

Fordele

 • Høj kvalitet til lav pris
 • Virkelig lang levetid
 • God lydkvalitet

Ulemper

 • Kun mild støjreduktion

Tæt på markedets bedste

Det er virkelig tydeligt, at lydingeniørerne fra Eindhoven har haft et særlig skarpt blik på markedets dominerende støjreducerende hovedtelefoner. For disse nederlandske trådløse hovedtelefoner er tæt på at være lige så gode, som de bedste på markedet.

Der er justeret på nogle små detaljer i produktionen, som får prisen til at være mere medgørlig. Du får stadig en formidabel lydkvalitet til en bedre pris.

Disse hovedtelefoner er relativt tæt på vinde vores trådløse hovedtelefoner test. Der er dog stadig nogle småting, som betyder, at det ikke er det bedste par, som du kan finde på markedet sammenlignet med vores testvindere. Til gengæld er prisen en del lavere end de hovedtelefoner, der er en lillesmule bedre.

Få ekstra god lyd med USB

Selvom TAPH805 først og fremmest er et par trådløse hovedtelefoner, følger der alligevel et USB-kabel med, så du kan forbinde dem med computeren.

Hvorfor så det?

Jo, du kan opnå en langt, langt bedre lydkvalitet med USB, end hvis du bruger bluetooth-forbindelsen. Faktisk kan du få en lydkvalitet, som er meget højere end cd-kvalitet, hvis du tilslutter via kablet. Den kan gå helt ned til en basfrekvens på 7 Hz (bluetooth går ned 20 Hz) og en højfrekvens på hele 40.000 Hz (bluetooth når kun 20.000 Hz).

Hovedtelefoner med lang batteritid

Med en batteritid på 60 timer, måler TAH8506 sig også her med markedets absolut bedste hovedtelefoner. Det er få trådløse hovedtelefoner der har rigtig god batteritid, og ingen af dem lader op så hurtigt som disse Philips-hovedtelefoner.

På bare to timer har du en fuld opladning, og hvis du bare lader i 5-10 minutter, får du også hele to timers batteritid. Det betyder kort sagt, at du dårligt nok skal bekymre dig om at oplade disse hovedtelefoner.

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Bose er normalt garanter for god lyd, og den amerikanske lydgigant skuffer bestemt ikke med deres Noice Cancelling Headphones 700. Det er især hovedtelefonernes støjreduktion og stemmereduktion, som hovedtelefonerne bliver rost for.

Specifikationer: Vægt: 252 gram | Bluetooth 5.0 | Batterilevetid: Op til 20 timer | Ladetid: 2,5 timer | Svedresistent | 8 mikrofoner

Fordele

 • Suveræn stemmeaktivering
 • Formidabel støjreduktion
 • Dybde og detalje i lyd

Ulemper

 • Lav batteritid

Perfekte til hjemmearbejde

Hvis du skal sidde i videomøder hele dagen, har du også brug for et par gode høretelefoner, der både kan udelukke udefrakommende støj, klart fremhæve lyden fra de andre mødedeltagere, samt gengive din egen stemme med hele 4 mikrofoner til stemmeregistrering.

De trådløse hovedtelefoner kan både forbindes med bluetooth, med der er også en trådløs USB-port, du kan sætte i computeren. På den måde kan du opnå en endnu bedre forbindelse.

Lyden er selvfølgelig også upåklagelig, og hovedtelefonerne er så gode, at den britiske avis The Guardian kaldte dem for: “De bedste Bose-hovedtelefoner til dato”. Anmelderne har også fremhævet, at de er perfekte til hjemmearbejde.

Få fantastisk lyd, når du ser tv

Det kan være, at du gerne vil se fjernsyn på et tidspunkt, hvor resten af familien gerne vil koncentrere sig om noget andet. Det er ikke noget problem, fordi du kan let forbinde disse hovedtelefoner med Bose SimpleSync. Så forbinder du bare hovedtelefonerne med din Bose soundbar, og så får du en fuldstændig fantastisk lydkvalitet, uden du skal forstyre andre i dit hjem.

Styr Spotify

Bose har etableret en ret unik genvej ind til din Spotify-konto. Du skal bare holde fingeren på den højre ørekop. Så åbner Spotify af sig selv på din smartphone og begynder at spille videre derfra, hvor den slap.

Og hvis det ikke lige var det, du havde lyst til at høre, holder du bare fingeren inde på ørekoppen igen. Så finder Spotify en anden af de playlister, som du har lyttet allermest til. Det er en virkelig smart måde at styre musik på, uden du skal tænke over, lige præcis hvad du har lyst til at høre.

Sony WH-1000XM5

Sony WH-1000XM5 er en del af Sonys populære WH-100X-serie, som består af trådløse, støjreducerede hovedtelefoner. WH-1000XM5-modellen er ’storebroren’ til WH-1000XM4 og er kendt for sin fremragende støjreduktion, lydkvalitet og komfort.

Specifikationer: Vægt: 250g | Batterilevetid: Op til 30 timer | Bluetooth 5.2 | Active Noise Cancelling | Ladetid: 3,5 timer | 8 mikrofoner.

Fordele

 • Komfortabelt design udført i blødt læder
 • Fremragende støjreduktion med HD-støjreduktionsprocessor QN1
 • Uovertruffen lyd – både med og uden kabel
 • Foldbare og med matchende etui til farten

Ulemper

 • Dyrere end den tidligere model

Markedsledende støjreducerede hovedtelefoner

Hvis du er på udkig efter et par fremragende støjreducerede hovedtelefoner, så får du næsten ikke nogen der er bedre end Sony WH-1000XM5. Hovedtelefonerne er bl.a. udstyret med HD Noise Canceling Processor QN1, som er en teknologi udviklet af Sony, som forbedrer støjreduktionsevnen markant. Når det kommer til støjreduktion, viser Sony virkelig konkurrenterne hvor skabet skal stå med denne teknologi.

Ingen kompromis med lydkvaliteten

Ud over hovedtelefonernes støjreducerede egenskaber, understøtter Sonys QN1-processor også højopløsningslyd og har bl.a. en indbygget DAC (digital-analog-konverter) og en forstærker. Det betyder, at den ikke kun reducerer støj, men også forbedrer lydkvaliteten ved at levere en klar, detalje lyd med en dyb bas.

Sennheiser Momentum 4

Sennheiser har i mange år været kendt for at producere lydudstyr af højeste kvalitet, og det er bestemt ingen undtagelse når det kommer til Sennheiser Momentum 4.
Sennheiser Momentum 4 er en del af brandets premium sortiment af trådløse over-ear hovedtelefoner, som er kendt for deres fremragende lydkvalitet, komfort og design.

Specifikationer: Vægt: 293g | Bluetooth 5.2 | Batterilevetid: Op til 60 timer | Adaptive Noise Cancellation | 8 indbyggede mikrofoner.

Fordele

 • Helt op til 60 timers batterilevetid
 • Utallige tilpasningsmuligheder med Sennheiser Smart Control App
 • Indstil støjreduktionen efter dine personlige præferencer med ANC-indstillingerne
 • Tænder og slukker automatisk ved brug

Ulemper

 • Ingen fysiske knapper på hovedtelefonerne
 • Kan ikke foldes sammen

Personliggør din lydoplevelse via app

Som noget unikt får du med Sennheiser Momentum 4 adgang til Sennheisers app, Sennheiser Smart Control App, som giver dig et utal af muligheder for at personliggøre og tilpasse din lydoplevelse, så den passer til lige præcis din præference. Du kan nemt ændre lydindstillingerne og -opsætningen, hvis du fx bruger hovedtelefonerne på kontoret og senere i træningscenteret.

Lang batterilevetid og smart tænd/sluk-funktion

Sennheiser Momentum 4 har en imponerende batterilevetid på helt op til 60 timer. Og skulle du glemme at slukke hovedtelefonerne, når du ikke lige bruger dem, slukker de automatisk når du folder dem sammen. Sidder du på kontoret og skal udveksle et par ord med en kollega, hænger du blot hovedtelefonerne om halsen hvorefter musikken stopper og høretelefonerne slukker. De tænder automatisk igen, når du skal bruge dem.

Bowers & Wilkins PX7 S2

Eksklusive støjreducerende hovedtelefoner fra det anerkendte brand Bowers & Wilkins. PX7 S2 er en del af den britiske audiofabrikants high-end serie af hovedtelefoner, der er designet til at levere fremragende lyd sammen med avanceret aktiv støjreduktion i et eksklusivt design.

Specifikationer: Vægt: 307g | Batterilevetid: 30 timer | Ladetid: 2 timer | Lydindgange: Minijack/AUX og Bluetooth | ANC-teknologi | 6 indbyggede mikrofoner.

Fordele

 • Fremragende støjreduktion med ANC-teknologi
 • Smukt og eksklusivt design
 • Uovertruffen lydkvalitet
 • Mulighed for hurtigopladning på 15 min. som giver 7 timers batterilevetid

Ulemper

 • Ikke designet til sport eller træning
 • Kan ikke klappes sammen

Fremragende lydkvalitet i et eksklusivt design

Hvis du er på udkig efter et par støjreducerende hovedtelefoner med en fremragende lydkvalitet i et eksklusivt design, og du parat til at betale for det, så er Bowers & Wilkins PX7 S2 et oplagt valg. Her får du et par hovedtelefoner i et eksklusivt og robust design, med en utrolig raffineret, autentisk og ren lyd.

Avanceret ANC-teknologi

Bowers & Wilkins PX7 S2 er udstyret med avanceret Active Noise Cancellation-teknologi, som bruges til at reducere uønsket baggrundsstøj. Det gør det muligt for dig at nyde musik, lydbøger og podcasts i støjende miljøer, uden at skulle skrue højt op for lyden.

Marshall Major IV (4)

Marshall Major IV er budgetvenlige støjreducerende hovedtelefoner fra det anerkendte musik- og lydudstyrsbrand, Marshall. Marshall er ikke kun kendt for at producere hovedtelefoner med en god lyd og støjreducerende egenskaber, men i høj grad også for deres rock’n’roll-inspirerede design.

Specifikationer: Vægt: 165g | Batterilevetid: 80 timer | Ladetid: 3 timer | Bluetooth 5.0

Fordele

 • Markedsledende batterilevetid på op til 80 timer
 • Ergonomisk design og let vægt på kun 165g
 • Unikt design
 • Prisvenlige

Ulemper

 • Ikke udstyret med de nyeste teknologier indenfor lyd
 • Hovedtelefonernes betjeningsknap kan for nogen være mindre intuitiv
 • Er on-ear fremfor over-ear hvilket giver ringere støjreduktion
 • Trådløs oplader medfølger ikke

Budgetvenlige hovedtelefoner med lang batterilevetid

Hvis du er på udkig efter et par unikke og budgetvenlige hovedtelefoner med en lang batterilevetid, så er det et par Marshall Major IV du skal vælge. Her får du intet mindre end op til 80 timers batterilevetid på en fuld opladning. Her kan de færreste konkurrenter være med. Samtidig har hovedtelefonerne et ergonomisk design og en lav vægt, der gør at du kan have dem på i mange timer af gangen, uden at de føles irriterende eller tunge.

Praktiske og smarte

Marshall Major IV er ikke udstyret med de nyeste teknologier inden for lyd- og støjreduktion. Til gengæld koster de også langt mindre, end mange af konkurrenterne. Og hverken lyden eller støjreduktionen er dårlig. Til gengæld har de et unikt design og så er de nemme at transportere og have med på farten, da de kan holdes helt sammen, når de ikke er i brug.

Sennheiser Accentum

I vores test af støjreducerende hovedtelefoner har vi endnu et par kvalitetshovedtelefoner fra tyske Sennheiser. Sennheiser Accentum er et mere prisvenligt valg end Momentum 4, men har stadig masser af kvaliteter, som fx ægte hi-fi-lyd, 50 timers batterilevetid, ANC-teknologi og meget mere.

Specifikationer: Vægt: 222g | Batterilevetid: 50 timer | Ladetid: 3 timer | ANC-teknologi | Bluetooth 5.2 | SideTone-funktion

Fordele

 • Medhør-funktion under opkald med SideTone
 • ANC-teknologi
 • Tilpasning via Sennheiser app
 • Lang batterilevetid på 50 timer

Ulemper

 • Kun én indbygget mikrofon
 • Ikke egent til sport og fitness
 • Intet medfølgende etui
 • Kan ikke foldes sammen

Sennheisers anerkendte lydkvalitet til en budgetvenlig pris

Hvis du gerne vil nyde Sennheisers anerkendte lydkvalitet, men synes, at et par Momentum 4 bliver for dyre, er Accentum et rigtig godt alternativ. Her får du nemlig en ægte hi-fi-lyd og Hybrid Noise Cancellation-teknologi samt adgang til Sennheiser Smart Control App, men til en mere budgetvenlig pris.

Hovedtelefonerne har desuden et flot stilrent design.

Designet med fokus på komfort

Sennheiser Accentum er designet med fokus på komfort og ergonomi. De er derfor velegnede, hvis du ofte har dine hovedtelefoner på i mange timer af gangen. De er udstyret med lette og justerbare bøjler og ørepropper, som du let kan tilpasse til dine ører og hovedform.  Og med en batterilevetid på helt op til 50 timer, kan du høre musik i timevis, uden at blive træt i hovedet.

Bose QuietComfort

Bose QuietComfort 45 er en del af Bose QuietComfort-serien, som er en linje af støjreducerende hovedtelefoner, der er kendt for deres evne til effektivt at dæmpe omgivende tøj og for deres fremragende lydkvalitet. Bose QuietComfort 45 er ingen undtagelse og bringer flere forbedringer og nye funktioner i forhold til forgængerne QuietComfort 35.

Specifikationer: Vægt:  240g | Batterilevetid: 24 timer | Ladetid: 2,5 timer (hurtigopladning på 15 min. til 3 timers batterilevetid) | Bluetooth 5.1 | ANC-teknologi | Aware Mode

Fordele

 • Nem opsætning med Bose Music-app’en
 • Lækre letvægtige materialer af høj kvalitet
 • Forbedret aktiv støjreduktion med to tilstande
 • Premium lydkvalitet

Ulemper

 • ANC kan kun slås fra ved at aktivere Aware Mode
 • Ingen indbygget virtuel assistent

Et genfødt ikon

Bose QuietComfort 45’s forgænger, Bose QuietComfort 35, var et sandt ikon inden for hovedtelefoner med sine fremragende støjreducerende egenskaber og ikke mindst lydkvalitet. Bose QuietComfort 45 er efterfølgeren, som ifølge os, er endnu bedre. Du får de samme gode egenskaber fra QuietComfort 35, men med forbedret støjreduktion, komfort, lettere vægt og længere batterilevetid.

Støjreducerende egenskaber i særklasse

Hvis du er på udkig efter et par støjreducerende hovedtelefoner som er komfortable at have på i lang tid, holdbare og robuste og med en lækker lyd, så er Bose QuietComfort 45 et rigtig godt valg. Særligt hovedtelefonernes støjreducerende egenskaber er i en klasse for sig, og hvis du har brug for at høre dine omgivelser, kan du nemt og hurtigt skifte til Aware Mode, som gør det muligt for dig at høre din musik og dine omgivelser på samme tid.

Før du køber dine nye hovedtelefoner

Der er mange vigtige features at holde styr på, når du køber hovedtelefoner. Derfor hjælper vi dig her med at gennemgå de absolut vigtigste ting, du skal være opmærksom på, når du køber støjreducerende trådløse hovedtelefoner. Der er nemlig nogle gode specifikationer, du med fordel kan være opmærksom på, når du er på udkig efter dine hovedtelefoner. Hvad enten de er til arbejde, transport eller andre formål.

Trådløse hovedtelefoner eller med kabel

Teknologien er efterhånden blevet så god, at der ikke er den store grund til at købe et par hovedtelefoner med et langt kabel, der vikler sig sammen og er til besvær, når du kører på cyklen eller går på gaden.

Batteritiden er god på langt de fleste hovedtelefoner, og bluetooth-forbindelsen er i dag så stærk, at du stadig får en god lydkvalitet. Der er dog stadig en begrænsning på bluetooth-forbindelsen, og derfor kan det være en fordel at købe et par hovedtelefoner, hvor du eksempelvis kan tilslutte et USB-kabel.

Det gælder eksempelvis, hvis du skal se film, hvor der godt kan komme lidt forsinkelse på lydsignalet, hvis dine enheder eller hovedtelefoner ikke er opdateret med den nyeste bluetooth-teknologi.

Støjreducerende hovedtelefoner

Det lyder næsten for godt til at være sandt. To klapper over ørene, og så kan du lukke verdens støj ude. Teknologien er heller ikke simpel. På de støjreducerende hovedtelefoner sidder der en række små mikrofoner, som hele tiden lytter til dine omgivelser og flere hundrede gange i sekundet frasorterer de uønskede lyde fra dit signal. Det er selvsagt avanceret teknologi, og derfor koster hovedtelefonerne også tit over 1000 kroner.

Over-ear eller on-ear hovedtelefoner

Støjreducerende hovedtelefoner er typisk såkaldte over-ear høretelefoner. Det betyder, at de omslutter dine ører, og på den måde kan de bedre filtrere lyden udefra væk. On-ear høretelefoner omslutter til gengæld ikke dine ører helt, og derfor kan de ikke give den samme støjreducerende effekt. Men det kan selvfølgelig være en fordel med et par trådløse over-ear hovedtelefoner, hvis du stadig gerne vil høre, når nogle forsøger at komme i kontakt med dig.

Så hvad er bedst? On-ear hovedtelefoner og over-ear kan være lige gode. Det er i sidste ende ren og skær præference.

Bluetooth

Den trådløse teknologi udvikler sig hele tiden, så forbindelsen bliver bedre, du kan opnå bedre rækkevidde, opleve færre udfald i lyden og lytte til musik i bedre kvalitet uden forsinkelse. Derfor kan du med fordel gå efter et par hovedtelefoner, som har en af de nyeste bluetooth-generationer.

I skrivende stund er den nyeste bluetooth-generation 5.2. Det er dog ikke alle hovedtelefoner, som kan understøtte dette, men så længe du køber nogle bluetooth 5-hovedtelefoner, er du på den sikre side. Bluetooth 4 kan også have et fint signal, men hvis du eksempelvis vil bruge hovedtelefonerne til at se film eller serier, kan der være lidt irriterende forsinkelser på signalet.

Pris og kvalitet

Støjreducerende hovedtelefoner er desværre ikke helt billige. Teknologien er avanceret og kræver særlige mikrofoner for at registrere lyden, der skal udelukkes. Derfor skal du regne med, at dine hovedtelefoner kommer til at koste mellem 1500 og 2500 kroner. Enkelte luksusmodeller koster helt op mod 6000 kroner. Der findes også modeller til under 1000 kroner, og her er det typisk en mere forsimplet støjreduktion.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er de bedste hovedtelefoner?

Sony WH-1000XM4 er markedets mest avancerede hovedtelefoner, som har den ypperste støjreduktion. De er videreudviklingen af de epokegørende WH-1000XM3, der satte en helt ny standard for støjreducerende hovedtelefoner. M3’erne er stadig virkelig gode hovedtelefoner, men desværre har de en lidt forældet bluetooth-forbindelse. Derfor vinder de ikke vores bluetooth hovedtelefoner test, men de er absolut bedst til prisen, da de kan fås til cirka 3/5 af prisen på de nyere XM4. De bedste hovedtelefoner er dog i sidste ende dem, der passer til dit behov.

Hvilke hovedtelefoner har den bedste støjreduktion?

Sony laver de absolut bedste støjreducerende hovedtelefoner. Med WH-1000XM3 satte de den standard for støjreduktion, som alle andre producenter forsøger at genskabe. Hvem er så lykkedes bedst med det? Det har Sony selv. Deres WH-1000XM4 har nemlig forbedret nogle næsten perfekte støjreducerende hovedtelefoner.

Hvad er forskellen på on-ear og over-ear hovedtelefoner

Over-ear hovedtelefoner omslutter dine ører. Det er nødvendigt for at kunne få en så effektiv støjreduktion som muligt. On-ear hovedtelefoner omslutter til gengæld ikke. Det betyder, at de ikke kan udelukke ligeså meget lyd som over-ear hovedtelefoner, men til gengæld har du en god fornemmelse af, hvad der foregår omkring dig, og du kan høre, hvis nogle forsøger at komme i kontakt med dig. Der findes også støjreduktion til on-ear hovedtelefoner, men den er sjældent lige så effektiv. Derudover er over-ear hovedtelefoner og on-ear hovedtelefoner meget ens.

Om Oliver Jensen

Mit navn er Oliver Jensen, og jeg er skribent her på TechMatch. I min fritid elsker jeg at gå i dybden med elektronik (jeg har blandt andet et stort "Smart Home" setup derhjemme).Mit mål her på TechMatch er at kunne hjælpe almindelige danskere på vej i deres køb af elektronik, også selvom de ikke nødvendigvis ved meget om det.