TechMatch er støttet af vores læsere. Når du køber gennem links på hjemmesiden, kan vi tjene en affiliate kommission. Læs mere.

Læs hvordan vi udvælger og tester produkter her.

Test af manuel espressomaskine: Se de bedste modeller her

Det er fredag aften. Roen har sænket sig, og du er klar til at sætte din yndlingsfilm på, mens du flader ud i sofaen med et velfortjent glas vin.

Intet kan ødelægge den dårlige stemning. Bortset fra den utilfredsstillende lyd fra TV’ets dårlige, indbyggede højtalere, der hverken brillerer i styrke, bas eller kvalitet.

Vil du gerne have bedre TV-lyd? Så kunne en soundbar være et oplagt valg for dig. En soundbar giver dig en optimeret lydoplevelse, når du ser TV – og så er det en kompakt løsning, der hverken kræver besværlige kabler eller højtalere, der fylder rundt omkring i stuen. Vi har støvsuget tech-markedet og udvalgt de soundbars, der er værd at tale om. Både dem, der er budgetvenlige, Bedst i Test og læsernes favorit. Vi håber, guiden kan hjælpe dig, så du føler dig godt klædt på til at købe den bedste soundbar til dig og dit hjem

Bedst i test

Sonos Arc

Bedste til prisen

Sony HT-X8500

Bedste billige

Sony HT-SF150

Køb en soundbar, og oplev forbedret lyd fra dit TV

I dag fokuserer de fleste TV-producenter mere på billedkvaliteten end kvaliteten af den lyd, højtaleren afspiller, når filmen starter. Et kvalitetsfjernsyn er en investering – derfor giver det mening, at mange vælger også at investere i en bedre lydoplevelse, når de ser TV.

Det er derfor værd at overveje at købe en soundbar, hvis du ønsker en optimeret lydoplevelse, når du tænder TV’et for at se en god film eller streame din yndlingsmusik. Den placeres under fjernsynet og fungerer som én samlet, aflang højtaler, hvorfra lyden strømmer ud i rummet.

At købe en soundbar er den nemmeste og mest æstetiske måde at forbedre TV-lyden på. Produktet er nemt at tilslutte, hvorved du slipper for teknik-panik og lange brugsmanualer. Soundbaren er simpel, aflang og fylder ikke meget, hvilket gør den til et foretrukket valg til mindre stuer, lejligheder eller til alle, der blot ønsker en simpel indretning i stuen – uden for mange højtalere og tech-gear.

Og så kommer den i et hav af forskellige størrelser, designs og teknisk fokus. Det kan være en jungle at finde rundt i. Denne test af soundbars hjælper dig forhåbentligt ét skridt nærmere i processen.

Her er de modeller, vi har fundet frem til:

Test af soundbar: High end

For overblikkets skyld har vi inddelt de udvalgte soundbars i to kategorier – high end og budget. Scroll derfor gerne lidt længere ned på siden, hvis du allerede nu ved, at det er en  budgetvenlig soundbar, du leder efter.

Bang & Olufsen Beosound Stage

Et oplagt valg til æstetikeren, der ikke vil gå på kompromis med hverken design eller lydkvalitet. Med denne soundbar får du en imponerende lydoplevelse, der giver en fornemmelse af surround sound i rummet. Betjeningen er problemfri. Lydstyrken justerer du blot fra din TV-fjernbetjening, og produktet slukker automatisk, når TV’et slukkes. Beosound Stage har et luksuriøst, eksklusivt og stilrent design, der passer ind i enhver indretning. Kåret som Læsernes Favorit hos Lyd & Billede i 2021.

Specs: Teknologi: Dolby Atmos; Lydindgang: HDM; Trådløs overførsel: Bluetooth, Airplay 2, Chromecast, Spotify Connect

Fordele

 • Eksklusivt finish
 • Kan placeres lodret på væggen eller vandret på dit TV-møbel
 • Har en god lyd på trods af manglende subwoofer
 • Tænder og slukker i takt med TV’et
 • Vægbeslag medfølger

Ulemper

 • Ingen subwoofer
 • Høj pris

Det er svært ikke at smile tilfredsstillende, når man kaster blikket på Bang & Olufsens bud på en soundbar i topklasse: nemlig Beosound Stage. Og en soundbar i topklasse er lige, hvad du får. Både når det gælder design, funktion og lydkvalitet.

Placér soundbaren under TV’et på et møbel, eller hæng den op på væggen (vægbeslag medfølger). Det er helt op til dig. Tænd så for fjernsynet, og oplev den imponerende lyd, som strømmer ud af soundbarens højtaler. Selvom Beosound Stage ikke er udstyret med en subwoofer, er lydkvaliteten stadig imponerende og henleder tankerne på et surround sound-anlæg i høj kvalitet. Derfor kan den bruges til både TV, film og musik.

Brugeroplevelsen kan der ikke sættes en finger på. Når du tænder for TV’et, tænder soundbaren automatisk. Og vil du justere lydstyrken, skal du blot række ud efter den fjernbetjening, du i forvejen bruger til dit fjernsyn. Nemt og ligetil.

Bang & Olufsens Beosound Stage er 110 cm bred og passer derfor til et større TV. Du vil dog ikke føle dig overvældet af dens størrelse, da det slanke design får den til at virke både kompakt og diskret.

Alt i alt er det forståeligt, at denne soundbar blev kåret som Læsernes Favorit hos Lyd & Billede i 2021.

Soundbaren har ikke mange ulemper. Dog betaler du prisen for det flotte design og den sublime lydkvalitet. Du skal derfor ønske at investere i en eksklusiv lydoplevelse til dit TV. Du får desuden ingen subwoofer, hvilket dog ikke fornemmes på lydkvaliteten.

Sonos Arc – Bedst i test

Sonos Arc blev kåret som Årets Bedste Soundbar i 2021 hos Lyd og Billede, og det er også vores klare favorit. Her får du en fabelagtig lydoplevelse for et beløb, hvor de fleste, der ønsker at investere i god lyd, kan være med. Ønsker du at bruge Sonos Arc til at streame musik, kan du tilkoble både Sonos højtalere og subwoofer. Vægter du et stilrent design højt, imponerer denne soundbar også. Det afrundede design er en elegant tilføjelse til ethvert TV-område.

Specs: Teknologier: Dolby Atmos, Google Assistant; Lydindgang: HDMI; Trådløs overførsel: Wi-Fi , Airplay 2, Spotify Connect, TIDAL Connect

Fordele

 • God lydoplevelse, der minder om surround sound
 • Designet til at matche større TV (55” og opefter)
 • Mulighed for at tilkoble Sonos højtalere og subwoofer
 • Nem opsætning via Sonos app
 • Kan monteres på væggen

Ulemper

 • Ingen subwoofer

Design

Har du længe ønsket at købe en soundbar, der kan optimere din TV-oplevelse? Hos Techmatch.dk har vi gennemsøgt en lang række online ekspert- og brugeranmeldelser, hvilket har gjort os sikker i vores sag. Sonos Arc er det bedste bud på en soundbar i topklasse. Især til større TV fra 55” og opefter grundet soundbarens bredde på 115 cm.

Det mener magasinet Lyd og Billede også. Derfor kårede de Sonos Arc som Årets Bedste Soundbar i 2021.

Sonos Arc er den største og mest avancerede Sonos soundbar. Og den har stort set alt, du kunne ønske dig ved køb af en soundbar. Både gennemtænkt design, smarte funktioner og en lydoplevelse ud over det sædvanlige, når du tænder for TV’et. Ved hjælp af Dolby Atmos og 11 indbyggede højtalere får du nærmest en surround-oplevelse, når du streamer serier eller gamer.

Hvis du senere ønsker at udbygge din lydoplevelse, kan du tilkøbe Sonos højtalere, der opgraderer din soundbar til et komplet surround-system, der tryllebinder, når du tænder for medrivende film og serier. Er du vild med musik, bør du unde dig selv at tilkøbe en subwoofer til Sonos Arc. Den giver soundbaren et ekstra nøk opad, når det gælder musikkens lydkvalitet.

Sonos Arc går ikke på kompromis, når det gælder hverken brugervenlighed eller teknik. Soundbaren slukker og tænder automatisk og betjenes blot via din TV-remote. Og så er den nem både at opsætte og betjene, så du ikke skal bekymre dig om kabler og besværlige funktioner. Du skal blot læne dig tilbage og nyde den gode lyd- og TV-oplevelse.

Sonos Beam (Gen 2)

Hvis du synes at prisen for en Sonos Arc er lige høj nok, men stadig gerne vil have en rigtig god lyd på dit fjernsyn og adgang til Sonos’ fleksible trådløse system, er Sonos Beam et oplagt alternativ. Her får du en soundbar, som stadig har den fyldige og klare lyd, som Sonos er kendt for, men til en pris, der er mere overkommelig. Du får også stadig det velkendte kompakte design og 3D surroundeffekt med Dolby Atmos.

Specs: Teknologier: Alexa, SonosNet, Dolby Atmos, Google Assistant, TruePlay; Lydindgang: Optisk; Trådløs overførsel: Wifi, Sonos S2 app, Airplay 2, Spotify Connect, Tidal Connect.

Fordele

 • Mulighed for at tilkoble Sonos subwoofer og højtalere
 • Kompakt og diskret design – fylder ikke meget
 • Lyden kan styres via fjernsynets fjernbetjening
 • God lyd til prisen

Ulemper

 • Ingen subwoofer
 • Ingen Bluetooth-understøttelse

Enkelt og minimalistisk design

Ligesom sin forgænger har anden-generationen af Sonos Beam også et enkelt og minimalistisk design, som passer ind i enhver indretningsstil, uanset om du vælger den hvide eller sorte model. Forsiden af højtaleren har det samme diskrete Sonos-logo i midten samt berøringsfølsom kontrolflade.

En mere økonomisk lillebror

Sonos Beam er en fysisk mindre og også mindre kraftig lillebror til topmodellen Sonos Arc. Til gengæld koster den også næsten det halve, og du får stadig adgang til Dolby Atmos samt Sonos’ velkendte gode lyd.

Sonos Arc er med sine 114 cm designet til store fjernsyn på mindst 55″, så hvis du har et mindre fjernsyn, vil Sonos Beam typisk være et bedre valg. Sonos Beam kan dog også sagtens bruges selvom du har et fjernsyn på 65″ eller derover.

Hvis du skal have det maksimale ud af din Sonos Beam, kræver det dog at du har et fjernsyn, som understøtter Dolby Atmos. Dette er væsentligt at undersøge, inden du investerer i soundbaren.

Ikke nødvendigt med ekstern subwoofer

Med Sonos Beam får du selvfølgelig adgang til Sonos’ fantastiske trådløse lydsystem, hvor du nemt og enkelt kan tilslutte flere højtalere eller subwoofer. Men med Sonos Beam er det faktisk ikke nødvendigt. På trods af sit slanke og elegante design, har Sonos Beam en imponerende bund i lyden. Hvis du har en meget stor stue, kan du selvfølgelig overveje at supplere med en Sonos Sub alligevel, men for mange vil det faktisk ikke være nødvendigt.

 


Test af soundbar: Budget

I denne test af soundbars har det været vigtigt for os at finde produkter i flere prisklasser, så alle kan være med. Uanset om du er til soundbars i eksklusivt design eller blot ønsker at opgradere din lydoplevelse, når du ser TV.

Her er de budgetvenlige soundbars, som vi mener er værd at kigge nærmere på.

Sonos Ray

Alle fortjener god TV-lyd. Leder du efter et budgetvenligt valg, når det gælder køb af soundbar? Sonos Ray er både et nemt og billigt valg til en forbedret lydoplevelse. Den kompakte soundbar passer godt til mindre TV under 55”. Designet er diskret, simpelt og vil passe ind i enhver indretning. Sonos Ray tilbyder funktionen Night Sound, som sænker lydstyrken om aftenen, når hjemmets øvrige beboere ikke skal vækkes af hverken actionfilm eller gaming. Soundbaren kan ikke hænges på væggen.

Specs: Teknologier: Alexa, SonosNet, Google Assistant, TruePlay; Lydindgang: Optisk; Trådløs overførsel: Wi-Fi , NFC, SonosNet, Airplay 2, TIDAL Connect, Sonos Multiroom

Fordele

 • God lyd til prisen
 • Kompakt løsning, der ikke fylder meget
 • Mulighed for tilkobling af andre højtalere fra Sonos
 • Hurtig opsætning.

Ulemper

 • Ingen Dolby Atmos og digital HD TV-lyd
 • Ingen HDMI-indgang
 • Kan ikke tilsluttes via Bluetooth
 • Kan ikke hænges på væggen

En knivskarp lydoplevelse koster penge. Men måske ikke så mange, som du tror. Med Sonos Ray får du en kompakt soundbar, der giver tilfredsstillende og forbedret lyd – på trods af prisen og størrelsen.

Sonos Ray er et oplagt valg, hvis du ønsker bedre lyd, når du streamer film, binger serier eller gamer på en spillekonsol – uden at sprænge budgettet. Soundbaren er kun 55 cm bred og gør sig derfor ekstra godt i en lejlighed eller en mindre TV-stue, hvor teknik helst ikke må fylde for meget. Designmæssigt får du meget for pengene, da enheden er både stilren og behagelig i sit design.

Er du en sand musiknørd? Så ønsker du måske at hæve lydoplevelsen til næste niveau på et tidspunkt. Her behøver du ikke investere i en anden soundbar. Køb i stedet to trådløse Sonos højtalere og en subwoofer, som giver en mere intens og autentisk lydoplevelse.

Det budgetvenlige valg kommer selvfølgelig med en pris. Sonos Ray har fx ikke et praktisk vægbeslag eller Dolby Atmos, som leverer de allerbedste lydoplevelser. Du kan desuden ikke tilslutte enheden via Bluetooth.

Sony Soundbar HT-X8500 – Bedste billige

Værsgo. Her får du vores bud på den Bedste Billige Soundbar på markedet lige nu! Sony Soundbar HT-X8500 tilbyder virkelig god lyd til prisen – faktisk giver den baghjul til de små højtalere, som dit TV er født med. Soundbaren har nemlig en integreret subwoofer og er kompatibel med Dolby Atmos, som sikrer en lydoplevelse ud over det sædvanlige. Både når det gælder film, serier og musik. Dermed får du god lyd, der er til at betale – og et produkt, der er investeringen værd.

Specs: Teknologier: AAC; Lydindgang: HDMI, Optisk; Trådløs overførsel: Wi-Fi , NFC, SonosNet, Airplay 2, TIDAL Connect, Sonos Multiroom

Fordele

 • Rigtig god lyd til prisen
 • Integreret subwoofer
 • Kompatibel med Dolby Atmos
 • Nattefunktion med sænket lydstyrke
 • Nem opsætning

Ulemper

 • Intet display

Leder du efter en budgetvenlig soundbar, hvor du ikke skal gå på kompromis med den fremragende lydoplevelse? Så er Sony Soundbar HT-X8500 værd at kigge nærmere på. Efter grundig research til denne test af soundbars mener vi nemlig, at det er den bedste budgetvenlige soundbar på markedet lige nu.

Et simpelt, strømlinet og sort design går man sjældent galt i byen med. Det gælder også her. Du skal dog slippe et par basører mere, end du skal for de andre soundbars i den budgetvenlige kategori. Men de ekstra penge er godt givet ud, hvis du spørger os.

Vigtigst af alt får du virkelig god lyd til prisen, når du køber soundbaren HT-X8500. Det kan du takke den integrerede subwoofer og det altid overlegne Dolby Atmos for. Disse funktioner gør lyden både bedre, flerdimensionel og mere realistisk. Og det hæver altså både film, musik og gaming til næste niveau, når det gælder lyd- og brugeroplevelse. Læg mærke til, at produktet ikke har et display. Så overvej, om det er en funktion, der er vigtig for dig, når du skal købe en soundbar.

Panasonic SC-HTB200

Med Panasonic SC-HTB200 får du kraftig lyd i høj kvalitet i en flot og kompakt soundbar og til en pris, der er til at betale. Soundbaren understøtter Dolby Digital 5.1 og har Virtual Surround Sound lydeffekter samt både Bluetooth, HDMI og optisk forbindelsesindgang. Alt i alt en soundbar, hvor du får rigtig meget for pengene.

Specs: Lydindgange: Bluetooth-forbindelse, HDMI, optisk; Teknologier: Virtual Surround Sound, fuldtone-højttalere.

Fordele

 • Har både optisk og HDMI-indgange samt Bluetooth
 • Har Virtual Surround Sound
 • Stream musik trådløst via Bluetooth

Ulemper

 • Understøtter ikke Dolby Atmos
 • Ingen indbygget stemmeassistent
 • Ikke indbygget Wi-Fi

En prisvenlig løsning

Panasonic SC-HTB200 er den billigste model i vores soundbar bedst i test, men lad dig ikke narre af prisen; med Panasonic SC-HTB200 får du rigtig meget for pengene og soundbaren leverer en imponerende lyd, som er en markant forbedring af den indbyggede lyd i alle fjernsyn. Hvis du gerne vil forbedre lyden i dit fjernsyn, men ønsker en budgetvenlig løsning, er Panasonic SC-HTB200 derfor et ideelt valg. 

God lyd i en kompakt indpakning

Til trods for sin relativ beskedne størrelse, får du med Panasonic SC-HTB200 masser af god, livlig og dynamisk lyd. Selve soundbaren er faktisk også rigtig nydelige, og passer godt til de fleste fjernsyn og stuer. Selvom Panasonic SC-HTB200 ikke har de allernyeste teknologier som fx Dolby Atmos, så får du stadig Virtuel Surround, Dolby 5.1 og mulighed for at vælge forskellige sound modes, hvilket er rigeligt til de flestes behov.

Sony Soundbar HT-SF150

Sony Soundbar HT-SF150 er, ligesom Panasonic SC-HTB200, en prisvenlig soundbar, som markant forbedrer lydkvaliteten når du ser film eller serier eller høre musik på dit TV.
Sony HT-SF150 er en 2-kanals soundbar med Bluetooth-teknologi, som har et elegant, slankt design, der passer ind i de fleste hjem. Her er der tale om en soundbar, hvor du får rigtig meget for pengene!

Specs: Lydindgange: Optisk, USB A, HDMI ARC; Teknologi: S-Force Front Surround, basreflekshøjttaler.

Fordele

 • Mulighed for at høre musik via USB
 • Nem og hurtig opsætning med HDMI ARC
 • Oplev følelsen af surroundsound med kun én højtaler takket være S-Force Front Surround

Ulemper

 • Ingen AUX-indgang til lyd
 • Understøtter ikke AirPlay
 • Har ikke indbygget Wi-Fi

Oplev fornemmelsen af surroundsound med kun én højtaler

Sony Soundbar HT-SF150 er en såkaldt 2-kanals soundbar, hvilket betyder, at den har to separate højttalere indbygget: én til venstre og én til højre lyd. Dette setup er designet til at skabe en stereo lydeffekt, som forbedrer lydkvaliteten betydelig. Og ved hjælp af S-Force Front Surround-teknologi, er soundbaren i stand til at simulere en surroundlydoplevelse, som om du havde flere højtalere i rummet. Dette kan især være nyttigt hvis du har en stue hvor pladsen er trang, eller bare ikke ønsker at fylde rummet op med højtalere i alle kroge.

God bas uden ekstern subwoofer

Sony Soundbar HT-SF150 er udstyret med en basreflekshøjttaler, som er en højtaler der leverer en kraftig bas, men uden at gå på kompromis med klarheden af lyden. Med en Sony Soundbar HT-SF150 behøver du dermed ikke nødvendigvis investere i en ekstern subwoofer også, for at kunne nyde dine film, serier og musik med en god dybde og fylde.

Mange tilslutningsmuligheder

Sony Soundbar HT-SF150 tilbyder mange forskellige tilslutningsmuligheder. Du kan enten tilslutte soundbaren til dit hjemme-setup ved hjælp af HDMI Arc eller du kan som noget unikt ved netop denne soundbar vælge at afspille musik via USB. Du kan selvfølgelig også bruge soundbarens indbyggede Bluetooth-teknologi til at afspille musik trådløst direkte fra din smartphone, tablet eller andet.

Sammen med Panasonic SC-HTB200 er Sony Soundbar HT-SF150 den billigste i vores soundbar bedst i test og i begge tilfælde får du rigtig meget soundbar for pengene, som vil kunne dækket behovet for langt de fleste.

Test af soundbars: Det skal du overveje, før du køber en soundbar

Du har besluttet, at du gerne vil forbedre lyden på dit TV. Den indbyggede højtaler lever langt fra op til dine krav om en god og tilfredsstillende lydoplevelse, når du ser film, gamer og hører musik.

Men er en soundbar det rigtige valg for dig? Og hvordan vælger du den soundbar, der passer bedst til dine behov?

Der er meget at overveje i købsprocessen. Her er nogle af de punkter, som vi mener er allervigtigst at overveje, inden du hiver dankortet op af lommen:

 • Har du brug for en soundbar eller surround sound-anlæg?
 • Skal soundbaren kun bruges til TV’et eller også til afspilning af musik?
 • Ønsker du specifikke tekniske funktioner?
 • Hvad er dit budget?
 • Hvor stor skal soundbaren være?
 • Hvilken stil/farve skal soundbaren have?

Skal jeg købe en soundbar eller et surround sound-anlæg?

Soundbars er en forholdsvis ny spiller på tech-markedet, og den har gjort gode lydoplevelser mere simple og kompakte. Her får du oftest tilfredsstillende, og nogle gange imponerende, lydkvalitet til dit TV. Helt uden brug af kabler og flere højtalere.

Et surround sound-anlæg er et klassisk valg, hvis du ønsker den optimale lydoplevelse i TV-stuen. Her placerer du højtalere strategisk rundt omkring i rummet, hvilket kræver teknisk snilde. Denne løsning er ofte dyrere end en soundbar.

Så ønsker du blot en forbedret lydoplevelse til dit TV uden de store dikkedarer – så er soundbaren oplagt. Især med sit diskrete udseende. Surround sound-anlægget er derimod til dig, der prioriterer den ultimative lydoplevelse over alt andet.

Overvej dit behov for bestemte tekniske funktioner

Tjek, om den soundbar, du har øje på, har de funktioner, du søger. Her er det meget forskelligt fra person til person, hvilke funktioner der tæller højt.

Undersøg grundigt, om soundbaren fx har:

 • Bluetooth
 • En subwoofer
 • Mulighed for tilkobling af højtalere og subwoofer
 • God lyd i form af Dolby Atmos.

Hvad skal du bruge din nye soundbar til?

Elsker du film og medrivende serier – eller er det musikken, der har et fast hold i dig?

Hvis du vil bruge soundbaren til streaming af musik, skal du finde en soundbar med høj lydkvalitet, en surround sound-fornemmelse og gerne en subwoofer. Og det er langtfra alle soundbars, der lever op til disse krav. Hold derfor godt øje, når du læser produktets tekniske kvalifikationer. 

Alternativt kan du tilkøbe ekstra højtalere og en subwoofer.

Hvad er dit budget?

Der er stor forskel på, hvor mange penge du skal hive op af lommen, når du køber en soundbar. Markedet har soundbars fra ca. 1500-13.000 kr., så læg et budget, før jagten sætter ind.

Der er ikke et rigtigt svar på, hvor meget du bør give for en soundbar. Det handler om, hvor stor en prioritering god lydkvalitet har for dig i din hverdag.

Hvor meget plads har du under dit TV?

Soundbars er som os mennesker. De kommer i alle former og størrelser. Tænk derfor over, hvor stort dit TV er. Er det større end 55”, skal du på udkig efter en forholdsvis lang soundbar. Har du et mindre TV, kan du klare dig med en mere kompakt en af slagsen.

Soundbaren skal passe til din stue

Står Ægget og pryder i hjørnet af din stue? Så gætter vi på, at klassisk dansk design er vigtigt for dig. Vælg derfor gerne en soundbar, som har elegante linjer, og som emmer af høj kvalitet. Betyder designet mindre for dig, så kig på produktets funktioner i stedet.

Har du en stor stue, hvor du sidder langt fra fjernsynet? Så overvej at supplere soundbaren med højtalere, som kan placeres rundt omkring i rummet for at opnå den bedste lydoplevelse.

Hermed nåede du til slutningen af vores test af soundbars. Vi håber, du føler dig klædt på til at vælge og købe den soundbar, der fremover skal optimere lydkvaliteten på dit TV. Uanset om du er på udkig efter en budgetvenlig model, eller du ønsker at forkæle dig selv med store lydoplevelser og lækkert design.

God fornøjelse med teknik-jagten!

Om Oliver Jensen

Mit navn er Oliver Jensen, og jeg er skribent her på TechMatch. I min fritid elsker jeg at gå i dybden med elektronik (jeg har blandt andet et stort "Smart Home" setup derhjemme).Mit mål her på TechMatch er at kunne hjælpe almindelige danskere på vej i deres køb af elektronik, også selvom de ikke nødvendigvis ved meget om det.