TechMatch er støttet af vores læsere. Når du køber gennem links på hjemmesiden, kan vi tjene en affiliate kommission. Læs mere.

Læs hvordan vi udvælger og tester produkter her.

4G router test: Find den bedste 4G router til SIM kort

Skal du koble dit sommerhus op med superhurtigt WiFi? Eller vil du gerne blive lidt mere mobil og havde hurtigt internet med dig overalt?

Så læs med her.

Vi guider vi dig til at finde den bedste 4G router, hvor du bare skal bruge et SIM-kort for at komme på mobilt bredbånd.

Bedst i test

Netgear Nighthawk M2

Netgear Nighthawk M2

Bedste Billige

TP-Link M7450

TP-Link M7450

Også god

Netgear Nighthawk M1

Netgear Nighthawk M1

Det er efterhånden de færreste, som kan klare sig uden en internetopkobling. Hvad enten du vil i kontakt med familien, arbejde hjemmefra eller se en god tv-serie er internettet ikke til at komme udenom.

Desværre er det bare ikke alle steder, hvor man kan få leveret lynhurtigt bredbånd. Der er stadig en god håndfuld adresser i Danmark, hvor det er meget besværligt at få adgang til WiFi med de højeste hastigheder.

Men bare rolig, hjælpen er nær.

I denne test gennemgår vi nemlig de bedste trådløse routere, hvor du ikke behøver andet end et SIM kort for at blive koblet op på 4G-nettet.

Læs også: Router test

4G router test

Vi er slet ikke gået ordentligt igang med vores test endnu, og alligevel har vi allerede skrevet flere gange om højt tempo med routere der gør brug af mobilt bredbånd.

Og hvorfor skal det så gå hurtigt?

Jo, fordi du har langt bedre ting at bruge din tid på end at vente på langsomt WiFi.

Det kan desværre også være ret tidskrævende at finde de bedste routere på markedet. Hvis du i forvejen har en lidt langsom forbindelse til internettet, er det ikke sjovt at skulle lede længe efter en ny mobil bredbånd router.

Vi har sparret dig for besværet og gennemgået markedet for at finde den bedste router med SIM kort. Vi har udvalgt 5 forskellige routere, der kan give dig 4G internet til hjemmet.

Her er de bedste 4G routere med SIM kort:

 • Netgear Nighthawk M2 – Bedst i test
 • TP-Link M7450 – Bedste billige 4G router
 • Netgear Nighthawk M1
 • TP-Link M7350
 • Netgear Aircard 810S

De er blevet nøje udvalgt, efter vi har researchet os igennem et utal af forbrugeranmeldelser, uvildige tests og nærlæst produktbeskrivelserne. Vi har fremhævet alle de individuelle fordele og ulemper ved produkterne.

Vi går også i dybden med de specifikke egenskaber ved routeren og fremhæver specifikationerne, så du har det bedste udgangspunkt for at sammenligne produkterne og købe den bedste 4G modem router.

Netgear Nighthawk M2

“Bedste 4G router” – Forbes.

Netgear Nighthawk M2 – Bedste 4G Router

Har du det sådan, at der bare ikke skal være begrænsninger på dit internet? Så kig med her. For Netgears superstærke mobil router til simkort er en router, som kan servicere hele familien, selvom I allesammen er koblet på. Ikke meget at sige til, at Forbes har kaldt den en af markedets bedste mobile routere.

Specifikationer: Datanetværk: 3G og 4G/LTE | Maks. downloadhastighed: 2 Gbps | Maks. uploadhastighed: 150 Mbps | Batteridrevet | Vægt: 240 g | Bedst i test

Fordele

 • Vanvittig høj hastighed samlet i en trådløs router til mobilt bredbånd
 • Mobil og let at tage med sig
 • Routeren er batteridrevet

Ulemper

 • Lidt dyr sammenlignet med andre trådløse routere

Super mobil router til mobilt bredbånd

Det burde være indelysende, at et mobilt bredbånd modem skal være mobilt. Men det er langt fra tilfældet.

Tit skal routerne tilsluttes via USB og kan kun benyttes af en enhed ad gangen. Det gælder ikke Nighthawk M2, der fungerer ligesom en helt normal router. Den er bare batteridrevet og kører via et SIM-kort. Det betyder de facto, at du for alvor er fri til at tage din router med overalt: Sommerhuset, ferien eller hjemmet.

Klarer mange timers brug

De tidligere 4G routere kunne godt blive ret varme, hvis du havde brugt dem i lang tid, og så skulle de have en pause. Det gælder ikke Nighthawk M2. Du kan tilkoble op til 20 enheder på en gang, og du får stadig ekstremt hurtigt WiFi med denne kraftig simkort router. Det gælder uanset, hvor du er henne, for denne router kører som sagt på batteri.

Det gør routeren perfekt til, at hele familien kan komme på internettet på samme tid.

Routeren fylder ingenting

Man skulle tro, at den her superrouter ville fylde et helt bryggers op, for at kunne opnå sine imponerende resultater. Men så kan du godt tro om igen. Nighthawk M2 vejer sølle 240 gram og har nogenlunde samme størrelse som en æske spillekort. Den er med andre ord perfekt til at have med rundt på rejser, for den passe perfekt ned i tasken.

TP-Link M7450

Med denne lille, kompakte 4G router med SIM-kort kan du være sikker på, at du altid har adgang til internettet, når du har brug for det. TP-Link M7450 er lille, kompakt og ekstremt let at have med på farten, så du kan sikre dig en hurtig forbindelse, uanset hvor du er.

Specifikationer: Maks. downloadhastighed: 300 Mbps | Oplades via Micro USB | Frekvens: 2,4 GHz og 5 GHz | Op til 15 timers batteritid

Fordele

 • Mobil og let af have med
 • Routeren har en god pris
 • Fint batteri

Ulemper

 • Det er ikke så tit, at du kan udnytte routeren fuldt ud ift. maks. hastighed

Perfekt mobil bredbåndsrouter til rejser

Lille og kompakt. Hvad mere kan man efterspørge, når man er på jagt efter en lille router, man kan have med på rejsen? Du har sikkert prøvet at sidde på et hotel med en WiFi-forbindelse, der var helt til hest. Men her har du en WiFi router til SIM-kort, der er så lille, kompakt og effektiv, at du aldrig går ned på internet igen.

Følg forbrug af mobilt bredbånd

Routeren er udstyret med et smart display, der viser, hvor meget data du har brugt, så du ikke ender med en stor, uforudset dataregning. Du kan endda også bruge den medfølgende app til at sætte databegrænsninger, så dataforbruget ikke pludselig stikker af, hvis der er mange forbundet på samme tid.

Hurtig og nem at bruge routeren

Egentlig skal din router bare give dig adgang til internettet uden at være til mere besvær. Derfor ser vi det også som et stort plus, at denne router faktisk er virkelig nem at bruge. Den skal bare lades op, og når du så tænder den, er den klar til brug med det samme. Du når knap nok at tælle til tre, før at du er koblet op på internettet.

Netgear Nighthawk M1

Netgear Nighthawk M1

Selvom denne Nighthawk allerede er blevet overhalet af lillebroderen M1, er det her så sandelig en 4G LTE router, der er værd at spærre øjnene op over. Det er nemlig stadig en af markedets absolut bedste 4G routere, der nærmest kun bliver overgået af sin yngre lillebror. Til gengæld kan du få den her router godt og vel tusind kroner billigere.

Specifikationer: Maks. downloadhastighed: 1 Gbps | Vægt: 240 g | Batteridreven | Display, så du kan overvåge forbrug | USB-C og ethernet port

Fordele

 • Virkelig hurtigt mobilt bredbånd
 • En WiFi router du kan have med overalt
 • Kan deles med hele familien

Ulemper

 • Det er de færreste steder du kan komme op på 1 Gbps

Lang batteritid

Du kan bruge denne router en hel dag, hvor du både forbinder den til din laptop, computer og smartphone. Den vil stadig have batteri tilbage, for dens monsterbatteri holder bare ud time efter time. Det gør routeren velegnet til de lange bilture eller hvis du skal være væk fra en stikkontakt i lang tid.

Slip for hotelernes sløje WiFi routere

Nogle gange tror man næsten, det er en joke, når man er på et hotel og får at vide, at der er internet med i prisen. Man logger på det håbløse langsomme WiFi, der er så langsomt, at de vil gå hurtigere at sende en brevdue, hvis du skal have en besked sendt hjemad.

Med den her router skal du bare smække SIM-kortet i, og så er du koblet op på lynhurtigt internet.

Rigtig hurtigt mobilt bredbånd

Der er egentlig kun en 4G router, som kan måle sig med denne Nighthawks lynhurtige WiFi forbindelse. Det er 4G routeren Nighthawk M2. M1’eren kan fange en 1 Gbps-forbindelse. Det er så hurtigt, at du faktisk får svært ved nogensinde at nå op på dens maksimale hastighed, før der er kommet en kraftig udbygning af 4G-netværket.

TP-Link M7350

Det er ikke lang tid siden, at TP-Link fik alverdens tech-entusiaster til måbe over M7350. Med sit stabile, hurtige internet var der nærmest ikke en finger at sætte på denne router. Den er siden da blevet overhalet af bedre og hurtigere routere, men det her er stadig en god, solid router, som absolut stadig kan løfte sin opgave med stolthed.

Specifikationer: Maks. downloadhastighed: 150 Mbps | Maks. uploadhastighed: 50 Mbps | Forbind op til 10 enheder | Cirka 8 timers batteritid ved fuld brug

Fordele

 • Billig og stadig en effektiv LTE router
 • Passer til det danske netværk (så du altid kan få forbindelse)
 • Lille, kompakt og let at transportere

Ulemper

 • Ældre model samenlignet med de andre routere

Passer til de fleste netværk

Hurtigt er godt. Rigtig godt. Men hvis din router ikke passer til dit lokale netværk, er den jo ikke meget værd. Hvis du køber en router, der kan trække ekstremt hurtige hastigheder, kommer du hurtigt til at kaste perler for svin.

Selvom M7350 er en lidt ældre model, passer den faktisk ret fint til det danske 4G-netværk. Den kan trækker op til 150 Mpbs, og det passer fint med hastigheden på det danske netværk. På denne måde er du sikret, at du altid kan benytte mobilt bredbånd.

Gennemprøvet testvinder

Efter at have været på markedet i en del år, kan vi roligt lovet, at M7350 er blevet grundigt gennemtestet. Den har nemlig været et af de allermest populære produkter i alverdens mobilt bredbånd router test.

I mange år har folk søgt mod denne router, hvis man vil have en formidabel 4G router til simkort. Tiden er absolut ikke løbet fra den, men hvis du planlægger at bruge din router om 10 år, skal du måske have fat i en nyere model, der kan klare højere hastigheder.

Rigtig godt batteri i routeren

I hele 8 timer kan du surfe så tosset du vil med denne router. Det stærke batteri kan klare lang tids høj-intenst brug. Faktisk kan batteriet holder sig friskt i hele 480 timer, hvis det er i standby-funktion. Og hvis du endelig skulle løbe tør for batteri, kan du nemt USB-genoplade dette produkt, man bare må kalde en virkelig god trådløs router til SIM-kort.

Netgear Aircard 810S

Netgear Aircard 810S

Bliv klar til fremtiden med denne hurtige router, som bare venter på, at der bliver skruet op for hastighederne i 4G-masterne. Det her er det lille, prisvenlige supplement, som Netgear har lavet til deres imponerende Nighthawk-serie. Tophastigheden er skruet lidt ned, og det samme gælder prisen. Men du kan være sikker på, at AirCard 810S stadig sikrer dig lynhurtigt internet.

Specifikationer: Maks. downloadhastighed: 600 Mbps | Op til 11 timers batteritid | Vægt: 132 gram

Fordele

 • Hurtig og relativt billig wifi router
 • Routeren er fremtidsikret
 • Kan bruges som powerbank til smartphones

Ulemper

 • Lidt begrænset batteritid

Står på skuldrene af giganter

Netgear laver nogle af de absolut mest effektive routere på 4G-markedet. Ja, nogle vil måske sige, at de er alt for effektive, fordi du aldrig får fuldt udbytte af deres ydeevne.

Hvis du er en af dem, bør du kaste et blik på Aircard 810S. Den er den prisvenlige udgave af de mest hårdføre Netgear-routere, som stadig kan opnå imponerende høje hastigheder.

Skabt til at være på farten

Har du brug for en let, kompakt router, som er nem at have med dig omkring? Så kast et blik på Aircard 810S. Du kan godt finde en bedre router til dit sommerhus, men denne router er næppe til at slå, hvis du altid er på farten og har brug for en lynhurtig opkobling på ingen tid.

Bare det, at den kan bruges som powerbank til din smartphone understreger, hvordan den er tiltænkt mobilitet.

Laver både 5 GHz- og 2.4 GHz-signal

Hvis du vil have valgmuligheden mellem høje hastigheder og stor fleksibilitet, er Aircard 810S et godt bud. Den udsender nemlig både et højhastigheds 5 GHz-signal og et 2,4 GHz-signal, som har en større rækkevidde. Du kan altså både sørge for, at så mange som muligt kan koble sig på, og at man kan fange de højeste hastigheder med god forbindelse.

Før du køber din nye 4G router til SIM-kort

Ja, indrømmet. Det kan være lidt svært at finde rundt i det her marked med 4G routere. Der er mange begreber at holde styr på. Det kan være svært at holde styr på, de helt rette hastigheder, hvis man ikke er IT-ekspert.

Du har måske besluttet dig for et købe en 4G router, men du er stadig i tvivl om, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber din nye router.

Derfor har vi samlet nogle af de mest gængse spørgsmål, som opstår når man er på udkig efter hurtigt, mobilt internet. Svaret på disse spørgsmål kan forhåbentligt hjælpe dig med at finde det helt rigtige produkt. Så kan du blive helt skarp på, hvilken 4G router der passer allerbedst til dine behov og ønsker ift. forbindelse, hastighed og pris.

Hvad er 4G?

4G er egentlig en forkortelse, som står for “Fourth generation mobile networks”. Det er altså et mobilt datanetværk, der sikrer, at man kan hente data ned fra internettet, uden du skal være i nærheden af en fast internetopkobling. Den her mobildata svæver i luften og kan fanges næsten overalt i Danmark. Når vi kalder det for 4G, afspejler navnet først og fremmest, at teknologien har udviklet sig over flere generationer.

web page online internet browser

Teknologien har været brugt overalt i en god håndfuld år, så du kan være sikker på, at alle enheder der er lavet fra omkring 2015 og frem efter også kan modtage og håndtere 4G.

Det er først og fremmest en teknologi, som er udviklet til vores smartphones, så vi kan tilgå internettet hvor som helst og når som helst. Men der er ingen grund til blot at reservere dette netværk til telefonerne. Derfor henter din 4G router det samme signal og spreder det videre, så folk kan koble sig op på et hurtigt, lokalt WiFi-signal. Din 4G router er nemlig bygget, så den kan fange signalet meget bedre end din smartphone, der også skal kunne mange andre ting.

Routeren skal ikke bekymre sig om at vise vej, holde kontakten med din mor eller lægge billeder op på de sociale medier. Den skal bare sørge for at levere den bedste forbindelse til internettet. Derfor kan den gøre arbejdet langt bedre end din smartphone.

4G LTE hastighed

Hastigheden på internettet stiger hele tiden, og du kan i dag få rigtig hurtigt internet de fleste steder over hele Danmark. Hastigheden bliver målt ud fra, hvor meget data der bliver hentet i sekundet. Det bliver målt i megabit per sekund:

mbps. Du kan sådan cirka regner med at en stille og rolig surfing på nettet kræver godt og vel 5-19 mbps. Hvis du vil streame film, tv eller online spil, skal du niveauet op og ramme mellem 20 og 49 mbps. De højere hastigheder er brugbare, hvis der er mange, som skal bruge lynhurtigt internet samtidigt, eller du vil streame en HD-film.

I Danmark kan du opleve hastigheder, som er blevet målt helt op til 329 mbps, og det er altså meget hurtigt. Men i virkeligheden skal du nok mere regne med en gennemsnitshastighed på omkring 70 mbps. Det er også ret hurtigt, især når det er mobilt bredbånd.

Hastigheden på 4G LTE kan variere en del. Hvis mange bruger det samme netværk samtidigt, kan det reducere hastigheden. Du har måske opdaget, at internettet er langsommere, hvis du er på festival, fodboldstadion eller et andet sted, hvor mange mennesker er samlet på lidt plads. Dette er en af ulemperne ved 4G LTE wifi. Dog opvejer det, at man kan have en trådløs router med overalt.

Hastigheden kan også ryge nedad, hvis du er langt fra en mast, befinder dig i en kælder eller ikke har det rette udstyr.

Trådløs router med SIMkort dækning

Din router kommer til at virke lidt ligesom en mobiltelefon. Du køber et SIM-kort, som du sætter ind i routeren. Så opnår det forbindelse til internettet, og så betaler du efter, hvor meget du bruger internettet. De fleste abonnementer har dog store datamængder med som udgangspunkt i abonnement, så medmindre du ser store HD-film, kommer du næppe til at løbe tør for data.

smart watch accessory eletronic gadget devices

Dækningen afhænger lidt af, hvilken udbyder af mobildata, som du har abonnement hos. I Danmark er der tre udbydere, som har et 4G-netværk. Det er TDC, 3 og Telenor/Telia. Fordi deres netværk er forskellige, kan dækningsområdet også være lidt forskelligt.

De dækker generelt set det meste af landet, men der er stadig på pletter på landkortet. Derfor kan det være en god idé at tjekke, om din udbyder dækker det sted, hvor du vil bruge din router.

Det er især i yderområderne, at dækningen kan blive lidt plettet. Så hvis du skal bruge din 4G router i sommerhuset, gør du klogt i at undersøge dækningen der, inden du køber din router. Det kan du gøre flere steder på nettet, hvor du kan sammenligne de forskellige dækningskort. Så kan du zoome ind på det sted, hvor du vil bruge din router og se, hvor hurtig forbindelsen er der.

Men du skal ikke være bekymret over, at hele landet ikke er dækket af 4G. De steder, hvor der ikke er 4G dækning, er du dækket godt ind af enten et 3G- eller 2G-signal, som du sagtens kan blive koblet op på. De er bare lidt langsommere.

4G router pris

Prisen hænger typisk sammen med, hvor hurtigt internet din router kan hente. Du kan i dag sagtens finde en router, som kan hente godt, hurtigt internet til omkring 500 kroner. Men hvis I er flere, der skal bruge den samme forbindelse, skal du også overveje at købe en væsentligt dyrere router, der kan fordele signalet bedre mellem jer.

Priserne ligger på op mod 3000 kroner, men du skal også have et meget stort behov for ekstremt hurtigt internet, hvis du har brug for en router i den prisklasse.

Der sker dog meget med datateknologien, og hvis du vil være sikker på, at du kan bruge din router mange år ud i fremtiden, kan det godt være en god idé at købe en af de lidt dyrere routere. Derfor skal du nok regne med, at du i hvert fald skal bruge 1000 kroner på en router og måske også 1500 kroner, hvis du også vil kunne følge med, når kvaliteten stiger på de film og TV-programmer, du streamer.

Brug en 4G mobil router som hotspot

Du har måske allerede prøvet at dele et WiFi-signal fra din mobiltelefon. Det er smart, hvis du står og mangler internet på din laptop eller tablet. Mange steder er det kun din telefon, der er koblet op på internettet, og derfor ser mange telefonen som et smart hotspot.

Men din telefon har mange opgaver, og derfor er den slet ikke optimeret til at være et WiFi-hotspot. Batteriet bliver hurtigt brugt, og det er heller ikke det optimale signal, der bliver sendt videre fra telefonen. Derfor kan du med stor fordel opgradere til en 4G mobil router, så du får det absolut optimale signal, der er til rådighed. Så sparer du på din telefons batteri, og du får samtidigt hurtigere internet på dine andre enheder.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken 4G router er bedst i test?

Nighthawk M2 fra Netgear er bedst i test. Den kan opnå en vanvittig hurtig downloadhastighed på 2 Gbit. Den har et kraftigt batteri, som kan holde til manges timer brug.

Den kan faktisk mere, end de fleste har brug for, så med mindre du har en stor familie, hvor mange af jer gerne vil være koblet på samtidigt, anbefaler vi, at du enten køber M7450 fra TP-Link eller Aircard 810S fra Netgear. Deres specifikationer passer rigtig godt til, hvad du får brug for på mobildata-markedet i Danmark i dag, og de er sikret til fremtidens teknologi, når hastighederne bliver skruet op.

De er tilmed optimeret til transport, så du kan snildt have den med på forretningsrejsen eller i sommerhuset. De vejer nemlig tæt på ingenting og kan supernemt glide ned i din taske. Så er du sikret hurtigt internet, hvis hotellets routere ikke er opgraderet siden forrige århundrede.

I dag kan du også roligt købe M7350 fra TP-Link, der har været en god, solid router, siden 4G blev dominerende i midten af 2010’erne. Men denne router er også ved at have udlevet sin storhedstid, og selvom den stadig har nogle gode år i sig, trænger den nok også snart til at gå på pension.

Hvad er en 4G router til SIM kort?

En 4G router en en enhed som opfanger mobildata og omdanner dataen til et WiFi-signal, du kan koble på med din laptop, tablet eller smartphone. Det minder om den internetdeling, du kan lave med din smartphone. Du betaler nemlig for den data, du bruger, og du har sat et SIM-kort ind i din router – ligesom hvis det var en smartphone. I stedet er det blot en trådløs router.

Din router kobler sig på det såkaldte 4G-netværk som spreder mobildata over stort set hele Danmark. Det er det samme netværk, som din smartphone bruger til at gå på internettet. Fordelen ved at koble dig på internettet via 4G er, at du kan komme online alle steder. Ikke kun de steder, hvor der allerede er opsat en trådløs router. På denne måde kan man udnytte mobilt bredbånd som trådløse routere.

Derfor kan en 4G router være smart at tage med i dit sommerhus, eller hvis du skal ud på en rejse, hvor du er usikker på, om der er god nok forbindelse, der hvor du skal overnatte.

Hvilken 4G router skal jeg vælge?

Hvis der er mange, som skal bruge routeren, og derfor skal koble sig på samme internetforbindelse, er det en god idé at købe en af de lidt dyrere modeller på markedet. Vi anbefaler Nighthawk M2 fra Netgear, som er den absolut bedste router i vores test.

Men hvis du tit rejser alene og kun skal bruge din internetopkobling til dig selv, anbefaler vi, at du køber en lidt billigere router, som er rigeligt kraftig til at fange det fulde 4G-signal. TP-Link har lavet en kraftig router, som hedder M7450. Den kan dele et signal, som er mere end stærkt nok til at se film i HD-kvalitet. Du kan også være sikker på, at denne router nok skal kunne følge dig i mange år frem i tiden.

Alternativt kan du købe Aircard 810S fra Netgear. Det kan dele en dobbelt så høj hastighed som M7450 og er som skabt til at rejse med en vægt på blot 132 gram. Til gengæld er det også lidt dyrt, men sådan er det jo med kvalitet. Det koster desværre.

Om Oliver Jensen

Mit navn er Oliver Jensen, og jeg er skribent her på TechMatch. I min fritid elsker jeg at gå i dybden med elektronik (jeg har blandt andet et stort "Smart Home" setup derhjemme).Mit mål her på TechMatch er at kunne hjælpe almindelige danskere på vej i deres køb af elektronik, også selvom de ikke nødvendigvis ved meget om det.