TechMatch er støttet af vores læsere. Når du køber gennem links på hjemmesiden, kan vi tjene en affiliate kommission. Læs mere.

Læs hvordan vi udvælger og tester produkter her.

Elcykel test: Her er de bedste elcykler til damer og herrer

Cykelturen bliver en del lettere med en ekstra hjælpemotor. Den gør dig i stand til at køre længere distancer, uden at du får sved på panden.

Men hvilken model skal du købe?

Det guider vi dig til i denne test af elcykler, hvor vi gennemgår 6 af markedets bedste elcykler. Der er både cykler til herrerne og damerne.

Bedste (Herrer)

Gazelle Ultimate C8+ HMB

Gazelle Ultimate C8+ HMB

Runner up

Kalkhoff ENDEAVOUR 7.B Excite

Kalkhoff ENDEAVOUR 7.B

Bedste (Damer)

Kildemoes City Retro Steps 7g

Kildemoes City Retro Steps 7g

Når det er ved at være sommer, er der næppe noget bedre tidspunkt at udskifte den kogende bil med en ny elcykel, der transporterer dig fra A til B med så meget eller lidt assistance, som du ønsker, mens du mærker den dejligt kølige vind i ansigtet.

Elcyklen er blevet mere og mere populær som et alternativt, miljøvenligt køretøj for pendleren, der ønsker et nemt, effektivt transportmiddel, som er hurtigere end den traditionelle cykel og samtidigt giver frisk luft og så meget motion, man ønsker.

Elcyklen er også bare et fantastisk og super sjovt transportmiddel for cykelentusiasten, der ønsker at cykle langt og hurtigt.

Vi har foretaget en test af de førende elcykler – 3 modeller til herrer og 3 modeller til kvinder – for at hjælpe dig med at finde den elcykel, der passer lige netop til dit budget og dine behov. Uanset om du er på udkig efter en kraftfuld motor, en hurtig elcykel eller billige el cykler. Så kan du finde noget for dig i vores elcykel test.

Elcykel test (herre)

Vi har testet 3 af markedets allerbedste elcykler til herrer. Vi har gennemgået deres teknisk specifikationer, læst brugertests og vejet cyklerne fordele og ulemper op imod hinanden. På den måde kan du træffe det bedste cykelvalg, hvis du er på jagt efter en ny elcykel med denne elcykler test. Vi har kun udvalgt de bedste modeller, så hvis du straks forelsker dig i en model, kan du roligt købe den.

Her er de modeller, vi har fundet fremt til:

I testen sammenligner vi deres unikke fordele og ulemper. De helt særlige egenskaber ved hver enkelt elcykel bliver fremhævet, så du i ro og mag kan danne dig et overblik over markedet for elcykler. På den måde bliver du godt klædt på til at lave det rigtige køb. Uanset om du er på udkig efter hurtige elcykler eller noget helt andet.

Gazelle Ultimate C8+ HMB

Gazelle Ultimate C8+ HMB – Bedst i test elcykel

Denne prisvindende elcykel læner sig tæt op ad den almindelige C8 elcykel fra Gazelle, som vi berører senere i testen. Men denne cykel har fået et par markante opgraderinger.

Specifikationer: 8 indvendige Shimano Nexus gear | Motorkraft: op til 50 nm | 500 W batteri | Rækkevidde: 145 km

Fordele

  • Sexet look og finish i den grå farve “desert titanium grey”
  • Kraftfuld Bosch-motor
  • Læderhåndtag med godt greb og høj komfort

Ulemper

  • De indvendige gear er sværere og dyrere at foretage reparationer på

Kraftmonster med stil

El cyklen er udstyret med en kraftig motor fra Bosch, der har en ydeevne på op til 50 Nm. Motoren er en centermotor, der er placeret ved pedalerne og sikrer en blød, effektiv kørsel. Det giver dig et betydeligt skub ude på vejene, så kan du nå op og kører 25 km/t.

Dertil kommer udseendet. Denne elcykel er virkelig en eye-catcher. Med sit stive, holdbare stel i aluminium og sit rå finish i den grå variant “desert titanium grey” står denne el cykel som en virkelig sporty model.

Lang rækkevidde

Nu hvor du får den ekstra motorhjælp, skal du også sikre dig, at du kan køre langt, så du får fordelen af den ekstra motor. Det får du også med Gazelle Ultimate C8+ HMB. Den har et 500 Wh batteri, der giver dig en rækkevidde på hele 154 kilometer (så længe cyklen er i “Eco mode”). På den måde, er du garanterer, at der er nok strøm til selv de allerlængste cykelture.

Sikkerhed i top

Med den ekstra fart, skal du også være ekstra opmærksom på, hvordan du får stoppet cykelen. Denne herre el cykel har hydrauliske fælgbremser fra Magura, som er af høj kvalitet. På den måde kan du være sikker på, at du stopper, når du faktisk vil stoppe. Faktisk er bremserne så effektive, at man bør være opmærksom på fælgbremsers til tider hårde opbremsninger i glat eller vådt føre.

Kalkhoff ENDEAVOUR 7.B Excite

Kalkhoff ENDEAVOUR 7.B Excite

Det her er nok den “bedste” elcykel på vores liste og den bedste elcykel med centermotor. Men det er også den langt dyreste. Denne herre elcykel fra Kalkhoff repræsenterer en af de bedste elcykler på markedet.

Specifikationer: Lavet i aluminium | Tophastighed: 45 km/t | 12 udvendige gear fra Shimano | Hydraulisk skivebremse | Maks. rækkevidde: 110 km

Fordele

  • Flot og elegant finish i yderst holdbart aluminium
  • Høj tophastighed
  • Perfekte nedbremsningerFordele

Ulemper

  • Begrænset rækkevidde

Hurtig cykel

Denne Kalfhoff elcykel er udstyret med en kraftig motor (centermotor) fra anerkendte Bosch, som har en topfart på 45 kilometer i timen og gør dette til en særdeles hurtig el cykel.

Dette gør elcyklen særdeles egnet til dig, der pendler meget lange strækninger eller generelt bare holder virkelig meget af at cykle langt. Taget den tårnhøje pris i betragtning er det lidt skuffende, at elcyklens batteri “kun” har en rækkevidde på 110 kilometer, men man kan spørge sig selv, hvor ofte man alligevel kommer til at overstige den rækkevidde.

Spækket med gear

Cyklen har en imponerende høj mængde gear (12) i højeste kvalitet fra producent Shimano. Som den eneste af de el cykler med centermotor på vores liste, er denne hurtige elcykel udstyret med udvendige gear, som er langt nemmere at foretage reparationer på eller udskifte end indvendige gear.

Derudover kommer denne herre elcykel med en hydraulisk skivebremse fra Magura. Med disse komponenter er du sikret at kunne håndtere al slags terræn, og at cyklen kan modstå alle slags vejrforhold.

Den er som sagt bestemt heller ikke billig, men her får du virkelig meget for pengene. Cyklen er støbt i stærkt holdbart aluminium med et utrolig flot og elegant finish i de lækre, rå farver “magic black” eller “jet grey matte”.

Klar til vejen med det samme

Elcyklen kommer monteret med for- og baglygter, skærme, bagagebærer, pedaler og støtteben, så den er klar til brug øjeblikkeligt. Som en af de meget dyre elcykler på markedet, ville det også være skuffende, hvis man selv skulle sidde og foretage monteringer eller justeringer inden brug!

Gazelle Orange C8 HMS

Gazelle Orange C8 HMS

Denne Gazelle el cykel i stærkt aluminium og med et flot finish i marineblå er udstyret med en centermotor, der har en tophastighed på 25 kilometer i timen. Cyklen er således godt egnet til brug i byen og imødekommer desuden de fleste cykelbehov, medmindre du er en kæmpe fartentusiast, der ønsker at tilbagelægge store strækninger (hurtigt).

Specifikationer: 400 Wh motor | 500 Wh batteri | Tophastighed: 25 km/t | Rækkevidde 130-180 km

Fordele

  • Fås med to typer batteri, der begge har imponerende rækkevidder
  • Smart og nyttig placering af batteri i bagagebærer
  • Billig elcykel af høj kvalitet.

Ulemper

  • Kan have hårde opbremsninger

Passer til alle terræn

Denne el cykel fra Gazelle er udstyret med 8 indvendige gear fra Shimano. 8 gear sikrer, at cyklen blandt andet kan anvendes som sportscykel i mange typer terræn. At gearene er indvendige betyder dog, at det vil blive sværere og dyrere at få dem fikset, hvis uheldet skulle være ude.

Stærke bremser

Orange C8 HMS har fælgbremser både foran og bagtil. De er virkelig nemme at vedligeholde – og dermed også billige at vedligeholde. Desværre har de heller ikke den blødeste opbremsning sammenlignet med andre typer bremser. Men det er bare en tilvænningssag.

Kan køre virkelig langt

Cyklen fås enten med et 400Wh batteri eller et 500Wh batteri, der har imponerende rækkevidder på henholdsvis under 130 og 180 kilometer. Cyklens batteri er monteret i bagagebæreren, så det altid er lige ved hånden.

Elcykel test (dame)

Vi har selvfølgelig også kigget på nogle af markedets bedste elektriske damecykler, hvor vi har vejet fordele og ulemper op mod hinanden, så du kan blive klædt på til at købe den beste el cykel.

Her er de modeller, vi har fundet frem til:

De repræsenterer nogle af de allerbedste elektriske damecykler, som du kan finde på markedet lige nu. Vi har kun taget de bedste cykler med i vores test, så derfor kan du trygt købe cyklen, hvis du falder over en, som falder lige i din smag.

Kildemoes City Retro Steps 7g

Kildemoes City Retro Steps 7g – Elcykel bedst i test

Kildemoes er en klassiker på det danske cykelmarked, så det er selvfølgelig ikke til at komme uden om en af de meget populære Kildemoes el cykler. Denne prisvindende Kildemoes elcykel til damer har en tophastighed på 25 kilometer i timen med sin centermotor med en kraft på 250 W.

Specifikationer: Centermotor 250 W | Tophastighed: 25 km/t | 7 gear | Rækkevidde: 115 km

Fordele

  • Stilfuldt og elegant retroudseende
  • Både fælg- og fodbremse
  • Virkelig stærk til prisenFordele

Ulemper

  • Lav rækkevidde

Alsidig elcykel

Denne Kildemoes el cykel har 7 indvendige gear, der gør den egnet til alsidigt brug. Uanset om du skal køre stop and go-kørsel inde i byen, eller tilbagelægge lange distancer ude på landevejen. Elcyklens batteri har en rækkevidde på 115 kilometer, hvilket er mere end rigeligt til bykørsel og de fleste øvrige cykelture, selvom det ligger i den lave ende for elcyklerne på listen.

Sikker bremse

Hvis du er lidt utryg ved håndbremserne kan du være helt rolig. Modellen her kommer nemlig med både fælgbremse og fodbremse. Så hvis du er vant til at bremse med føderne og kun bruge håndbremsen i nødstilfælde, kan du være helt tryg. Fodbremsen kræver også meget lidt vedligeholdelse, og som sammen gør cyklen meget sikker.

Gazelle Ultimate C8+ HMB dame

Gazelle Ultimate C8+ HMB

Denne Gazelle elcykel i aluminium har ligesom herreudgaven et fedt, råt finish i farven “desert titanium grey”. Dette er endnu en af de mest udbredte elcykler med centermotor og en tophastighed på 25 km/t.

Specifikationer: Rækkevidde: 140 km | Tophastighed: 25 km/t | 8 Shimano Nexus gear

Fordele

  • Flot design
  • Sikker lås
  • Formonteret udstyr gør den øjeblikkeligt klar til at ramme cykelstierne

Ulemper

  • Fælgbremse eller gear kunne have set en opgradering til prisen.
  • Ellers meget lidt at sætte en finger på her.

Klar til lange ture

Når du har opladet denne cykel, er du klar til en lang dag på landevejen. Det her er en elektrisk cykel med en lang vidde på 140 km. Det sikrer, at der er saft nok i batteriet til selv de helt lange ture. Og at det er en cykel, der hører til på asfalten – ikke i stikkontakten.

Optimeret til forskelligt terræn

Denne dame elcykel er udstyret med 8 indvendige Shimano Nexus gear, der gør den velegnet til både fladt og bakket terræn. Hvis du rammer en bakke, gearer du bare ned, og så kan du let klemme din jerngazelle op over de skrappe bakker, mens du giver selv de mest sporty cyklister baghjul. Bye, bye.

Klar til første tur

Cyklen er allerede udstyret med et væld af formonteret udstyr. Det betyder, at du kan komme ud at suse med det samme, uden at du skal rode med cyklen inden.

Kalkhoff AGATTU 1.B MOVE

Kalkhoff AGATTU 1.B MOVE

Dette er en stilfuld elcykel i den lækre, grå farve “jet grey matte”. Modelen kommer med en kraftig motor fra pålidelige Bosch, der tillader en maksimal hastighed på op til 25 kilometer i timen. Således kan du kommer hurtigt frem og det stærke batteri sørger for, at du kommer vidt omkring.

Specifikationer: Tophastighed: 25 km/t | 7 indvendige gear fra Shimano | Rækkevidde: 150 km

Fordele

  • Stærk, pålidelig motor
  • Lækkert design og farve
  • Lang rækkevidde

Ulemper

  • Det havde været lækkert med udvendige gear

Solid bremse og klar til vejen

Elcyklen kommer med en fælgbremse fra kvalitetsbevidste Magura, der sikre dig en sikker bremseoplevelse. Den kommer også med formonterede for- og baglygter, bagagebærer, støtteben, skærme, lås og pedaler. På den måde er du klar til vejen med det samme.

Klar til lange, varierede distancer

Denne Kalkhoff elcykel er udstyret med 7 indvendige gear. Det er et solidt antal til alsidigt brug, så du både er klar til bakkerne og de lange flade, danske veje. Elcyklens batteri er placeret på aluminiumsstellet og har en rækkevide på hele 150 kilometer, så du er sikker på aldrig at løbe tør for strøm.

Før du køber en elcykel

Rækkevidde

Inden du køber en elcykel, er en af de første ting, du bør spørge dig selv om, hvor langt du skal kunne køre på den. Elcyklen er yderst attraktiv for pendleren, og hvor korte eller lange distancere, der skal pendles, bør være en af de afgørende faktorer ved valget af elcykel.

Har man relativt kort til arbejde, eller skal man primært anvende den til bykørsel, så kan batteriet godt være et område, hvor det kan betale sig at spare lidt. Har man derimod meget langt til arbejde, eller er man bare en kæmpe cykelentusiast, der skal cykle ekstremt lange ture, bør man kigge efter en model med et batteri, der har en lang rækkevidde.

Motor

Der findes to typer af motorer på elcykler: Centermotorer og frontmotorer. Centermotorerne er indbygget ved pedalerne; frontmotorer sidder i cyklernes forhjul. Førstnævnte giver en mere stabil cykel. Motorens kraft er med til at diktere elcyklens hastighed og acceleration.

Der findes to typer af elcykler: Dem, som kan køre op til 25 km/t og dem, som kan køre op til 45. Førstnævnte imødekommer de fleste cykelbehov og er som oftest det bedste valg som bycykel. Sidstnævnte egner sig bedst til cykelentusiasten eller ham eller hende, der skal pendle de helt store distancer.

Gear

Der findes to typer af gear: Udvendige og indvendige. Udvendige gear er bedst – og dyrest – fordi de er nemmest at tilgå ved reparationer, vejer mindre end indvendige gear og har en bedre kraftoverførsel.

Antallet af gear er med til at bestemme alsidigheden ved en elmotor cykel i forhold til brug og terræn. En elcykel med få gear egner sig bedst til bykørsel og kørsel i fladt, jævnt terræn, hvorimod en elcykel med mange gear både kan tjene formålet som bycykel, men samtidigt egner sig perfekt til kørsel i bakket, ujævnt terræn.

Pris

Elcykler er grundet deres (elektriske) komponenter, evner og muligheder ofte langt dyrere end almindelige cykler, men pengene er godt givet ud.

En elcykel er en langtidsinvestering, hvorfor mange elcykler kan købes på delbetaling og således sammenlignes lidt med leasing af en bil. Elcykler fås ligesom almindelige cykler til vidt forskellige priser med det formål at kunne imødekomme forskellige behov og budgetter.

Elcykler med centermotorer er dyrere end elcykler med frontmotorer; særligt dem, der tillader en hastighed på op til 45 kilometer i timen. Dette skyldes, at centermotoren er integreret ved pedalerne og garanterer den mest effektive og naturlige kørsel.

Bremser er et andet komponent, der i høj grad er med til at afgøre prisen. Skivebremser med deres yderst effektive nedbremsninger er for eksempel ret dyre. Hvorvidt bremser er mekaniske (let justerbare) eller hydrauliske (svært justerbare) spiller også en rolle.

Elcyklens batteri er også betydningsfuldt for prisen. Et batteri med en lang rækkevidde er naturligvis dyrere, ligesom batteriets ladehastighed og strømbesparelsesevner også spiller ind.

Og så er der gear. Antallet af gear er selvfølgelig en vigtig faktor, da det er med til at afgøre cyklens alsidighed, men noget andet, der spiller en betydelig rolle for prisen, er, hvorvidt gearene er indvendige eller udvendige. Udvendige gear er nemlig dyrere, eftersom de er nemmere (og derfor billigere) at reparere, vejer mindst og har den bedste overførselskraft.

Slutteligt er cyklens materiale og finish naturligvis også betydningsfuldt for prisen.

Elcykel vs. almindelig cykel

Det virker måske ret åbenlyst, men der er nogle ting, man skal gøre op med sig selv, inden man køber en ny elcykel, for der er både fordele og ulemper ved den (dog klart flest fordele). Det første, man bør spørge sig selv, er: Har jeg egentlig overhovedet brug for en elcykel?

Prisforskel

En cykel med motor er nemlig ofte en god sjat dyrere end traditionelle cykler, og med god grund. Skal du primært bruge din elcykel til og fra arbejde, og har du meget kort til arbejde, så giver det måske ikke så meget mening at bruge penge på en elcykel. Desuden – igen ret åbenlyst – man får mere motion med den traditionelle cykel, og det er trods alt godt for langt de fleste mennesker.

God til lange ture

En elcykel er til gengæld særligt godt egnet for dig, som har mellemlangt eller langt til arbejde, eller som gerne vil kunne komme hurtigt (i hvert fald hurtigere end på en klassisk cykel) rundt i byen.

Vi kender det alle sammen: Hektisk morgentrafik, modvind eller bakker – eller en kombination heraf –gør, at vi møder ind på arbejdet med lidt for røde kinder og tøjet klæbende til huden. Ikke med en elcykel.

Når det bliver lidt for anstrengende at jokke i pedalerne, kan du lade motoren tage over og få pusten. Og du sukker ikke længere ved synet af en stejl bakke.

En ny elcykel er også fantastisk til de lange cykelture (særligt om sommeren), så længe man har en model med et langtidsholdbart og pålideligt batteri. For mange mennesker er det en stor glæde at tage på lange cykelture i dejligt forårs- eller sommervejr, og med elcyklen bliver det pludselig mere overskueligt at tage på de lidt længere og mere krævende (men ofte mere belønnende) ture.

En elcykel kan være nødvendig

Slutteligt er en elcykel også et rigtig oplagt valg, hvis man har en fysisk skade eller et fysisk handicap. Naturligvis skal der stadig hjules lidt i pedalerne, men med nogle modeller bliver det næsten ligesom at træde på en speeder, og man får således fordelene fra cyklen (frisk luft, fleksibilitet, miljøvenlighed med mere) uden de fysiske anstrengelser, der kan følge med.

Elcykel lovgivning

Regler for elcykler af typen der kan køre 25 km/timen.

En elcykel der kan køre op til 25 kilometer i timen, er langt den mest almindelige type elcykel og egner sig særdeles godt til dig, der primært skal cykle i byen og eventuelt have dine børn med på cyklen. Elcykler med en hastighed op til 25 km/t må kun have en enkelt motor, som kun må assistere dig op til de 25 kilometer i timen, og kun når du træder i pedalerne. Derudover må motoren ikke afgive mere end 250 watt. Færdselsreglerne for denne type elcykel er ellers de samme som for almindelige cykler, og der gælder de samme regler for lys, bremser og øvrigt udstyr.

Regler for kørsel på elcykel af typen der kan køre 45 km/timen.

De dyrere elcykler – ofte refereret til som “super elcykler” eller “speed pedelecs” – der kan køre op til 45 kilometer i timen, er velegnet til fartentusiaster så vel som dig, der har langt til og fra arbejde. Grundet den høje hastighed er det ikke lovligt at køre mere end én person på denne type elcykel, og man må derfor ikke montere cykelanhænger, barnestol eller lignende. Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, når du kører på en elcykel med en hastighed op til 45 km/t. Derudover skal man være over 15 år, og er man mellem 15 og 17, skal man have knallertkørekort. To øvrige krav er altid at have lys og cykelhjelm på.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken elcykel er bedst?

Det er desværre ikke muligt at pege på en specifik elcykel, der er bedre end alle andre. Forskellige modeller til varierende priser er designet til at imødekomme forskellige behov alt efter budget. Ved valg af elcykel bør man afgøre, om man ønsker den type elcykel, der har en tophastighed på 25 km/t, eller den, der har en på 45 km/t. Førstnævnte er mest udbredt og bedst egnet til færdsel i byer samt pendling af korte til mellemlange distancer. Det er i øvrigt den eneste af de to modeller, der er lovlig at montere barnestol på.

Den anden type elcykel, med en farthastighed på 45 km/t, er mindre udbredt, koster mere og egner sig bedre til fartentusiaster og superpendlere. Disse modeller er ofte udstyret med stærkere motorer og batterier med en længere rækkevidde.

Skal du køre meget i ujævnt, bakket terræn, kan det være fordelagtigt at vælge en model med en større mængde gear samt kvalitetsbremser så som skivebremser. Skal du derimod primært køre rundt i byer eller lignende fladt og jævnt terræn, kan du sagtens klare dig med et lavt antal gear og billigere bremser som for eksempel fælgbremser.

Hvor hurtigt må en elcykel kunne køre?

En elcykel må køre op til 45 km/t, men der gælder særlige elcykel regler for dem, der kan opnå sådan en hastighed. Man skal nemlig være ansvarsforsikret, være over 15 år (og have knallertkørekort, hvis man er 17 eller under), altid køre med lys og sikkerhedshjelm, og man må kun køre én person på elcyklen (montering af cykelanhænger eller barnestol er derfor ulovligt).

Den langt mest udbredte type elcykel har en fartbegrænsning på 25 kilometer i timen.

Hvilken elcykel skal du købe?

Hvilken elcykel, du skal købe, afhænger af mange faktorer. Men man kan hurtigt skære udvalget af modeller ned, når man har gjort op med sig selv, hvad man skal bruge elcyklen til. Er det til pendling, kan man ud fra den distance, der skal pendles, afgøre, hvorvidt man har brug for en model med en motor, der tillader en hastighed på op til 45 kilometer i timen, eller en af mere almindelige, der tillader en hastighed på op til 25 km/t. Elcykler med en tophastighed på 25 km/t er for de fleste mennesker rigeligt, men er det særligt for dig, der bor i byen.

Distancen, du skal pendle, bør i øvrigt også afgøre, hvilken rækkevidde din kommende elcykels batteri skal have. Superpendleren bør nok overveje en model med et kraftigt batteri, der garanterer en lang rækkevidde, hvorimod bycyklisten i langt de fleste tilfælde kan slippe afsted med et mindre kraftfuldt batteri med en kortere rækkevidde. Der er mange elcykler på markedet, du kan vælge imellem.

Når du har gjort op med dig selv, hvilket formål elcyklen først og fremmest skal tjene, kan du begynde yderligere at indsnævre udvalget af modeller ud fra komponenter som bremser og gear. Skal du primært cykle rundt i byen, behøver du nok ikke et særligt stort antal gear. Skal du derimod køre meget i skoven eller lignende ujævnt terræn, kan det være en stor fordel med et større antal gear.

Valget og kvaliteten af bremser kan ligeledes bestemmes ud fra dine cykelbehov. Til vildere kørsel i varieret terræn kan det være en fordel med slidstærke bremser, der sikrer den mest effektive nedbremsning, så som skivebremser. Til bykørsel kan du nemt slippe afsted med fælgbremser, om end du bør være forsigtig i meget vådt og glat føre. Hvorvidt du selv vil kunne vedligeholde og justere dine bremser afgør i øvrigt om du skal have mekaniske bremser (nemme at justere og vedligeholde) eller hydrauliske bremser (sværere at justere og vedligeholde).

Om Oliver Jensen

Mit navn er Oliver Jensen, og jeg er skribent her på TechMatch. I min fritid elsker jeg at gå i dybden med elektronik (jeg har blandt andet et stort "Smart Home" setup derhjemme).Mit mål her på TechMatch er at kunne hjælpe almindelige danskere på vej i deres køb af elektronik, også selvom de ikke nødvendigvis ved meget om det.