TechMatch er støttet af vores læsere. Når du køber gennem links på hjemmesiden, kan vi tjene en affiliate kommission. Læs mere.

Læs hvordan vi udvælger og tester produkter her.

Test af manuel espressomaskine: Se de bedste modeller her

Kaffe er en af verdens mest populære drikkevarer, og i Danmark er det ingen undtagelse. Selvom kaffen først kom til Danmark i midten af 1600-tallet, er den blevet en del af vores kultur. Kaffen optræder både som en opkvikker fra morgenstunden og som et hyggeligt samlingspunkt i løbet af dagen. Med en espressomaskine i køkkenet kan du lave kaffe, der er lige så god, som på caféen.

Men at skulle vælge en espressomaskine til dit hjem er ikke altid ligetil. Der findes mange forskellige espressomaskiner på markedet, som hver især har både fordele og ulemper. De mange muligheder kan gøre det svært at beslutte, hvilken espressomaskine, der er den rigtige for dig.

For at hjælpe dig på vej, har vi undersøgt seks af de bedste manuelle espressomaskiner på markedet: DeLonghi EC 685.M, Smeg, Sage The Duo-Temp™, Sage Barista Touch™, Sage Dual Boiler og Rocket Appartamento.

Bedst i test

Sage Dual Boiler 

Bedste billige

Sage The Duo Temp

Bedste design

Smeg

Test af manuelle espressomaskiner

Overordnet set kan espressomaskiner deles op i to typer – de automatiske og de manuelle. Automatiske espressomaskiner hedder, som de gør, da kaffebrygningen sker automatisk. Som bruger skal man blot fylde kaffebønner i beholderen og trykke på en knap for at sætte processen i gang. Desuden skelner man også mellem fuldautomatiske espressomaskiner, som er er udstyret med en integreret mælkeskummer, der automatisk skummer mælken og lader den ryge direkte ned i den færdige drik. Læs meget mere om det i vores test af automatiske espressomaskiner her.

Manuelle espressomaskiner kræver derimod mere end blot et enkelt klik. Som det fremgår af navnet, skal du manuelt male kaffebønnerne, skumme mælk og i flere tilfælde selv stemple kaffen. Den manuelle proces tager ofte længere tid end den automatiske. Samtidig kræver den manuelle espressomaskine en større ekspertise for at få den perfekte espresso. Fordelen ved en manuel espressomaskine er dog, at smagsoplevelsen vil være af en helt anden kaliber. Du har mere frihed til at styre smagen og konsistensen, da du selv kan indstille fx malingsstørrelsen og mængden af kaffe, der skal indgå i dit skud espresso, vandets temperatur, hvor hurtigt eller langsomt du skubber vandet igennem bønnerne. En manuel espressomaskine er for dig, der ønsker at eksperimentere med kaffe eller vil kunne lave en lækker espresso i café-kvalitet hjemme i dit eget køkken.

.  

Manuelle espressomaskiner i budget-kategorien

Vi har valgt at dele de manuelle espressomaskiner op i to kategorier – budget og highend. Det har vi gjort for at overskueliggøre udvalget. Det gør det også lettere for dig at se, hvilken kategori, der passer bedst til dig og dine behov.

DeLonghi EC 685.M

Lad dig ikke narre af DeLonghis lille størrelse. Med justerbart cappuccino-system, to drypkanaler og en høj ydeevne leverer espressomaskinen DeLonghi EC 685.M smagfuld kaffe med muligheden for en cremet mælkeoverflade. Maskinen kan benytte Easy Serving Espresso Pods, som sikrer, at du får en kaffe af kvalitet hver gang.

Specs: Tryk: 15 bar, Kopvarmer: Ja, Vandtank kapacitet: 1.1 liter

Fordele

 • Indbygget mælkeskummer
 • Justerbar kaffemængde
 • Vejer kun 4,2kg

Ulemper

 • Lille vandbeholder
 • Ingen integreret kaffekværn
 • Ikke justerbar kaffestyrke

Design

DeLonghi EC 685.M er en espressomaskine i minimalistiske stil udført i skinnende metal af rustfrit stål. Den har en slank figur og måler kun 15 centimeter bred, hvilket gør den til en af de tyndeste på markedet. Med sin lille størrelse er DeLonghi EC 685.M et perfekte match til mindre køkkenener, hvor pladsen er knap.

Features

DeLonghi EC 685.M giver dig mulighed for at vælge mellem flere kaffevarianter såsom cappuccino eller café latte. Espressomaskinen kommer nemlig med en indbygget mælkeskummer, som gør det nemt at eksperimentere med forskellige udgaver af kaffe.

Thermoblock-varmesystem sikrer, at kaffen altid har den helt rigtige temperatur.

Tilbehør

For at få en bedre og længerevarende espresso oplevelse, er maskinen udstyret med en kopvarmer, som varmer din kop op. På den måde holder koppen længere på kaffens varme, så du kan nyde den uden hast. DeLonghi EC 685.M har dog ikke nogen integreret kaffekværn, så der vil du skulle anskaffe dig en separat kaffekværn eller købe din kaffe formalet. Ellers kan du med lethed benytte Easy Serving Espresso Pods.

Du skal ikke være bange for at komme til at dryppe lidt kaffe ved siden af, når du brygger. Den aftagelige drypbakke gør det nemlig nemt at rengøre maskinen.

Smeg Espressomaskine 

Introducer dit køkken for stilfuldt design med denne manuelle espressomaskine fra Smeg i pastelgrøn. Få følelsen af 50’erne sammen med en velsmagende kop kaffe. De mange funktioner ved denne espressomaskine sikrer, at kvaliteten er i top.

Specs: Tryk: 15 bar, Kopvarmer: Ja, Vandtank kapacitet: 1 liter

Fordele

 • Stilfuldt design
 • Mælkeskummer
 • Rengøringsindikator

Ulemper

 • Lille vandbeholder

Design

Med sin fuldendte 50’er-stil er espressomaskinen fra Smeg et unikt produkt, der i sit stilsikre design skiller sig ud fra mængden. Espressomaskinen kan fås i forskellige matte farver, og den fine retrostil fortjener absolut titlen som bedst i design.

Features

Heldigvis er det kun udseendet, der er hentet fra 50’erne. Teknologien er alt andet end gammeldags og Smegs espressomaskine brygger hurtigt din kaffe med et enkelt klik og kort ventetid.

Du kan vælge mellem flere kaffevarianter og selv tilpasse kaffens styrke. Den indbyggede mælkeskummer giver dig mulighed for at give din kaffe en cremet overflade, der er essentiel for en god cappuccino eller café latte.

Smeg Espressomaskine er også udstyret med skridsikre knopper under sig for bedre stabilitet. Med et 15 bar tryk garanterer maskinen en perfekt kaffe. Anti-drip funktionen er også en praktisk funktion, der sikrer, at kaffen ikke spildes under bryggeprocessen.

Tilbehør

Den aftagelige vandtank på 1 liter er tilstrækkelig til at tilberede kaffe til hele familien, eller hvis du har gæster på besøg. Espressomaskinen fra Smeg er meget brugervenlig takket være det nemme kontrolpanel. Der er også rengøringsindikator, som giver dig besked, når det er tid til en rengøring. Ligesom DeLonghi EC 685.M er Smegs espressomaskine også udstyret med en kopvarmer for at holde på kaffens temperatur.

Sage The Duo-Temp™

Gør dig klar til din næste espresso eller cappuccino af højeste kvalitet. Som bedst i test i budgetkategorien finder du Sages ”The Duo-Temp™ Espressomaskine”. En imponerende maskine med masser af praktiske funktioner og tilbehør, der giver dig mulighed for at brygge professionelle kopper kaffe i dit eget hjem.

Specs: Tryk: 15 bar, Kopvarmer: Ja, Vandtank kapacitet: 1.8 liter, Vægt: 9 kg

Fordele

 • Stor vandbeholder
 • Varmt vand-funktion
 • Præcis dosering

Ulemper

 • I den dyre ende af budget-kategorien

Design

Sages kaffemaskine The Duo-Temp (BES810BSSUK) har et robust design, der udstråler professionel kvalitet. Maskinens krop er fremstillet af rustfrit stål, hvilket giver den et moderne og elegant look. Det enkle og tidløse design gør maskinen til en flot tilføjelse til enhver køkkenindretning. Derudover er der tænkt på detaljerne, såsom de ergonomiske greb og knapper, der er lette at betjene.

Maskinens kopvarmer og opbevaringsbakke er integreret på en smart måde, så de ikke bruger for meget plads men derimod giver en strømlinet æstetik.

Features

Med Sage Espresso kaffemaskine, får du muligheden for at blive din egen barista. Maskinens Duo-Temp Pro varmesystem sørger for at skylle varmesystemet med koldt vand for optimal kaffeudvinding. Derudover har maskinen også en PID temperaturkontrol, som øger temperaturstabiliteten under brygningen, hvilket giver en balanceret smag i koppen. Kaffemaskinens varmt vands-funktion gør det let at lave en super Americano eller få varmt vand til te.

Som en ekstra funktion lyser den aftagelige drypbakke op, når det er blevet tid til at tømme den. På den måde undgår du at bakken flyder over.

Tilbehør

The Duo-Temp™ kommer med en række af tilbehør. Razor Precision doseringsværktøjet er der for at sikrer, du tilføjer brygningen den nøjagtige mængde kaffe. De medfølgende filterkurve og integrerede, aftagelige tromle giver dig mulighed for at eksperimentere med forskellige kaffeblandinger og smage. Den 480 ml mælkekande i rustfrit stål er også et godt og essentielt tilbehør til at lave lækre cappuccinoer eller latte macchiatos. Renseværktøjerne og vandfilteret hjælper med at holde maskinen ren og vedligeholdt.

 

Highend manuelle espressomaskiner

Når vi rykker op i de højere prisklasser, følger kvaliteten selvfølgelig med. Søger du en kaffemaskine, der er en ægte barista værdig, skal du overveje en fra highend kategorien.

Sage The Barista Touch™

Det bliver ikke mere simpelt. Med espressomaskinen ”The Barista Touch™” fra Sage er du blot et klik væk fra en udsøgt kop kaffe i cafékvalitet. Barista Touch har en indbygget touchskærm, som er intuitiv og let at betjene. Når du køber The Barista Touch™, har den allerede seks forskellige typer af kaffe installeret. Du kan vælge mellem americano, latte, flat white, cappuccino eller selv tilpasse kaffen, som du ønsker.

Specs: Tryk: 15 bar, Kopvarmer: Nej, Vandtank kapacitet: 2 liter, Vægt: 11,8 kg

Fordele

 • 6 præinstallerede kaffevarianter
 • Gem din favorit
 • Intuitiv touchscreen
 • Meget tilbehør

Ulemper

 • Mindre kontrol over kaffebrygningen

Design

Sages kaffemaskine skiller sig ud på ethver køkkenbord med sit rå og stilrene design. Maskinens børstede rustfri stålfinish giver den et moderne look. Designet har gjort maskinen meget funktionel og let at gøre rent. Skærmen viser tydeligt de forskellige kaffetyper, og det er let at justere indstillingerne.

Features

The Barista Touch imponerer med sin intuitive touchscreen, den integrerede kværn og automatiske mælkeskummer, der giver dig fløjlsblødt mikroskum til en lækker latte. Konsistensen er i øvrigt perfekt til latte art.

Du kan tilpasse din kaffeoplevelse ved at finjustere vandtemperaturen, tykkelsen af mælkeskummet og styrken af din kaffe, så den passer til dine præferencer. Når du har fundet den perfekte blanding, kan du gemme den ved at skrive dit navn og endda vælge et personligt logo på displayet. På den måde kan du altid få din helt personlige blanding uden at skulle huske indstillingerne hver gang. Du slipper også for at skulle stemple kaffen, da de malede bønner ryger direkte ned i portafilteret.

Tilbehør

Ved køb af denne espressomaksine medfølger der en række tilbehørsprodukter. I pakken får du en portafilter i rustfrit stål på 54 mm samt en enkelt- og dobbeltvægget filterkurv, der giver dig mulighed for at tilpasse brygningen af din kaffe yderligere.

Sage Barista Touch espressomaskinen kommer også med en stålbeholder i rustfrit stål, der kan rumme op til 480 ml. Dette er perfekt til at opbevare mælk til din cappuccino eller latte. Beholderen har et låg, der sørger for, at mælken forbliver frisk og ikke tager smag fra andre fødevarer i køleskabet. Desuden følger der også et ClaroSwiss vandfilter med i pakken. Dette vandfilter sikrer, at vandet, der bruges til brygning af din kaffe, er af høj kvalitet og fri for urenheder og mineraler, der kan påvirke smagen. Med dette filter kan du også forlænge levetiden på din espressomaskine ved at forhindre kalkaflejringer.

Sage Dual Boiler

Med espressomaskinen Dual Boiler (BES920UK) fra Sage kan du servere cafékaffe af den fineste kvalitet. Denne testvinder er udstyret med en PID temperatur kontrolleret kedel til espresso shots, hvilket betyder, at kaffen laves med den helt rigtige temperatur, som sikrer den optimale smag. Derudover har den en separat kedel til at skumme mælk – deraf navnet ”Dual Boiler”. Du kan derfor brygge din kaffe samtidig med, at du skummer mælken.

Specs: Tryk: 15 bar, Kopvarmer: Ja, Vandtank kapacitet: 2,5 liter, Vægt: 13 kg

Fordele

 • Skum mælk og bryg kaffe på samme tid
 • Stilrent design
 • Muligt at time din kaffe
 • Muligt at lave espresso i den højeste kvalitet

Ulemper

 • Kræver en smule ekspertise

Design

Dual Boiler er designet med fokus på funktionalitet og æstetik. Den har et råt og stilrent design, der passer godt ind i moderne og minimalistiske køkkener. Den rustfri stålkonstruktion giver espressomaskinen en holdbarhed og soliditet, der afspejler dens høje kvalitet.

Features

Dampstagen skaber mikroskumstruktur, hvilket giver de bedste forudsætninger til at være kreativ med latte-art. Oven i det har espressomaskinen et separat varmvandsudløb, som også gør det muligt at lave te.

Vil du have din kaffe på et bestemt tidspunkt, kan du indstille tiden på displayet. Her kan du også let indstille dit eget byggeprogram. Kalder dagen på et eller flere ekstra espresso shots oven i kaffen, giver Sage Dual Boiler dig fuld kontrol over antallet af shots.

Tilbehør

Sage Dual Boiler er fuldt udstyret med en række tilbehør. Ud over de forskellige kaffefiltre og den integrerede stamper, der følger med, får du også en 480 ml mælkebeholder i rustfrit stål, som er ideel til at lave cappuccino og andre typer kaffe baseret på mælk. Rensesættet hjælper med at holde maskinen ren og velfungerende. Ligesom Sages Barista Touch™ indeholder Dual Boiler et vandfilter, der holder vandet klart og rent, hvilket bidrager til en optimal smag i din kaffe.

Rocket Appartamento

Rockets Appartamento espressomaskine er til dig, der gerne vil have kontrol over brygningen af din kaffe, men ikke mestrer den perfekte cappuccino endnu. Du skal selv kværne bønnerne og kan derfor både indstille på styrken og smagen. Appartamento maskinen er dog semiautomatisk, hvilket betyder, at den med intelligent teknologi kan fremstille forskellige typer kaffe.

Specs: Tryk: 15 bar, Kopvarmer: Nej, Vandtank kapacitet: 1,8 liter, Mælkebeholder: Nej, Vægt: 20 kg

Fordele

 • Enkel og intuitiv at bruge
 • Elegant design
 • Lang levetid

Ulemper

 • Tung
 • Skal bruge kalkfrit vand
 • Kræver mere rengøring
 • Ikke meget tilbehør

Design

Rockets Appartamento espressomaskine vil passe ind i morderne hjem. Den har et sofistikeret design med prikker på siden, og fås både i hvid og i kobberfarve. Trods den store vandtank på 1,8 liter, er Rockets Appartamentos udviklet med et kompakt design, der får den til at fylde mindre uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Features

Maskinen har mange muligheder og funktioner, herunder en mælkeskummer, som giver en større alsidighed i brygningen. Mælkeskummeren gør det nemlig muligt at brygge forskellige typer kaffe, som for eksempel café latte eller cappuccino, hvor det cremede mælkeskum er en stor del af kaffeoplevelsen.

Rockets Appartamento er udstyret med en lydsvag vibrationspumpe, så du ikke skal være bange for at vække hele huset, hvis du får lyst de velsmagende dråber om aftenen eller tidlig morgen.

Tilbehør

Der følger ikke meget tilbehør med til denne espressomaskine. Maskinen kan ikke tilsluttes fast vand. Det anbefales, at man udelukkende benytter sig af kalkfri vand, så ens Apparmento opnår en længere levetid. Med espressomaskinen medfølger rensetabletter til backflush for at fjerne de bitre olierester fra kaffen.

Guide til valg af manuel espressomaskine: 

Når du skal købe en espressomaskine, er der, som du kan se, et hav af muligheder at vælge imellem. Du finder både forskellige typer af espressomaskiner og et udvalg i alverdens størrelser og former. Derfor kan det være overvældende at finde ud af, hvilken maskine, der er den helt rigtige for dig. For at gøre dit valg lettere og mere overskueligt er der her en række overvejelser, du bør foretage dig inden du køber en espressomaskine.

Skal din espressomaskine være manuel eller automatisk?

Manuelle maskiner kræver mere færdighed og viden om kaffebrygning end halvautomatiske maskiner, men de giver dig også meget mere kontrol over brygningen. Hvis du derimod ønsker noget, der laver god espresso med minimal indsats, kan en halvautomatisk maskine være den rette løsning.

De manuelle espressomaskiner kræver også mere vedligeholdelse end de automatiske maskiner, og de skal også rengøres grundigt efter hver brug.

En anden vigtig forskel mellem manuelle og automatiske espressomaskiner er den oplevelse, de giver. For mange er en manuel maskine som et kunstværk med sine indviklede dele og bryggeproces. Det er næsten som et udtryk for håndværk og kreativitet, hvor hver kop er unik i sin smag og tekstur. En automatisk maskine giver på den anden side en mere ensartet kop espresso gennem den forudbestemte bryggeproces. Selv om dette kan være mere praktisk, giver det ikke samme grad af indflydelse som manuelle maskiner tilbyder.

Budget og livsstil

En espressomaskine kan være lidt af en investering. Vurder, hvad din prisklasse er, og se på maskiner, der ligger inden for dit budget. Herfra kan du så sammenligne funktioner.

Overvej også omkostningerne til vedligeholdelse, reservedele og tilbehør, inden du køber. Du skal vide, at du kan komme til at bruge mere, end du har budgetteret, hvis du ikke planlægger i forvejen.

Tager du kaffebrygning alvorligt, og har du brug for en maskine, der rummer hele spektret, kan det svare sig at investere i en high end espressomaskine. Er du på den anden side ude efter en maskine, der laver god kaffe, men ikke behøver være på barista niveau, kan du sagtens tilfredsstille dit behov blandt budgetvarianterne.

Når du kigger på forskellige maskiner, er det også en god ide at overveje, hvor stor eller lille du ønsker din espressomaskine. Hvis dit køkken har begrænset bordplads, kan du overveje en mere kompakt maskine. Du kan også undersøge om maskinen har en integreret kværn. Dette er vigtigt, da det at kværne dine egne bønner giver dig den friskeste smag og forbedrer din espressooplevelse. Skal du til at anskaffe en ekstern kværn, vil den jo også optage ekstra plads i køkkenet. Der er uanset hvad, ingen grund til at gå over budget, for funktioner eller tilbehør, som du ikke vil kunne komme til at bruge eller ikke har plads til.

Brugervenlige espressomaskiner

Brugervenlighed samt vedligeholdelseskrav bør også være af afgørende betydning for din beslutningsproces. Hvis maskinen er for kompliceret at bruge eller kræver meget vedligeholdelse, vil du måske køre sur i den og ende med ikke at bruge din espressomaskine.

Overvej maskinens betjeningspanel i forhold til om den er intuitiv eller ej. Spørg dig selv: Hvor let er det at få adgang til alle de forskellige indstillinger? Er der ekstra funktioner, der kan gøre livet lettere, som for eksempel en indbygget kværn eller programmerbare indstillinger? Sørg desuden for at holde øje med eventuelle indikatorer på selve maskinen. Det kan være lys, der angiver, hvornår maskinen skal rengøres eller afkalkes.  Disse funktioner giver en mere brugervenlig oplevelse og giver dig mere kontrol over din espressomaskine.

Endelig må du ikke glemme at kontrollere kvaliteten af de dele, der anvendes i maskinen. Komponenter af dårlig kvalitet kan føre til store problemer senere hen og vil gøre det meget sværere at vedligeholde din espressomaskine.

Hvilke funktioner er essentielle for dig?

Tjek hvilken type bryggesystem, der findes på maskinerne. Nogle maskiner tilbyder single- og dobbeltshot, mens andre tilbyder manuel espressotræk eller automatiske funktioner. En god maskine er også udstyret med en dampspiral, så du kan forvandle din espresso til en cremet cappuccino eller café latte. Hvis du vil være rigtig kreativ, kan du kigge efter maskiner, der gør det muligt at skumme og dampe manuelt. Det giver dig mulighed for at lave dine egne unikke espressobaserede drikkevarer. Overvej også de funktioner, der er blevet tilføjet til maskinen, f.eks. programmerbare indstillinger, præinfusion og automatisk mælkeskummer. Disse funktioner gør din espressooplevelse mere behagelig og effektiv. Det er dog vigtigt, at du er realistisk, og ikke bliver fristet af funktioner, som du ikke vil komme til at bruge. Gå efter en maskine, der har funktioner, som passer til dine behov.

Godt tilbehør til din espressomaskine

Måske er du nu tættere på at have besluttet, hvilken espressomaskine, du vil købe. Nu er det tid til at kigge på tilbehør.

For dem, der sætter pris på deres espresso, er ingen barista-oplevelse komplet uden det perfekte sæt tilbehør. Mælkeskummere, kværne og kopper vil tage din hjemmebrygning til det næste niveau.

Ikke alle maskiner er udstyret med en kværn. I disse tilfælde er en kvalitetskværn det vigtigste udstyr til din espressomaskine. Maling af kaffe lige før brygning hjælper med at bevare smagen og aromaen, hvilket giver en udsøgt kop espresso. Vælg en konisk kværn, der gør det nemt at justere kværnstørrelsen, så du kan sikre, at du brygger med den helt rigtige finhed eller grovhed.

Hvis du er på udkig efter det cremede, tykke lag skum på toppen af dit espressoshot, kan du tilføje en sjat mælkeskum. Espressomaskinerne beskrevet ovenfor er udstyret med en dampspiral, men det kræver lidt øvelse at få det perfekt strukturerede skum. Hvis du investerer i en automatisk eller manuel skummer, får du et ensartet resultat med mindre besvær.

Endelig fortjener den perfekte kop espresso et særligt sæt kopper. Vælg en stil, som du kan lide, og sørg for, at de er designet til at holde din espresso kops temperatur. Det ville være en skam at skulle sippe kold kaffe eller smide den ud, blot fordi koppen ikke kan holde på varmen. Vil du gå all in, bør du have kopper der passer, til de forskellige kaffevarianter. Det kræver f.eks. en lille til espresso, en stor til cappucino, en mindre til macchiato osv.

Uanset hvilken stil du foretrækker at brygge espresso på, kan det rette tilbehør gøre din oplevelse endnu bedre. Med et par vigtige dele kan du nyde hver en slurk af din hjemmelavede espresso som en professionel barista.

Om Oliver Jensen

Mit navn er Oliver Jensen, og jeg er skribent her på TechMatch. I min fritid elsker jeg at gå i dybden med elektronik (jeg har blandt andet et stort "Smart Home" setup derhjemme).Mit mål her på TechMatch er at kunne hjælpe almindelige danskere på vej i deres køb af elektronik, også selvom de ikke nødvendigvis ved meget om det.